Jump to content

Recommended Posts

Treba mi neko ko je već otvarao i zna sta radi, naime tast mi je tv mehaničar i nije mogao nista da uradi tačnije nije znao. Problem je u tome sto mi signalizatori vuku struju i kada nisu aktivni.

Uključim ga i za par sati počne da daje indikaciju da je baterija prazna

Link to comment
Share on other sites

kupi nove, :crazy: nema delova, japan elektronik na novom bgd,probao da popravim bazu, otvorili i zatvorili, i ako nadju kvar, delovi su kao novi signalizatori. mozda u bg eletronik, preko puta

jat terminala u bulevaru.ako i uspes, naplaticeti oko 3000 -4000. bolje ovaj komplet.

 

http://carpologija.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/R.T._Hi_Alert_Si_4f200cb2893e8_120x120.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nazalost nemam, signalizatore sam kupio zimus od nekog lika sa foruma koji mi ih je uredno poslao kao ispravne da bih pri prvom izlasku na vodu skapirao da me je z.....

Okaci ga ovde na stub srama! :diablo:

Link to comment
Share on other sites

Malo me ovo zagolicalo, jer sam, sticajem okolnosti i ja TV mehanicar... pa me kao prvo interesuje koliko je indikatora u kvaru !?

Da li se radi o setu od 3 komada, i ako je tako da li se sva tri identicno ponasaju !? Ako se bas identicno ponasaju, malo je verovatno da je na sva tri nastupio bas isti kvar i to jednovremeno !?

Ja te indikatore nisam koristio i nisam imao prilike ni da ih vidim, ali bi bilo interesantno cuti da li ih je jos ko koristio i da li je mozda imao slicnih problema ! Ne mogu da pricam o kvalitetu tih indikatora (jer ih kao sto rekoh ne poznajem) ali iz iskustva znam da neki jednostavniji (da ne kazem divlji) indikatori koji nemaju mehanicki prekidac ON-OFF, vec napajanje prekidaju elektronski (da budem jasniji - preko tastera), vrlo brzo prazne bateriju ! Razlog za to je sto nikad potpuno ne iskljuce izvor napajanja vec prekidanje rada vrse preko tzv. bezkontaktnog prekidaca (tranzistora, flip-flopa i sl.) kome za rad takodje treba napajanje i u iskljucenom odnosno st. by stanju ;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Imam dosta kolega koji ih koriste i svi su prezadovoljni njima, inace samo je jedan signalizator u kvaru kad stavim bateriju u roku od par sati ali bukvalno počne da signalizira da je baterija prazna.

 

Što se tiče stuba srama evo naŠao sam oglas:

 

https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=3151

 

 

https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=3151

 

 

"Gospodin" Dragan mi je lepo sve objasnio, "sve radi i sve je ispravno" samo ne zna da postavi slike na forum poŠto ne zna niŠta oko kompjutera, posle tri dana mog nestrpljenja Ja ( magarac ) ipak ih na njegovu reč naručim i uredno ih platim. To se sve odigrava krajem marta a ja na vodu prvi put odlazim tek nakon mesec dana i shvatam da me je lik uradio, teŠim se da nije strasno i dajem ih tastu da ih pogleda medjutim on mi ih vraca pre par dana i kaze da On nemoze i da ne veruje da mogu da se poprave. I dalje se nosim mislju da će neko ipak da naidje ko zna takve stvari da popravlja. Inače nije to jedini kvar na njima na samo jednom signalizatoru rade sve led dijode, dok na jednom rade tri a na jednom samo dve. To sam video odmah ali mi to i nije smetalo posto uvek mozes da ga namestis na neku drugu boju.

 

Nezna da li gospodin dolazi u ove krajeve da peca ali znam da Ja idem po celoj Srbiji i da ćemo se pre ili kasnije sresti, a taj susret neće biti ni malo prijatan!!! :aggressive:

Link to comment
Share on other sites

E....OK ! Sad je jasnije ! Posto je kvar na samo jednom, odnosno posto dva imaju razlicite kvarove, definitivno im nije to "mana" vec zaista kvar ! E sad kako i da li ga je moguce otkloniti, to pre svega zavisi od konstruktivne izvedbe njegove elektronike i u manjoj meri od tipa ugradjenih komponenata ! Ako je elektronika uradjena po tipu implantiranog hibrida onda je popravka nemoguca misija, a ako nije tako onda i ima izvesne sanse za uspehom.... ma da... imajuci u obzir konstataciju kolege, odnosno Tvog tasta... bojim se da je mogucnost popravke zaista minimalna ! Verovatno je to i razlog sto su "stavljeni na berzu" !?
Link to comment
Share on other sites

E pa drugari moram da vam kazem da mi je jedna ptičica javila i nik našeg drugara koji me je prevario za pištalice.

" Gospodin " Dragan je poznatiji na forumu kao RIBARCONOPLJA pa sada da svi znate sa kim ne bi trebalo da poslujete. Inače nije mi jasno zašto mu je oglas postavljao Kristijan kada čovek ima svoj nik na forumu.

Kako god drugari RIBARCONOPLJA je prevarant i nemojte sa njim da trgujete ili bilo šta drugo!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...