Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/23/2023 in all areas

  1. Pecanje od pre neki dan. 8. Februar. Jedan šaran koji je pokupio boilu M1.
    4 points
  2. Ja koristim intenzivno za lovni mamac.Probao i 100 gr na 1 kg mixa,probao i upola manje...eksperimentisao i dosao do toga da ovaj za ljudsku upotrebu 10 gr neka optimala za 1 kg mixa,skoro sve preko toga sto se stavi upropasti testo.Tj veze se samo on,pre nego sto se druge komponente i pokvase.a razbiti ga je nemoguce.
    4 points
  3. Jedno lepo pecanje na kanalu DTD.
    3 points
  4. Bolje ne idi. Cena dozvole 1700 dinara,a riba blagi uzas. Nema 15+ ribe dovoljno, usluga i ophodjenje prema ribolovcima onako nista spec. Za vikend recimo 36h ti treba 5100 din za dozvolu. Od alkohola vise ne znaju sta rade.
    2 points
  5. Probaj 0631067837
    1 point
  6. Hajde da pokrenemo i ovu temu početak sezone je tu i polako krećemo sa pecanjem. Koje je vaša taktika za ovo godišnje doba? Koji mamci su vam se pokazali kao najbolji? Moje iskustvo je da riba u proleće bolje reaguje na ugljene hidrate nego na mamce bogate proteinima. Npr Tajger je mamac koji mi se u zadnjih par godina pokazao jako dobro ali uz umerenu prihranu. Od boila sam primetio da su tzv prazne boile ( zasnovana uglavnom na ugljenim hidratima i dosta slatka sa blagom voćnom aromom ) dale iznenađujuće dobar učinak na divljim i poludivljim vodama. Zanima me kakva su vaša iskustva u ovom periodu godine. Takođe bih voleo da čujem iskustva sa pop upovima u proleće,ja na primer od kad sam počeo da pecam nisam se nešto napecao na pop up-ove.
    1 point
  7. Da malo uradimo update ove teme. Posle dve godine korišćenja Spinera mogu reći da odlično radi posao,nisam primetio neku razliku u Kordinim i Kineskim zezalicama za Spiner. Ono što definitivno čini razliku je Boom fluorocarbon i njihove klemice za krimpovanje. Sve ostalo ide u korist Kineza ( niža cena za istu stvar). Kombinacija Spinera sa onim "Šrafom" mi se odlično pokazao sa popup boilama.
    1 point
  8. Zdravo svima. Dugo sam bio mrtav ali se ponovo radjam. Opet sam tu
    1 point
  9. Rešavamo sve. Pri kraju smo!
    1 point
  10. Bio na 24 sata neki dan. Trebalo je da bude 36h , ali smo skratili jer je riba radila ludački i pocrkali smo od umora uz to i neke obaveze su nas stisle. Pecali smo na poziciji 8 na nekih 118 metara. Imali mnoštvo duplih runova i jedan triple(zabeležen kamerom na svu sreću). Imali smo ribu na svakih 20ak minuta. Pecali na spod, pelet i gumeni kukuruz (parfem od Željka Pejića - full run).Nema šta, jezero je puno ribe i ima je dovoljno za svakoga. Ne mogu da kazem koja pozicija trenutno dominira jer se na svakoj peca vrhunski. Zavisno koliko upreš, toliko ćeš upecati. Mozes na neku opuštenciju 10-15 komada, a mozes i na fizikaliju 50 za dan. Riba jako lepo reaguje na raketu, bar kod nas u boksu. Na dve tri rakete - udarac, ako zastane samo malo lupneš i eto je.
