Jump to content

Marker?


Recommended Posts

Intersujem me je l marker plasi ribu, mislim na ceo sistem ako ostane u vodi? Zasto bih obelezavao oznaku daljine, merio koliko sam zabacio, line clip.... itd, zasto jednostavno ne ostavim marker tamo gde sam pronasao dobro mesto, potopio najlon sa beck led i ne vadio ga dok ne krenem kuci?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da plaši.

 

Ali to zašto bi.....Zavisi od terena na kojem pecaš. To sa beck led, se nije baš najbolje pokazalo kada marker držiš na nekom "sprudu". Teren u vodi uglavnom nije idealno ravan. Ti staviš olovo i guraš ga koliko možeš prema napred, ali nikada ne dobiješ idealno potapanje najlona, pa čak i ako koristiš metak olova. Uvek imaš situaciju da upecani šaran može da prođe u nekoj udolici ispod najlona, pa se uprede - užas.

Posle takvih i sličnih eksperimentisanja, shvatio sam da je najbolje marker štap držati negde sa strane sa podignutim - zategnutim najlonom, tako da možeš provlačiti štap sa ribom ispod ili iznad na obali bez podizanja marker štapa i najlona.

Znači, možeš držati potpljen marker, ali ne treba ti metak olova ili zadnje potapajuće olovo, bolje ovako kako sam ti napisao.

I još nešto, ako marker držiš u vodi, savetujem ti da ga držiš bliže sebi, a da spot praviš i zabacuješ štapove u liniji iza njega, a ne kontra - prema tebi. Tako se dosta manje dešava da ti po uzimanju šaran pokupi marker.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Biser  dali bi  mogao  da mi daš par saveta oko crtanaja  marker mape ili kao  se to već kaže?  Slušao sam o tome ali  nisam video  nikada iskreno .  .Znam "školski" da izmarkiram teren, tj da nadjem sprud   ili  ti spod  da izmerim dubinu, mesta gde je marker.  I da  izmerim daljinu sa  konusnim najlonom .Ali  me jako interesuje  crtanje  te mape  i da li za to trebaju posebno štampane stavke na papiru i gde to ima dase kupi ili se to može  home made napraviti  i kako ? Unapred hvala na odgovoru 

Edited by milivoj
Link to comment
Share on other sites

Hvala Biser! Gledao sam par snimaka pa svi vade marker i beleze na najlonu daljinu, pa reko da pitam malo nekog ko ima vise iskustva. Ja sam dobijao sarana sa markerom u vodi, ali pitam da ne bih mozda dobio vise bez njega!?  ;) Probacu tako, jeste mi se jednom umrsilo,  sad cu da hranim iza markera i da ga ne potapam. Hvala na savetu. Bistro!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://s3.postimg.org/bm4mqbug3/IMG00465.jpgPozdrav drugari  dali je neko koristio ovakve markere i dali moze da mi kažete bilo šta o  njima ? Danas mi ih drugar poslao  iz  eu   .buni me sto na njima piše gramža  30 gr  ? i nače ovo vidim prvi put  ja iam markere ali one standardne

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...