Jump to content

Fishing World – Strategy Boili Carp Cupovi 2019 Jezero Mika Alas


Recommended Posts

Organizator:  Boban Sapanjac

Na jezeru Mika Alas ce se u 2019 godini odrzati 3 takmicenja  fishing world – strategy boili carp cup-a u terminima:

1 takmicenje      19 – 21. April           2019

2 takmicenje      07 – 09. Jun           2019

3 takmicenje      06 – 08. Septembar   2019

 

Ogranicena je kolicina boila na 25 kg

 

Pecace se u  3 sektora ,

Ako peca 13 ekipa pecace sledeca mesta u sektorima :

A      mesta 1,  2, 12  i 13

B      mesta 3,  4, 5,  10 i 11

C      mesta 6,  7, 8  i 9

 

Da bi se odrzalo takmicenje minimalni broj ekipa je 11, a maksimalni broj 13.

Kotizacija za takmicenje je 350 eura. Nagradni fond po sektoru je:

Ako peca 13 ekipa  nagrada je 1050 eura + pehar

                12 ekipa nagrada je      950  eura + pehar

                11 ekipa nagrada je       850  eura + pehar

                      

.  Da bi ekipa bila prijavljena mora dati avans od 150 evra organizatoru takmicenja i samo je uplata garancija za pecanje. Uplate dela kotizacije ce se primate od 15 januara 2019 godine  I do 01. Februara cemo postovati redosled prijavljivanja a posle toga ce apsolutno pecati one ekipe koje prve daju avans.

 

Peca se 54 sata.Ekipe koje pecaju sva 3 kola ucestvuju za pehar za ukupnog pobednika FISHING World Strategy boili carp kupova  I za nagrade iznenadjenja koje ce dodeliti firma:

FISHING World D. O. O. Beograd

. Bodovace se svako osvojeno mesto u sva 3 sektora I to sledecim brojem bodova:

1 mesto     10 bodova

2 mesto       7 bodova

3 mesto       5 bodova

4 mesto       3 boda

5 mesto       1 bod

 

U slucaju istog broja bodova odlucice veci broj prvih mesta, ako je I to isto oda veci broj drugih mesta itd.

Ako je I isti broj mesta osvojenih onda ce ukupnog pobednika odluciti ekipa koja je uhvatila vecu  ukupnu kilazu u sva 3 kola, a u slucaju iste kilaze odlucice ulov najteze ribe .
 

Organizator:  Boban Sapanjac

Telefon    063 556 557

Link to comment
Share on other sites

FISHING World – STRATEGY Boili Carp Cupovi 2019 Jezero Mika Alas 3 sektora

 

Ekipa se sastoji od 4 clana. Sva 4 clana imaju pravo aktivnog ucesca i pecanja tokom svih sati predvidjenih za vreme trajanja takmicenja.Takmicarsko pecanje se vrsi na najvise 4 stapa u vodi. Ukoliko sudija zatekne vise od 4 stapa zabacenih u vodu sa udicom i mamcem, ekipa ce biti kaznjena sa crvenim kartonom.

Takmicari u boksu mogu posedovati neogranicen broj stapova, ali pri zameni stapova takmicari su duzni da jedan stap potpuno izvade  iz vode, a tek potom zabace drugi stap, takodje se ovo pravilo odnosi i na nocno hranjenje sa PVA vrecama i mrezicama, bez obzira dali imaju predvez sa udicom ili ne. Ukoliko sudije zateknu 4 stapa zabacena u vodi a peti stap je u rukama ribolovca, a sistem (olovo sa udicom) je u vodi (takmicar vadi stap ili ga je tek zabacio), ekipa ce biti kaznjena prvi put sa opomenom, a drugi put i treci put sa po zutim kartonom, dva zuta kartona su automatski crveni karton.

Dozvoljena duzina predveza na sistemu je 30 cm, znaci dizanje mamca na vece duzine kao sto je sistem  pecanja na zig rig je zabranjena.

