Jump to content

nessha

Registrovani Član
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nessha

  1. Pa kako kazes za to sto tebi treba, cini mi se da bi CC30 bio optimalan izbor. Jes da je nesto skuplji...; Ma da, imajuci u obzir da je divlja voda, zavisi koliko daleko bacas; Ako i ne bacas bas nesto daleko, onda mozda i ne mora bas takav bacac;
  2. Aaaa, to je ona pametna kocnica sto koci samo kad naidje saran ! Znam, znam... to je posle termosa najgenijalniji patent ! Oprosti za malo sale, taj prodavac mi je bio vrlo inspirativan ... ako pricamo ozbiljno on je verovatno mislio na bajt-raner sistem koji sve ove, gore spominjane, masine imaju !
  3. Pa za te pare moze te masine... to je ustvari masina ProSpeed KW6000, ma da bi u tom slucaju bilo bolje ako bi nasao ProSpeed serije KF ili KY.
  4. Slucajno sam dosao u posed ove old-timer masine o kojoj ne znam ama bas nista ! Inace i nisam nesto veliki obozavalac te old-timer opreme, ali me je ovde iznenadilo sto je masina gotovo kao nova ! Uz to je (po mojoj proceni u poredjenju sa slicnim old-timerima) neobicno velika, naravno 'full-metal' i ...onako... bas uliva poverenje ! Pomalo lici na Shakespeare 2271... ali... Zna li ko nesto o ovome !? PS: Oprostite sto mozda nisam temu postavio na pravom mestu... mozda je trebalo u pitanjima...?
  5. Lepa spravica su ove masine za motanje jer se najlon 'linijski"mota i slaze, ali se pitam sta biva prilikom prvog zabacaja...!? Sledece namotavanje odmah nije vise kao ovo uz pomoc masina motalica. A sta kazete na onu preporuku, (negde sam procitao), da kotur sa najlonom treba da stoji "paralelno"sa spulnom masinice, etiketom okrenut ka nama, (ka spulni masinice), i da se najlon tako odmotava (suprotno od smera kazaljke na satu),prilikom namotavanja na spulnu !?
  6. "Crni" Dragane, sva sreca da ne vozis Majbah-a !
  7. Bas me interesuje koliko je i da li je uopste u to pola tone bilo ijednog sarana ! Licno ne verujem, jer su njega vec uveliko potamanili, tako da za ljubitelje sarana na ovoj vodi "nema "leba" ! A koliko ovde haraju strukovi, mreze... kradja, cini mi se da uskoro za stapove, uopste, ovde nece biti posla !
  8. Mnogo ljudi u ovoj zemlji "nema za 'leba" ! Ali toliko si veliki i jak koliko u oskudici i nemastini uspes da sacuvas dostojanstvo ! Neko ce reci da je to nemoguce... ali to je samo konformizam ! Lako je u izobilju biti dasa... ali u oskudici sacuvati postenje , dostojanstvo i humanost to je sveta duznost, bogougodna !
  9. Ma sto njega niste malo "pograbuljali" pa da izgleda kao ovaj tostolobik !
  10. Ma pustio bi on nju, al" nece ona njega ! Tanka je granica izmedju lovca i lovine !
  11. To se zove ribolovac! Sve je u dobroj ruci ! Kad covek ima dobru ruku ne treba mu ni stap ni masina !
  12. To brate, kad pocnu da sevaju minici !
  13. Bravo majstore... i za temu i za tehniku ! I sam vrlo cesto pecam sharana na plovak, jer u tome ima stvarno mnogo adrenalina... a tek nocno pecanje na plovak ... ko ima slabo srce ne preporucujem ! Koristim i waggler-e, kao i neke varijante kliznih plovaka a ovaj me pellet waggler i nacin kako ga koristis nesto podseti na staro dobro guscje pero !
