Jump to content

Kocnica


Recommended Posts

Kocnicu na bilo kojoj masinici ne bi smeo da ostavljas zategnutu ne preko zime,nego i posle svakog pecanja.

Znaci zavrsis sa pecanjem i kocnice otpustis do kraja.Razlog tome je to sto ce ti se vremenom diskovi unutar spulne toliko istanjiti da ce ti kocnica biti skroz neprecizna,ili neces moci da zategnes kocnicu do kraja.

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Interesuje me dali ostavljate kocnicu na masini zategnutu kada ste preko zime zapakovali opremu i ne idete u ribolov i dali to moze da povredi nesto na masinici.

Pozdrav

U svim mašinama imaš čelične i teflonske (ili) filcane prstene koji rede po sistemu frikcije (trenja).

Čelični prsteni su predviđeni da trpe velike pritiske ali ne i da naležu jedan na drugi, zašta se koriste neki od gore navedenih da ih razdvoje.

Zbog tih prstena koji služe za razdvajanje poželjno je otpuštati kočnicu kako je rekao i Srđan posle svakog pecanja a isto tako bi mogao povremeno i da očistiš kućište kočionog mehanizma, samo moraš voditi računa o redosledu postavljanja kočionih prstena.

:handgestures-thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Po nekom pravilu kočnicu ne bi trebalo pretezati, a sve ostalo joj ne smeta, a ako i pretegneš možeš samo da pokvaroš navoj na navrci koji se uglavnom radi od masinga baš zbog tih stvari, ali se to da napraviti. Što se tiče čistoće mehanizma to se podrazumeva. Mnogi ribolovci baš u ovom periodu najčešće i daju pribor na servisiranje da bi spremno dočekali predstojeću sezonu. Inače servis mašinice je oko 500din u MG u Beogradu.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...