Jump to content
Exyucarp community

GORANBILLY

Moderator
 • Posts

  2,053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  203

Everything posted by GORANBILLY

 1. GORANBILLY

  Pelagicevo

  Rasprava o tome da li cena visoka ili ne je suvisna,neko me ce biti skupo nekome ne. Nismo svi iste platezne moci pa tako i mogucnost placanja nije ista. Isto smo polemisali i oko Zabara mnogo jeste ali pecace onaj ko ima i ko je spreman da to plati. Realno mozda nije toliko skupo po danu pecanja ( ova jeftinija varijanta) ali je sedam dana vec neka cifra. Da postoji mogucnost vikend pecanja(3-4) dana bila bi druga prica.Nova podela pozicija je odlicna verovatno je zbog smanjenog broja pozicija morala i biti povecana cena pecanja. Nasem drugu Zokiju zelim uspeha u radu i da vrati jezero na stazu stare slave.
 2. GORANBILLY

  Pelagicevo

  Sad je jasno meseci obojeni plavom bojom znaci da je cena za 7 dana pecanja za dva ribolovca 420e. A crvenom bojom su obojeni meseci kada je dozvola 700e za 7 dana pecanja za dva ribolovca.
 3. GORANBILLY

  Pelagicevo

  https://www.lakepelagicevo.com/
 4. Koleza sta se desava kod nas, da li na SP idu proslogodisnji pobednici lige ili?
 5. GORANBILLY

  Pelagicevo

  Na Pelagicevu je doslo do izvesnih promena u vlasnickoj strukturi. Jedan nas istaknuti clan foruma bi moga da kaze vise od ovog.
 6. GORANBILLY

  Hard Boile

  Definitivno se nisam obratio na pravu adresu! Hvala ja sam se snabdeo iz Hrvatske
 7. GORANBILLY

  Hard Boile

  Da imaju obicne boile pakovanje od 1kg ali nemaju hard hook boile. Koliko sam shvatio drama je sa uvozom CC Moora od kako je Engl izasla iz EU.
 8. GORANBILLY

  Hard Boile

  Drug meni bi bilo mnogo draze da me drkaju mali sarancici nego cverglani. Ta voda onda ima buducnost. Sto se tice hard boila ja sam nabavio zadnji put u Kapitalcu u Hrvatskoj oni su jedini jos imali CC Moora na stanju.
 9. GORANBILLY

  Hard Boile

  Ko je proizvodjac te boile?
 10. Ja sam dobio sve preporuke i pohvale za feedov GLM.
 11. Obicno bude sajamskih popusta ali koliki ce biti popusti to samo prodavci znaju.
 12. Verovao ili ne i jeste! Nema logike ali je tako. Namerno sam danas kupio Kordine virble samo da bi uporedio sa Kinezima.
 13. Iskreno Kinez deluje jace od Korde tezina koliko mogu da procenim je podjednaka stim sto Korda ima za malo kraci “vrat” vrtilice ali je to manje od milimetra. Ja iskreno ne vidim zasto je Kordina vrtilica skuplja 5x od Kineske!
 14. Evo da uradimo jedno poredjenje Kordinih svivela i Kineza.
 15. Dobri Ilija, cuo sam juce. Bas mi je zao Pocivaj u miru dobri druze!
 16. Hajde da pokrenemo i ovu temu početak sezone je tu i polako krećemo sa pecanjem. Koje je vaša taktika za ovo godišnje doba? Koji mamci su vam se pokazali kao najbolji? Moje iskustvo je da riba u proleće bolje reaguje na ugljene hidrate nego na mamce bogate proteinima. Npr Tajger je mamac koji mi se u zadnjih par godina pokazao jako dobro ali uz umerenu prihranu. Od boila sam primetio da su tzv prazne boile ( zasnovana uglavnom na ugljenim hidratima i dosta slatka sa blagom voćnom aromom ) dale iznenađujuće dobar učinak na divljim i poludivljim vodama. Zanima me kakva su vaša iskustva u ovom periodu godine. Takođe bih voleo da čujem iskustva sa pop upovima u proleće,ja na primer od kad sam počeo da pecam nisam se nešto napecao na pop up-ove.
 17. GORANBILLY

  peskara zr

  Realno ispravna odluka da zaštite riblji fond koji je u proleće najosetljiviji i da ga poštede teško svarljivih stvari dok ne završi mrest i dok temperatura vode ne postigne dovoljnu visinu za nesmetano varenje. Mada pojedini u boile se ubacuje više hemije koje loše utiče na ribu nego u bilo koji spod
 18. GORANBILLY

  Hard Boile

  Odisej je boila koju kada pomirišeš nikad ne bi rekao da neće baš toliko biti interesantana cverglanu ali je tako. Čak i ona iz kese koja nije hard može prilično dugo da izdrži. Ja sam se baš lepo napecao na Odisej u komb sa Mineline Strawbery jam popupom. Iskreno Odisej sam otkrio slučajno tamo negde 2012-13 u danima kada sam na Čonoplji tražio koju boilu će Cverglan malo manje uzimati. A ovu hard izvedbu je kolega Đumić počeo da koristi na sveopšte oduševljenje. Stvarno može da izdrži celu noć na vodi prepunoj cverglana.
 19. Sigurno su Kordine zezalice onoliko kvalitetnije ali su i onoliko nedostupnije i skuplje,nista nije skupo kada pecaš na čistoj poziciji ali ako pecaš uz granje ili neke prepreke pa dnevno ostaviš 5-10-15 sistema onda moraš tražiti alternativu. Ja sam ovo naručio zimus i mogu reći da su proizvodi ove firme Dongborui bas ok. Videćemo kako će se pokazati.
 20. Stigle igrackice sa Alija Pokusaj jednog mini Spinnera sa Kineskim komponentama.
 21. Au burazeru baš sranje. Većina pa i ja ne vadi bat iz signalizatora,što je realno baš velika greška.
 22. Jezero se nalazi u blizini Tuzle a za kontakt potrazi na Facebooku Edo Smoluca to je nalog vlasnika jezera Eda. Ne bih da stavljam kontakt tel dok ne pitam Edu.
 23. Jedno pitanje za vas koji ste koristili Spinner da li ste eksperimentisali sa ovim gumenim granicnikom na udici koji ogranicava kretanje virble sa mamcem po udici. Gde ga obicno postavite dali je to tamo gde se udica ‘lomi” ( iznad tzv kolena udice) ili je to u pravcu vrha udice?
×
×
 • Create New...