  14. C c c... ! Jebo te, koje razocarenje ! I to za koju kintu ! Sad vidim da sam bio u pravu kad sam jednom komentarisao da je to previse para za toliko muzike ! Doduse to je bio komentar vezan za Aeo Technium, ali poenta je ista ! Naime moj ortak je prilikom pakovanja, slucajno, ceono (po spulni) "kucnuo" Aero Tecniuma, i puk"o je "warm shaft slider" k"o da je od stakla !!! Da nisam bio ocevidac ne bih mogao da verujem !
  15. "...kosta oko 150e..." Aaaa... znaci zato "Andrija" Sirotanovic, sa lampom, vredi 20000 ! On je i onako sirotanovic... lampa, cirka, 20000 i to mu je ta matematika ! Al" za rahmetli Aliju Sirotanovica, ne znam ni da l" bi lampu mogli da kupimo !
  16. Au ! Do sada sam koristio Gamakatsu A1 specialist, Gamakatsu Super hook, Hayabusu P-1, M-1 i H-BIL 288, ali moram priznati da ove "Fox-erice" stvarno izgledaju !
  17. Nema sumnje da je ovo dobra stvar, ali uz malo maste i do sada je bilo moguce praviti "dimne oblake" ...!? Mozda ne tako efikasno kao sa ovim Kordinim cudima ali, sto se mene tice, u praksi je dokazana cinjenica da su "dimni oblaci" itekako ucinkoviti !
  18. Uuuu, j..o te, al ovj saran lici na njega ! A imaju i slicne frizure !
  19. E....OK ! Sad je jasnije ! Posto je kvar na samo jednom, odnosno posto dva imaju razlicite kvarove, definitivno im nije to "mana" vec zaista kvar ! E sad kako i da li ga je moguce otkloniti, to pre svega zavisi od konstruktivne izvedbe njegove elektronike i u manjoj meri od tipa ugradjenih komponenata ! Ako je elektronika uradjena po tipu implantiranog hibrida onda je popravka nemoguca misija, a ako nije tako onda i ima izvesne sanse za uspehom.... ma da... imajuci u obzir konstataciju kolege, odnosno Tvog tasta... bojim se da je mogucnost popravke zaista minimalna ! Verovatno je to i razlog sto su "stavljeni na berzu" !?
  20. Malo me ovo zagolicalo, jer sam, sticajem okolnosti i ja TV mehanicar... pa me kao prvo interesuje koliko je indikatora u kvaru !? Da li se radi o setu od 3 komada, i ako je tako da li se sva tri identicno ponasaju !? Ako se bas identicno ponasaju, malo je verovatno da je na sva tri nastupio bas isti kvar i to jednovremeno !? Ja te indikatore nisam koristio i nisam imao prilike ni da ih vidim, ali bi bilo interesantno cuti da li ih je jos ko koristio i da li je mozda imao slicnih problema ! Ne mogu da pricam o kvalitetu tih indikatora (jer ih kao sto rekoh ne poznajem) ali iz iskustva znam da neki jednostavniji (da ne kazem divlji) indikatori koji nemaju mehanicki prekidac ON-OFF, vec napajanje prekidaju elektronski (da budem jasniji - preko tastera), vrlo brzo prazne bateriju ! Razlog za to je sto nikad potpuno ne iskljuce izvor napajanja vec prekidanje rada vrse preko tzv. bezkontaktnog prekidaca (tranzistora, flip-flopa i sl.) kome za rad takodje treba napajanje i u iskljucenom odnosno st. by stanju ;
  21. Pa i za vetar ima resenje kad je plovak u pitanju (a valjda ne duva bas non-stop)! Npr. uzmes mec stap, wagler plovak i tonuci najlon... podrazumeva se da najloni i kod pecanja na plovak trebaju biti "zategnuti", odnosno da imaju minimalnu duzinu izmedju tebe i plovka; Dalje, ako je mulj kao sto kazes 10-ak cm mislim da je i dalje ovaj predvez predugacak; Sto se tice cestog vadjenja i buckanja... spominjao si boile... ako koristis boilu... zasto bi cesto i nepotrebno vadio i buckao... babuska je nece uzeti, a posto voda ocito nije mnogo velika tim lakse da sarana prihranom naviknes na boilu i time selektujes ribu koja ce ti potencijalno udariti ! Ja sam recimo pravio eksperimente... u istom trenutku na dva stapa stavim secerac i Cukk ... na secerac babuska grize a na Cukk ne udara... znaci trazi sitniji i meksi mamac; Ako nece na Cukk, sa boilom si tek potpuno miran !