    1 point
  11. 1 point
  12. Aj da osvezim temu i ponovo pokrenem. Koristim moj domaci M1 i Monster Crab vec nekoliko sezona i neverovatno dobre rezultate imam. Ne takmicim se, niti planiram i bas me briga da li neko zna koju boilu imam i kako glasi recept. Vise znacaja pridajem taktici i nekim drugim stvarima, nego da se oslanjam samo na mamac. Opet i van toga, nije mi cilj da dodjem na jezero i nabijam komplekse nekome jer mi se moze, niti smatram da sam toliko dobar. Recept sam ja sastavio i testirao, rolao i pecao. U pocetku je to bilo mnogo jednostavnije, kako su se javljali rezultati, tako sam pojacavao recept i ovo je neka konacna varijanta koja mi vrhunski peca, od pocetka do kraja kampanje. Riba lepo prihvata boilu i uz adektvatno hranjenje zna lepo da legne na nju :). Pravio sam je i topivu uz odredjenu taktiku i nije bilo greske. Ko voli nek izvoli M1 15% LT94 10% HERING RB 5% PREDIGEST RB 12% PTICIJA HRANA MLEVENA 10% RENNET CASEIN 8% PSENICNE KLICE 5% MLEVENA KONOPLJA 10% ROBIN RED 25% PALENTA 30 gr pivski kvasac 20 GR SO 5 GR BETAIN HCL 3 ml M1 SBS 1 ml frankfurter s. sbs 6 kapi black peper 20 ml Attract natural 20 ml liquid liver Zasladjivac - preporuka proizvodjaca 25 ml salmon ulje Najlepse rezultate sam imao u kombinaciji sa pop-up jagodom na dlaci (snowman ili pola-pola), kao i singl boilu sa malim podizacem umocenom u dip M1, domaci. Igrajte se malo i sa tretiranjem boila nakon kuvanja sa odredjenim komponentama, zna da bude veoma efikasno. Opet kazem, taktika je mama i to je ono na sta se oslanjam, ako ne znate da pecate mozete da rolate bilo sta nece to biti to. Cena miksa na 10 kila je oko 60 i nesto eura sto je prihvatljivo, gledao sam i cifru da ispostujem.
    1 point
  13. Bilo bi bolje da ga pecamo zimi
    1 point
  14. Sto se tice taktike za prolece,..malo vise zavisi od same vode,(mislim na divlje vode),ali generalno svi znamo da i sa prvim suncanim i malo toplijim danima saran postane aktivniji,jer se voda polako zagreva i on se sve vise pokrece,sto ne znaci da u januaru i febr.nece da uzme mamac kada voda zakuca,samo treba bas da si lud i da znas dobro sta radis. Vode koje imaju plice zalive,riba ulazi bas u te plice delove jer se brze zagrevaju,treba ga probadi tu u tim plicim delovima. Generalno u zimskom periodu riba je uglavnom na nekim dubljim mestima koja im iz nekog razloga vise odgovaraju nego neka druga dublja mesta,znaci moramo znati gde je tacno da bi probali da ga prcamo zimi. Isto tako i u prolece moramo znati gde je,i uvek manje vise moramo znati gde je saran,..nekih 70% mislim da je to lokacija,nekih 20% je mamac i nekih 10% prezentacija samog mamca,predvez,sistem. Sto se tice mamaca za prolece,i meni su nekako vocne arome dale uvek dobre rezultate i zimi a i u rano prolece i prolece,sto se tice ugljenij hidrata,slazem se sa Bilijem,njemu je to dalo dobre rezultate,u zavisnosti opet od vode do vode,na nekim vodama jede vise tajger,na nekim malo manje,ali generalno ga jede na svim. Ja cu bas da probam sada na jedan stap samo tajger,sa blagom vocnom aromom,bez hranjenja,samo pva sa tajgerom velicine pin pong loptice,kada kazem sada mislim na ovaj suncani topli vikend koji dolazi,mada realno mislim da je to jos uvek mozda vise zimski mod pristupa nego prolecni,mislim da je bar ovde gde cu ja da idem riba jos uvek u dubljem delu,ali da ce sunce i tpliji dani da ga pokrenu da mozda uzme neki solo pop up,gumu,sneska ili tajgericu (mora mamac da mrda,da se njise,da ga isprovocira),nadam se da ima sanse za dobar upis Znaci bez hranjenja,samo pva i pravi mamac sa aromom koju znam da voli da uzima zimi,a isto tako voli i kada je topla voda,a to je Mulberry,ja imam dva top mamca,jedan je Squid Octo,a drugi je Mulberry (mislim na boile),ali dud mi jede i kada je temp vode 5 stepena i kada je 20,tako da idem na proverenu taktiku sa aromom. Opet sve to zavisi od vode do vode,ali mislim da dok voda ne otopli solidno riba nekako izbegava sprudove,koji su tipa sa 4,5m duine izlaze na 2m,voli neke prelaze recimo mozda sa 4m na 3,5m,..ali ono neke izrazite sprudove i ne bas,da bi ga cekali na samom vrhu spruda,tako je bar recimo na nekih par divljih voda na koje pecam cesto,opet kazem sve zavisi od vode do vode,dali ima trave na dnu,dali ima plicake,dali ima vecih dubina,dali je voda muljevita ili nije,od mnogo stavri mora da zavisi i nas pristup i taktika,ovo je samo moje licno iskustvo,ne mora da bude merodavno svima,generalno princip je isti,sve su ostalo nijanse A nijanse su cesto jako bitne
    1 point
  15. E jesmo mi čudan narod koji u sve sumnja i ni u šta ne veruje.... Mi znamo uvek sve od toga da se solar i nutra prepakuju kod nas kod žike u shupi pa do toga ko je ubio kenedija Oba čoveka koja sam naveo lično poznajem i siguran sam da prave isto za sebe i za prodaju, i da idu logikom da se na pecas i dodjes da kupis opet.... jer jednom ako te zajebe nećeš više doći A na isti mamac,na istom mestu, u isto vreme dva čoveka će imati različite rezultate
