Jump to content

Početak


Recommended Posts

Ovaj topic smo imali na starom forumu i probudio je neke zaboravljene uspomene.

 

Sa kojim priborom ste počeli da pecate Šarana i kada je to bilo?

 

Pa da počnem...

Shimano Katana teleskopi 3m kupljeni u Beogradu, Baba Visnjina ulica sa ne sećam se kojim mašinicama, znam da su bile Silstar rasparene. Ćale i dan danas peca sa tim štapovima. Bilo je to pre 10ak godina.

Posle toga no name štapovi 3,60 sa istim mašinicama, pa Yad, pa.... nema kraja :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Prvi da kazem ozbiljniji pribor koji sam uzeo je bio negde oko 2002 ili 2003,Stapovi su bili shimano alivio 12 ft 3 lb joj koja je to motka bila,glat raketu sam bacao sa njim ali su mi bili okej,i masine okuma long bow 60 :D

Pa kad se setimim kod hajata u radnji koliko sam cekova ispasao za signalizatore ultimate neki digitalni,bili su okej dok ne zarosi :D i swingeri fox micron u plavoj boji :D

Do sada koliko para,promasenih stvari koje mi nisu trebali joooooooooooj,ali swe je to skola :D

Sad sam se naucio pameti i uzimam samo da valja imam greys prodigy 13 ft 3 lb i shimano lc-a :D

Link to comment
Share on other sites

Na Terazijama u prolazu bila Cormoranova radnja,bilo i Daiwe,tamo neke 88.odprilike.

Joj radosti kada sam kupio tri masinice i tri teleskopa!

Link to comment
Share on other sites

Davne'70 sam dobio za rođendan 2 bambusova štapa dužine 3m sa provodnicima i motalicom od pocinkovane žice ,namotanim sa najlonom Ultra Damil(duginih boja),koji je bio namotan 50-60tak m i na motalicama.Verujte mi,sve sam udarao petama u dupe od sreće jer sam konačno mogao da pecam i šarana,što do tada nisam,jer sam imao samo leskov štapić i plovak od guščijeg perca sa kojim sam pecao crvenperke i deverike.Jedva sam čekao početak sezone da i ja upecam prvo šaranče na Tamišu.Negde u to vreme je počela i izgradnja brane na Tamišu kod Opova,pa su ''udarna mesta''na kanalu kojim je skrenut tok zbog izgradnje.Pošto se zbog poplave izlio ribnjak u Rumuniji,šarana(doduše komadi od 0.5 do 2kg)je bilo u nenormalnim količinama.Pecao ga je i ko zna i ko ne zna.Kuvaš od kukuruznog i pšeničnog brašna uz dodatak aleve paprike ili vanilin šećera''nokle'' ko prst i kad isplivaju na poršinu - gotovo.''Okališ''u hladnoj vodi i iseckaš nožem na komadiće odprilike 1cm,i ako odskaču od poda 1m, onda su dobri.I onda - pravac na vodu.A šarana ko ...Biram one u meri pa napunim žičanu čuvarku pre podne,odem kući na ručak,pa popodne sve ponovo....A onda su došle na red Germine 1.8m sa zelenim češkim mašinama ''Tokoz'', pa Germine 2.1m sa istočno nemačkim ''Rileks''mašinama, pa legendarni DAM Quick itd...Sve do 88'i Shimano Baitrunnera i štapova Browning Titan Hunter TC 2.5lb.A dalje-dalje je sve postalo ''igranka bez prestanka'', jer mi se ni jedan komplet nije zadržao duže od tri sezone...I nikad zadovoljan kao sa prvim bambusima, jer uvek se pojavi nešto novo,lepše,bolje...A vremena za pecanje sve manje i manje...Zato savet mladima : ne zagledajte toliko pribor,jer ne peca on nego vi,i što više dana provodite i uživajte na vodi,a ne po prodavnicama pribora i na internetu ! ;)
Link to comment
Share on other sites

Prvi kupljeni su mi bili Dam Berline mislim 3,5,shekspir turisti plavi teleskopi >,od masinka cuvene RIVAL i abu garcije CARDINALI 55 .Secam se i KORNJACA najlona,uh kako ga je bilo tesko naci :D .A onda majstor Era TRZ izmisli pistalicu za stap,i napravi revoluciju u mom Dunavskom pecanju sarana :D .

Posle toga se promenilo mnogo toga i na nijednu novu stvar nisam ni upola vremena pecao koliko na taj komplet.

A koliko se tek love izgubilo na svakoj promeni ajoooooooj :blink:

Link to comment
Share on other sites

Nesrecne devedesete ( mislim 1992)od druga na poklon dobijen plasticni mali plovak namotan na najlon na pluti i 3 udice.Stap od zove ili leske i pravac bara u blizini kuce,prva riba crvenperka :D . Prvi stap kupljen KOD VUKA Bambus iz tri dela i neki metalni stap isto iz tri dela (imao je navoj :D ) i pravac Sebes pa kanali po Kovilovu babuske ko dlan sreci nema kraja. Posle toga Germina 2,1m i Germina 1,8 i Rival masine (neunistive masinice imam ih i danas). Pa Abu garcia surfovi pa......

Sto Ika kaze najsrecniji sam bio sa prvim stapovima (bambusom) nisam ni znao za nesto monogo bolje.

To je moj razvojni put :)

Link to comment
Share on other sites

Tamo negde 1983g na moru dobijem neki stap sa cekrkom pa pocnem pecati ciple,sparice-mislim pokusavao.Posle na Galovici-Savi-Dunavu na red su dosle babuskice,crvenperke,kederi,stuke,somovi po neko sarance a od stapova razni takmicarci 4m,5m ,Pionir,DAM,Robinson stapovi Shina,Robinson,Dam qvik,camaro masinice itd.

Od prosle godine resih da se posvetim saranu pa sa kolegom odem u radnju i tu pazarim teleskope Falkonce 3.6m,120g i masinice Daiva.Lepo se napecah sa njima dok nisam video da postoje i pravi stapovi za sarana pa tako sad imam Daive 3.6 i Spro masinice,ali na sta god da zabacim nema nista bolje od osecaja kad si na nekoj vodi-u prirodi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...