Sistem se moze zabaciti iskljucivo pomocu stapa. Stapovi koji se koriste u takmicenju mogu biti iskljucivo saranski i nesmeju biti duzi od 13 fita – 4 metra. Najlon koji se koristi ne sme biti tanji od 0,25mm. Ako takmicari koriste SOK predvez na stapovima za pecanje onda ti sok predvezi smeju biti samo od raznih vrsta najlona a nikako od bilo kakvih konaca i upredenih struna. Sistem sa olovom mora biti prohodan  ili polufiksan da nebi doslo do uginuca ribe prilikom kidanja najlona. Nepostovanje ovih pravila bice sankcionisano  sa zutim kartonom. Dozvoljeno je pecanje sa jednom udicom po stapu, te je obavezno prezentovati mamac na dlaci, krsenje ovog pravila kaznjava se crvenim kartonom.

Minimalna dozvoljena tezina olova je 50 grama. Dozvoljeno je koristiti back lead olovo. Dozvoljeno je koristiti  jedan stap sa markerom ciji vrh mora biti okrenut paralelno sa obalom, a na marker stapu koji je zabacen u vodu nesme , pored olova i markera, da bude i udica, krsenje ovog pravila kaznjava se crvenim kartonom.

 

Za mamcenje i prihranu su dozvoljeni samo boili koji su  ograniceni na 25kg,  zabranjeno je lepljenje paste na olovo i mamce, kazna je crveni karton!

Naknadno donosenje  boila u box je zabranjeno i kazna je crveni karton!                                   

Hranjenje je dozvoljeno svo vreme trajanja takmicenja  iskljucivo:, kobrom, prackom, PVA mrezicama, vrecicama, trakom  i koncem. Boile se mogu mrviti i seckati i kao takve se mogu stavljati u pva material., Upotreba bilo kog drugog nacina hranjenja  bice kaznjena crvenim kartonom.

Zabranjeno je: pecanje na plovak i nekom drugom metodom sem navedene, upotreba opreme sa daljinskom kontrolom: sonara, camaca za prihranjivanje, duseka za prihranu ili razvlacenje pribora, krtsenje ovih pravila bice kaznjeno sa crvenim kartonom.

Prilikom izvlacenja ribe takmicar  nesme ici u susedno polje, osim u slucaju da mu susedna ekipa u koju je riba otisla dozvoli da izvadi ribu u njihovom polju. U slucaju da riba ode u susedno polje i umrsi najlon susednoj ekipi, uz saglasnost te ekipe riba ce biti bodovana, a u slucaju da nema saglasnosti ekipe iz cijeg polja je riba izvadjena, riba se nece bodovati.  Riba zakacena slucajno za drugo mesto a ne u usta bice bodovana.

Riba se mora tretirati sa najvecom paznjom i pustiti neostecena, sakovi u vodi sa ribom moraju biti u celosti potopljeni, znaci iz vode moze samo viriti kanap. Zabranjeno je naglo povlacenje udice, takozvano grabuljanje. Ekipa koja namerno ozledi ribu bice kaznjena sa crvenim kartonom.Duseci za polaganje ribe, kao i sakovi za cuvanje ribe, moraju biti vlazni pre nego sto se riba izvadi na obalu i polozi na isti, krsenje ovog pravila bice kaznjeno zutim kartonom.Svaka ekipa mora imati dusek za polaganje ribe i minimalno 15 sakova za cuvanje ribe, kao i saranski meredov sa okcima max.10x10mm. Bez ovoga ekipa ne moze zapoceti  takmicenje. Pravilo : jedna riba – jedan sak, u suprotnom druga riba se nece bodovati.

Nocu nije dozvoljena upotreba lampi i svetiljki prilikom vadjenja i zabacivanja, osim onih sto idu na glavu i njihov snop ne sme biti veceg dometa od 15 metara.

Ulazak u boksove je dozvoljen ali samo uz saglasnost ili poziv ekipe ciji je boks, znaci samoinicijativno i bez poziva ne sme se ulaziti u boksove, ovo ce biti kaznjeno opomenom, a svaki sledeci put zutim kartonom.

