Jump to content

luta

Registrovani Član
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

luta last won the day on May 29 2020

luta had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

luta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

83

Reputation

  1. luta

    Parfem

    Vise u svemu tome igra ulogu taj plasticni kukuruz nego razno razni mirisi, preko dana to funkcionise sa spodom itd.. ali nocu sa valjanom boilom nemoze da se meri ni sanel 5 na plastici itd...
  2. Pa da i opet ce neko sa one strane dunava reci namesteno,jebiga namestite i vi, ili osnujte beogradsku ligu posto se i ovako deklarisete kao nacije unutar srbije . Hvala lepo ali sam morao da kazem.
  3. luta

    Dip

    slusaj druze i bez ljutnje ali ja nista gluplje nisam cuo,med zatvara boilu, ajde samo mi objasni kako i sto. meni licno nista neznaci ali zbog ostalih reci sta je u otme medu da se tako lose ponasa. Daj mi bar dva razloga da neispadnes ...... kakao god
  4. luta

    Dip

    Licno meni najbolja baza za dipove su med i corn sweet syrup u odnosu dva dela corn.s.s. jedan deo med. Ostali dodaci poput aroma,amino kiselina,ulja itd.. je licna stvar pojedinca ko sta misli da treba da doda.
  5. Nisam neki veliki ljubitelj topivih boila ali koliko znam naj bolje je koristiti na vodama koje nisu tako prenapadnute boilom ,mada je to danas retko naci ali ajde. Znaci s pocetka pecanja topiva radi brze reakcije ribe a posle ide redovna.Da li je to uvek tako nemam pojma. A topivost se odredjeuje dodavanjem jaja,manje jaja brze se topi i obrnuto. Cak i onaj top secret amino dop se koristi za topive ali iskljucivo za udicu,znaci samo se sa njim radi ali skupo i previse filozofije. Kuvana standard i cepaj.
  6. Svi ti likvidi od ovog ili onoga proizvodjaca su obican kukuruzni,bombonski ili ti glukozni sirup. kakao god ga zvali to je isti djavo samo sa imenom kosta vece pare i to je jedina razlika.
  7. luta

    " Oni I Mi"

    Pa da budem iskren kad sam prvi put cuo za to nisam imao u opste predstavu sta je i cemu sluzi,koriste ga kao dopunsku proteinsku hranu. Ima jako specifican miris i u sebi sadrzi nekih 70% proteina itd... Naravno kad sam prelistao da vidim sastav sta ima itd... morao sam da probam i pokazalo se dobro,ne nesto sad spektakularno ali sasvim ok. Cena mu je nekih 1000 din dzak od 50kg,nije skupo ali je pakovanje nenormalno pa onda mnogi i izbegavaju da kupe jer kome treba 50kg da budemo iskreni.
  8. luta

    " Oni I Mi"

    Mislim da necu pokvariti temu! Posto kod nas vecina kvalitetnih stvari je teze dostupna i nazalost postala preskupa za raditi neku vecu kolicinu boila vecina nas trazi neku aternativu u vezi komponenti pa se motamo po koje kakvim radnjama zdrave hrane i poljoprivrednim apotekama itd... nebi li dosli do nekih stvari. Pa evo jedna mix koji je ikljucivo napravljen od stvari iz tih trgovina,apoteka ili kakao god se one zvale. Pa eto reko da vidim da li jos neko radi slicne stvari . - 150g riblje brasno ( farm komerc ) - 150g kukuruzni gluten ili ti supergold kako se zove od cc moore ( farm komerc ) - 100g brasno hidrolizovanog perja ( mislim da ga pravi aik Backa Topola ) - 200g mlevena semena ( konoplja ,lan,proso,niger i seme bundeve) - 200g palenta i psenicni griz - 100g melko za telad ( inberg) - 100g soja brasno - 30g pivski kvasac - 10g betain - 10g lizin ( farm komerc ) - 10g metionin ( farm komerc ) - 10g natrium glutaminat ( pojacivac ukusa,mislim da se firma zove Alimenta iz N.Sada) - 20 ml riblje ulje - 3 ml saldilo - 1 ml monster crab R.H izvan 5 ml promotor razmucen u 10 ml vode
  9. luta

    " Oni I Mi"

    Evo nesto od mene da nastavimo sa temom! - 100g vde aditiv tuti fruti ili jagoda - 100g brasno tigrovog oraha - 150g hrana za egzote - 100g mleko u prahu - 50g whey protein - 50g predigest cc moore - 100g soja brasno - 150g psenicno integralno - 200g plaenta i kukuruzno brasno - 30g pivski kvasac - 10g betain - 10g kostovit - 5 ml sladilo - 10 ml corn sweet syrup - 20 ml ulje konoplje Mix ostavim da odstoji nekih nedelju dana jer dobije onaj smek od vde aditiva tako da aroma nije ni potrebna ( nekazem da nemoze da ide ) . Ja ga uvek radim u vecoj kolicini na primer min. 5kg zamesam i ostavim da odstoji. Posto mi je fish mix uvek prvi izbor ovo mu daodje kao neka druga opcija kad nece meso. Nista komplikovano i sve su komponente lako dostupne.
  10. Boila i treba da ima deo vlage jer ako cemo bas u detalje saran nigde u svom okruzenje nema hranu koja u sebi nema vlage. Ne znam koji procenat i koliko cega ostaje u boili tokom kuvanja i parenje ali znam sigurno da svaka i jedna komponenta od hemije nije termo stabilna tako da ta teorija oko toga pada u vodu sem ako se dodaje nakon kuvanja. U principu ostaje dobar kvalitetan mix sve ostalo je rekla kazala. Ja tvrdim jedno ,ti drugo i tako u nedogled. Nema smisla! Ali cinjenica jeste da je dobar mix sustina svega i to je to. Mislim da se vec po odavno negde govorilo oko tih stvari kako komponente nisu termo stabilne itd.. Mainline je imao svoju izvedbu sa onim grange mixom gde su aktivatori bili iz dva dela upravo zbog toga,mozda i gresim al ajde. Kad pogledas to u neku ruku vidis da je i parenje i kuvanje bacanje para jer se u principu sve termicki obradjuje.
  11. Boila skuvana u obicnom loncu nista nije losija od te tako zvane parene ,niti je ta parena boila losija u odnosu na ovu. Mnogo filozofije a rezultat isti! Nevidim svrhu i potrebu a niti bilo kakvu razliku. Jako puno se komplikuje a nema potrebe za tim,cak sta vise uvek jednostavne stvari piju vode cak i bolje prolaze od tako zvanih parenih ili ti ko zna cega. Ako ta boila vredi jebe se ribi da li je kuvana u metalcu ili parena u koje kakvoj napravi i kraj. Pa jebo te kako se ta tako zvana parena boila skuva ?znaci dodje mu na isto kao u loncu. samo duze tarje! isti k.....
  12. luta

    Riba-Jagoda

    A kupovni mix je u pitanju,onda igra! jer su uglavnom kupovni mixevi djubre!
  13. luta

    Riba-Jagoda

    pitanje jedno,nebih da kvarim temu ali jedno pojasnjenje . Nije mi jasna ta konfrontacija glm-a i liver? Nisam razumeo.
  14. Super je sve ,ali jebiga naj bolje je ono sto i danas vazi bar kod nas. Ko vise kila taj pobedjuje ove ostale gluposti samo komplikuju i prave prostora za mucke . Ali sve u svemu svaka cast momcima i kapa dole .
×
×
  • Create New...