    1 point
  16. Meni je Dragan Torbica rekao da moze i vise od 10%,ne moze da smeta,sto vise trosis-vise kupujes.
    1 point
  17. Nebojsa, pravilna priprema zitarica podrazumijeva namakanje u vodi prije kuhanja,pa cak i proklijavanje, a to se radi da bi se otklonili antinutritijenti iz zitarica. Tim procesom neutralizujes inhibitore enzima. Njihovom neutralizacijom omogucavas povecanje proizvodnje enzima i laksu probavu ribama, pa tako da riba iskoristi puno vise vitamina iz zitarice. Sjeme kada ga natapas, pocinje da misli da je vrijeme za rast pa krene tako i da se ponasa, odnosno pocinje proces izbacivanja izdanaka, odnosno klijanje. Klice su ionako pune enzima, minerala i vitamina.
    1 point
  18. Bird mix za divlju vodu oslobodi skupih komponenti tipa mekana ptičja hrana i slično. Baziraj se više na mljevene sjemenke bundeve ili pogače bundeve, mlijeka, zrnatu ptičju i instant kukuruznu krupicu. Ako smatraš da na vodi nemože biti štete što se tiče napada bijele ribe tipa klen, mrena i slično možeš iči i sa 5% nekog animalnog dodatka tipa mesno brašno, riblje brašno i slično da označiš boilu kvalitetnim signalom ali da joj opet ne narušiš karakteristiku bird boile. Isto tako kompletnu ljusku koju koristiš uvidu jaja u mixu posuši na suncu ili rerni, zdrobi, i doziraj u mix. Da bi to sve štimalo potrudi se nabaviti CLO od moora recimo ili neki drugi cjenovno prihvatljiv koji ti garantira da če ti boila biti stabilna u uvijetima divlje vode. Ako to nemožeš instant kukuruzni griz-krupica odraditi če isto tako jako dobro taj posao. Ovo sve napisano vrijedi za obilnija hranjenja koja ja osobno volim. Ako ti na vodi na kojoj loviš prolazi drugi način, znači manja hranjenja, onda mixevi mogu biti i nešto drugačiji. To je što se tiče bird mixa i divlje vode. To naravno nije jedini mix za takve vode.
    1 point
  19. Lijepo bih zamolio da se vratimo drugim pitanjima ako ih ima. Ovo smo nadam se riješili. Ima podosta stvari koje možda nisu jasne pa prepustimo mjesto njima. Evo par pitanja koje sam dobio na pp. Što je nectarblend. Upotrebio sam u sastavu stari naziv Nectarblend, danas se više upotrebljava Megablend. Radi se o ptičjoj hrani koja se radi od prezli. Postupak ide ovako. Zamjesi se biskvit sličan kruhu, u njega se u mješanju dodaje sintetička boja caropfil crveni za kanarince crvene boje i žuti za žute kanarince. Takav kruh se peče, više suši, do dehidriranog proizvoda koji se dade mljeti. Zatim mu se dodaji svi potrebni elementi za preživljavanje ptičica u kavezu. Vitamini, minerali, aminokiseline i ostalo. Opcija Megablend sweet ili mokra opcija ima u sastavu i med. Soja odmaščena tostirana. Soja bez tih termičkih obrada nije za konzumaciju jer sadrži inhibitore enzima u metabolizmu proteina, tripsin. Na žalost tu nije kraj pa su prisutni također i blokatori iskorištenja minerala pa i vitamina. Jedina obrada koja ustvari uništava sve te štetne sastojke je fermentacija. Pa tako ljudi u krajevima gdje se soja najviše konzumira uzimaju isključivo fermentirane proizvode soje. Zato treba obratiti pažnju da soja brašno ima na deklaraciji ispisano što više termičkih obrada bez obzira što se u njima gube i neki vrijedni elementi. Gotovo sve mahunarke, ali u manjoj mjeri imaju slične sastojke pa je najpoznatiji iz te grupe grah-pasulj priprema na dobro poznati način kad se prvo namoći, pa se nakon malog kuhanja prva voda baca, pa onda tek kuhanje. Ljudi su to shvatili i bez kemijskih analiza. Znali smo ko klinci popiti te prve vode a onda je bilo rafalno sve u šesmaest Eto ako če biti još nepoznanica koje treba detaljnije objasniti samo se javite.
    1 point
×
×
  • Create New...