Sudija zvucnim signalom odredjuje sledece radnje :

*Prvi dugacki signal oznacava pocetak takmicenja i hranjenja.

*Drugi dugacki signal oznacava zavrsetak takmicenja. Ako takmicar za vreme poslednjeg signala zamara ribu preostaje mu 15 minuta da ulov izvadi iz vode..

Merenje ribe obavlja iskljucivo sudija sa pomocnikom. Merenju mora da prisustvuje i clan susedne ili neke druge ekipe koje odredi glavni sudija, ili sudija koji trenutno meri ulove (tog clana cemo u daljem tekstu zvati kontrolor). Kontrolor ne ulazi u boksove u kojima se meri riba ali se na njegov zahtev merenje mora ponoviti i tezina izmerene ribe mu se mora dati na uvid. Nakon potpisivanja liste ne uvazavaju se prigovori u pogledu ulova.

Svaku kapitalnu ribu ulovljenu nocu, ( saran ili amur ) po proceni 20 kg i vise, takmicar  je duzan da prijavi sudiji odmah po stavljanju u sak.

Svaki ulovljeni saran ili amur tezine ispod 1,5kg nece se bodovati kao ostvareni ulov.

Na svakoj listi mora da bude potpis : clana ekipe kojoj se meri ulov, kontrolora i sudije koji trenutno meri ulov. Ribu u vodu iskljucivo vraca sudija ili pomocnik sudije. U slucaju da se ekipa koja je pozvana da da kontrolora ne odazove i ne prisustvuje merenju, bice kaznjena sa 10kg umanjenja od ukupnog ulova, a sudija ce pozvati neku drugu ekipu da da kontrolora.

U slucaju iste ukupne tezine uhvacene ribe ,  za konacni plasman, odlucujuci je ulov najteze ribe.

Strogo je zabranjeno vikanje na sudije i psovanje istih, a kazna u ovom slucaju je zuti karton. Glavni sudija moze kazniti svaku ekipu za prekrsaje koji su navadeni ovim pravilnikom i za prekrsaje koji nisu navedeni, a nisu u kodeksu sa pravilima spotrskog i modernog saranskog ribolova i duha fer – pleja. Nakon svakog takmicenja ekipe moraju ostaviti boks u cistom stanju.Sve sto nije navedeno ovim pravilnikom je zabranjeno. Takmicenje traje 54 sata.

Propisane kazne su :

*OPOMENA

*ZUTI KARTON – na kraju takmicenja se oduzima 20 % od ukupne tezine ulova i takav ulov ulazi u konacnu listu.

*DRUGI ZUTI KARTON je automatski i CRVENI.

*CRVENI KARTON – diskvalifikacija ekipe i potpuno ponistenje ulova i poena.

.

*CRVENI KARTON – moze dobiti i svaki pojedinacni clan ekipe ili vise njih, kazna pored crvenog kartona je i 25 % oduzimanja  kilaze od ukupnog ulova , znaci crveni karton za jednog clana -25%, za dva clana -50% i za tri clana -75% .

Ovakvi crveni kartoni ce se deliti za:

tesko psovanje sudija i drugih takmicara, izuzetno agresivno ponasanje prema sudijama i takmicarima, teskog pijanstva sa nedolicnim i provokativnim ponasanjem , u  slucaju da nedozvoljava sudijama da kontrolisu boksove, satore, stapove, hranu za ribolov, i slicne stvari vezane za takmicenje

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ekipe za boili kup 07 - 09. Jun 2019

1.  CT Kuba

2.  CT Male vode

3.  CT Radule i Vlajosi

4.  CT Butik Samsara

5.  CT Boban

6.  CT Free Box

7.  CT  VIP Kovačica

8.  CT Vucijak Ub

9.  CT  Kemba

10. CT VIP

11. CT Ćale

12. CT Bosch

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...