Jump to content

Mamac-hranjenje


svaba

Recommended Posts

Po meni je zac to i napiso smao da se shvati,isti miks samo dipovane izvana kako bi imo jaci prvi efekat kod sharana.

Na prvi efekat se misli sve ono shto je i napiso oko setila sharana sa tekucim i prashkastim aditivima.

Link to comment
Share on other sites

Po meni je zac to i napiso smao da se shvati,isti miks samo dipovane izvana kako bi imo jaci prvi efekat kod sharana.

Na prvi efekat se misli sve ono shto je i napiso oko setila sharana sa tekucim i prashkastim aditivima.

 

Samo to nije samo atraktivni element, nego i hrana, gotova čista hrana. Uz taj prvi efekat. To je samo proizašlo od konstatacije da se životinja oslonjena na instikte, isključivo, ponaša prema esencijalnim elementima na logičan način, pozitivno, vrlo pozitivno. Mi smo to samo iskoristili ako to mogu reći , ali ne samo to nego smo joj usput i ponudili hranu. Ponekad smo ju i prevarili i ulovili, ali vjeruj te, prevarila je ona nas punooooo više puta :D

Inaće dipovi.umake idu drugi tjedan kad se mixevi riješe. Mislim na lovne mamce. Tu može biti odličnih rezultata sa njima ali i problema naravno.

Link to comment
Share on other sites

Citajuci ove Zacove :bow-blue: tekstove uvideo sam dosta gresaka u mojoj dosadasnjoj teoriji,pa mi se namece po meni kljucno pitanje

Kako se najjefikasnije po vama odvaja boila za mamac,od boile za hranjenje?

 

Evo dati ču ti par primjera pa razmišljaj.

Recimo tretiranje boile sa kojom hraniš izvana. Dodaješ pripravak koji je napravljen od cijelog bića sa svim njegovim dijelovima pa naravno i onim probavnim sokovima, enzimima. To radi i šaran u prirodi.

Takve dodatke staviš izvana, boila upije, šaran pojede mamac i ima koristi od toga da bolje probavi hranu i brže se vrati na hranilište.

Kada dođeš na mjesto gdje si hranio, izbacaš manju količinu boili po hranilištu i istu tu boilu na dlaku. Nema nikakvih promjena na hranilištu i kad šaran dođe vrlo brzo će pronači i tvoj mamac na dlaci.

Ako recimo želiš pojačati atraktivnost boile na dlaci, ali da ne uplašiš ribu prenapadnim signalom možeš koristiti boile iz dipa-umake koje ću pojasniti drugi tjedan. S njima isto postoje pravila. Druga je mogučnost zakaćiti PVA na udicu uz mamac i atrakcija još veće je tu.

Šta hoću reći. Ja to sve skupa smatram kvalitetom. Zato ne želim ništa uskračivatio za ovakvu ili onakvu hranu.

Sve to ima svoje zašto. jedan je primjer hranjenje sa ne baš kvalitetnim mamcima.

Par dana čovjek hrani da bi imao naravno uspješan ribolov. Boila nije nešto i riba jako brzo shvati da od nje nema koristi. Nakon par dana ribolovac dolazi na mjesto hranjenja i nakon ribolova se čudi da nije dobio reakciju ribe na svoju kampanju. Bez obzira na tretiranja izvana.

Sa takvim boilama bolje je ići na brze ribolove i još če se prevariti koja riba, za bilo kakve dulje kampanje 3 dan i više samo kvaliteta i ništa drugo.

Drugo je pitanje što je to kvaliteta, nadam se da čemo doći do toga kroz ovo naše druženje i debate.

Link to comment
Share on other sites

Problem je zac shto je sve manje vremena da bi se odradila kampanja kako treba a i sve manje je mesta gde je divlja voda ostala netaknuta.Ljudi sve vishe se okrecu komercijalama gde za kratko vreme mogu doci do ulova.
Link to comment
Share on other sites

Isto ti se događa na komercijalnim vodama samo puno prije. Recimo na takvim vodama prije 5-6 godina se moglo 2 dana odloviti sa bilo čime. Sada, netrebaš niti bacati takve boile i očekivati nešto. Slučajno da. Riba očito isto konta neke stvari :D

Zato kvaliteta isključivo i ništa više. A ako idemo nešto izvana opet što je više moguće nešto prirodno, nešto od čega ima koristi. Sve ostalo je tu pored da pripomigne malo ali na umjeren način dozirano.

Kad tako počnemo razmišljati onda če nam biti jako važno što smo stavili u mamac. Neće nas interesirati amo ime, nego i što je to. U jedno vrijeme dok sam ja isprobavao puno stvari za podosta njih nisam znao što su, neznam ni danas točno što jesu.

Kad je sve uredu i riba prima bez problema čovjeka to ne interesira puno , no u obratnom slučaju je sasma drugačije.

A puno stvari može biti uzrok lošeg ribolova pa i jedna od naših dodataka koje smo dozirali na mamce ili u mamce.

Link to comment
Share on other sites

Boila za mamac mora biti od sastojaka koji daju najbolju ISTANT reakciju. Boila za dugu prihranu mora da bude perfektno izbalansirani miks koji ribi nudi sve osrednje vrednosti za jedan duži vremenski period.
Link to comment
Share on other sites

Nisam htio upotrebljavati rijeć mora jer postoje i još neke izuzetno važne odlike mamca osim instant reakcije, atrakcije i slično a da ima istu funkciju. Postoje i vizuelni atraktori, koji nose senzorska svojstva bilo boja ili sličnosti.

No dobro, svatko ima svoj način ribolova.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...