  22. Lepa voda ! E sad ne znam kakva je populacija sarana na njoj i kolikih primeraka ima !? Na toj vodi bi bilo uzivanje i pecati sarana na plovak ! Jesi li razmisljao o tome !? Mozda ti zelis da primenis iskljucivo klasicnu metodu modernog saranskog ribolova, sto je OK... ali ako je tako onda ti ovaj sistem koji si opisao nije ni dovoljno kompletan ni dovoljno "ucinkovit" ... iz vise razloga ; Kao prvo nedostatak elektronskih signalizatora, dalje olovo ti je ne prelako nego kao da ga nema... itd ! Ali dobro, ti rece da ne zelis samokacenje sto na neki nacin relativizuje tezinu olova, ali ipak i u toj kombinaciji to je jos uvek prelako olovo... mozes li uopste da dovoljno propisno, da ne kazem pravo i zategnuto postaviti najlon sa tom gramazom !? Predvez od 30-tak Cm ti je malo predugacak... ne znam koliki je sloj mulja i mora li bas toliki predvez, ali ako mora bas tih 30-tak Cm pa jos uz nedovoljno zategnut najlon onda saran ima vise sanse nego Ti ! Tu bi kao prvo trebalo poci od osnovnog podatka a to je koliko je debeo sloj mulja... pa prema tome projektovati i sistem montaze ! Ako je mulj bas drasticno dubok onda ... OK.. duzi predvez ali onda Pop-Up boila ! Ako imas duzi predvez i pop-up onda ne vidim problem da se stavi teze olovo ! I sa teskim olovom se moze zabaciti blizu ! Ako ti je ipak mulj predubok, i zelis laksi sistem bez samokacenja ja bih onda sistem malo modifikovao ! Sad dolaze na red eksperimenti ! Kombinuj tezinu olova i duzinu predveza tako da ti mamac nije nesto drasticno zaronjen u mulj (sto ces videti po mamcu kad ga posle izvesnog vremena izvadis bez "udarca") ! Dalje, ako ne koristis elektronske signalizatore onda izbaci i majmune, olovo montiraj iskljucivo kao klizno, zategni najlon koliko mozes, odnosno koliko ti sistem dozvoljava, ukljuci bajt-raner i cekaj... !Ali sa ovakvim sistemom moras biti stalno na oprezu kao kad pecas na plovak ! Znaci jedina indikacija ti je zujanje bajt-ranera masinice kad krene "run" ! Onda ne dizes stap, vec samo okrenes rucicu masinice za jedan krug... iskljuci se bajt-raner i dril mu lupi prvu kontru ; Nakon toga dizes stap i potvrdjujes kacenje i pocinje "play-off" ! Ako ti je i masina bez bajt-ranera moze i tako ali onda sve isto samo u cekanju opusten dril tek toliko da se zategne najlon ! Kad krene "run" spulnu blago zakocis rukom dok ne dodas optimalni dril ! Ovo bi bilo onako... kao ideja ali optimiziranje sistema je moguce samo prakticno u realnim uslovima polazeci od osnovnih parametara kao sto su debljina mulja i oprema koju koristis a ta dva vrlo bitna podatka u tvom pitanju, bar ja, nisam pronasao ! Malo sam oduzio... oprosti i pozdrav !
  23. Ma opreme kolko hoces, al" para i vremena nikad dovoljno !
  24. nessha

    mali trik

    Momo, jel bas mora maslinovo ! Jesi li probao sa suncokretovim !?
×
×
  • Create New...