Jump to content

Da li VISE znaci MANJE???


svetic

Recommended Posts

Generalisanje ukoliko je to moguce?

Kolicina hemije u boili?

Manje od propisanih doza na bocicama (manje ulovljene ribe), vise (vise ulovljene ribe) ili tacno u onom propisanom opsegu koji daje proizvodjac (vise ulovljene ribe)?

Odgovore koje budete davali voleo bih da kazete na osnovu iskustva (slobodno pecanje na komercijalnim vodama).

Link to comment
Share on other sites

Manje od propisanih doza ima ribe, propisane doze vise ribe, preko propisane doze moze da nema ribe.....ne pise za dzaba na boci...vezi konja gde ti gazda kaze , a ne neki srbin uzeo hemiju za sarana i pljuje po recimo nutrabaits hemiji....ako pise 100ml onda moze i 102-105 ali ne 200....na neku meru....
Link to comment
Share on other sites

Iskustva su razlicita i verujem da svaki sarandzija ima svoje recepte i male tajne.

Svakako je doziranje sve stvar iskustva, vremenskih prilika, godisnjeg doba, a i vode na kojoj se peca. Nekada je ono sto pise na bocici i vise nego previse, dok vremenom i usavrsavanjem mamca mozes doci do novih iskustava gde ces mozda koristiti vise nego sto pise na bocici.

Sa aromama nikad ne preterujem ali zato sa prirodnim ekstraktima skoljke, dzigerice, rakova, raznih prirodnih digista preterujem :D U principu kod prirodnih ekstrakata sam proizvodjac u vecini slucajeva kaze da se koristi po zelji, prevedeno koliko imas novcanih sredstava. Sa likvidima je manje vise ista stvar, bar u mom slucaju.

Moja preporuka je da napravis mamac po uputstvu proizvodjaca i da ga vremenom usavrsavas. Dodaj, oduzimaj, dodaj mamcu svoju licnu notu.

 

Toliko je uopsteno pitanje da ne mogu drugacije da odgovorim nego uopsteno. Verujem da ce neko od kolega podeliti sa nama svoja iskustva.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
arome manje sve je to testirano u vodama koje nisu kao nase.nisam cuo da nutra ili mailine ima svog testera u srbiji.koliko puta se napravi boila za koju smatras da ne mirise kako ti zelis a ubijes ribu.i za extrate nisam siguran da moze sto vise to bolje.mislim da je mix taj koji je glavno oruzje.na takmicenjima pola ekipa ima nutrin salmon pa ne pecaju svi bas isto.mozda 1ml cajouser ili 2 kapi eterike prave razliku.aroma da prepozna dobar mamac a ako si mix slozio dobro nece otici sa hranilista.problem je taj sto svi hoce da kopiraju nesto i da kao bude dobro.gledao sam tamicenje dok su svi uporno forsirali meso od pocetka do kraja a nisu se bas napecali kako gospodin pobedjuje sa gotovom boilom kiwi dd baits.a taj mamac moras dobro da pomirises da bi osetio aromu.sto lepo mirise meni ne znaci i da je saran tim odusevjen.da je sve bas tako jednostano pecanje ne bi ni bilo interesantno.finale revira na tresetu je mozda dobar primer da mesto zamisljeni mamac koji ce riba sigurno jesti ne bude bas tako kako mi zelimo.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...