Jump to content

gmboki

Registrovani Član
  • Posts

    268
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by gmboki

  1. Molim vas za detalje ako je neko koristio Aqua M3 bivvy ili Trakker Tempest XL (ili bilo koji tempest). Zanimaju me i dobre i lose strane, posebno brzina i lakoca rasklapanja i sklapanja, udobnost..... Planiram ove godine da zamenim sator za kratke izlske, i ova dva su usla u najuzi izbor.
  2. Zamolio bih kolege valsnike, odnosno imaoce Revolution I Evolution rod poda, da napisu sirinu buzz barova za 3 stapa, kod oba modela. Hvala
  3. Rezime ovog SP - Ukrainci, prvom upecanom ribom resili pitanje pobednika. Litvanci u A sektoru, maestralno pecanje. Riblji fond, ispod svih prihvatljivih standarda.
  4. Izgleda da je vreme za izmenu doslo, i proslo, ali opet vredi pokusati. Ne znaci da ce se rezervna ekipa, ko god da u njoj da peca, bolje snaci na stazi, ali zasto ne isprobati sve raspolozive opcije. Tesko da bi mogli da nam pokvare trenutni plasman.
  5. Koliko sam shvatio gledajuci liste, ekipe koje pecaju na pozicijama 14 u sva tri sektora, se pojavljuju na listama u oba podsektora. U A Austrija, u B Hrvatska i C Belgija. I izgleda da se boduje podsektor u kom je ekipa bolje plasirana, pa tako recimo Hrvatska u B sektoru ima 1 bod, umesto 3.
  6. Izgleda da je Avid sponzor ekipama sa makiske strane. Mislim da svaka ekipa ima bar po jedan screen house. Nisam isao na drugu stranu. Izraelci u A sektoru pred mrak ubacuju stapove i opremu u box.Nisam siguran da je to bas regulare.
  7. Amerikanci uperili satelit
  8. Varta u Delkimima izgurale vec drugu sezonu bez problema. Duracel u RX, traje otprilike sezonu. Da li je do baterija, ili RX trosi vise od Delkima, nisam testirao. Sad mi pustiste rovca oko tog curenja. Moracu da pocnem da vadim baterije.
  9. Prva basia se pojavila 2004/5, zatim usavrsena 2010 - basiair. Od tada do danas daiwa sustinski nije promenila nista kod ovih masinica, osim boje kucista, spulne i rotora. Ni ova za 2018 nije izuzetak. Mislim da bi uskoro trebalo da se pojavi jos jedan model....
  10. Fox je izbacio novi RX+ https://www.foxint.com/home/product/rxplus-bite-alarm?c=bite-alarms Ima od svega po malo - od starog RX-a samo ime, vise je nova verzija NTXR-a, sa malo funkcija i od delkima..... Svasta su nabudzili u njih..... od novina, imaju dve led sijalice, i ubacili su i zutu (oranz) boju, koje kod ntxr-a nije bilo, dugme za biranje boja je sada lako dostupno sa zadnje strane, moze se birati jacina svetlosti, kao kod delkima...... Centrala redizajnirana, ima vise led sijalica (kao novogodisnja jelka), ima ugradjen i bivy light........ Jeftiniji su od NTXR, iako imaju vise opcija......... Dizajn? Stvar ukusa - sto se mene tice mogli su mnogo bolje.
  11. Jel bilo otvaranje na Pelagicevu? Ima li neko kakvih vesti?
  12. Au bre, citam i ne verujem, kakve brige vas muce????? I evo resenja - zaposlite se u nekoj velikoj multinacionalnoj komapaniji i vremena za pecanje imate jedno 2 puta godisnje, po maksimalno jedan dan. Boljeg konzervansa od ovog nema.
  13. A iz ovih snimaka se zakljucuje tacno, sta?
  14. Na koji fishing show mislis? Bec?
  15. Nema je u carpologiji, bar ne u web shopu. Nasao sam identicne ( po izgledu) carp zoom i kkarp, pa cu uzeti neku. Mada je za15-ak dana ponty show, pa mozda tamo nadjem bas prologic.
  16. Pozdrav. Preporucite mi neku dobru lampu sa senzorom pokreta za sator. Nisam uspeo da nadjem neki izbor na netu, pa me zanimaju vasi komentari i preporuke. Hvala.
  17. Kupio sam je u radnji koja prodaje boce, gorionike i slicnu opremu tu kod mene u Milanovcu. Ako ne nadjes nigde, javi pa cu ti poslati broj radnje
  18. Evo odlicne grejalice za koju nisu potrebne nikakve prepravke. Cak se na njoj moze i kuvati. https://www.kupindo.com/Grejna-tela/23195531_Plinska-grejalica-NURGAZ-3000W# Imam je vise od 2 god. i perfektno greje (i kuva)
  19. Pre naki dan sam bio u Budimpesti i svatio u Walterland, i video sam bas ovaj rod pod. Izuzetno je stabilan, i ne klima se bas ni malo.
  20. gmboki

    mlava

    Svaka cast na ulovima, ali ne i na gestu. Kad bi neko ribu sa komercijalnog jezera pustio u neku divlju vodu, to bi bilo spasavanje. Ovako, samo nekoliko kapitalnih riba vise, odneto sa divljih voda. I dalje idemo u potpuno pogresnom smeru.
  21. Vasile, moga bi ovde da nam predstavis neke najinteresnatnije saranske vode u Bugarskoj. Gledao sam na Hobi TV (mislim da se autor emisije zove Martin Dmitrov) dosta emisija, i po Bugarskoj stvarno ima dosta cistih, lepih i ribom bogatih jezera. Ako ne gresim ove emisije su uglavnom sa divljih voda? Da li je jos neko sa foruma pecao u Bugarskoj?
  22. Naravno da su ti ravnim slovima jeftine kineske kopije, ali to do sada osim nas, niko nije provalio. Ostatak sveta, u neznanju, razgrabio sve kopije i vec godinama na njih peca - budale. Cak je i Fox, u zabludi, bas te sa ravnim slovima imao na sajtu. Prava je steta sto se niko odavde na nadje sa im objasni koliku su gresku napravili.
  23. Na zalost, ovakva situacija vlada na jezeru zadnjih nekoliko godina. Riblji fond je desetkovan. Do 2006/2007 smo hvatali sarane prosecne tezine preko 10 kg, a sada ribe te velicine (bar ono sto je ostalo od njih) hvataju ribokradice vilama u mrestu. Prosle godine, covek se hvali na sva usta kako je uhvatio u mrestu, na vile, 7 srana ukupne tezine 110 kg. Pregradio je mrezom jedan od zaliva u kom se saran mresti, i onda sa uzivanjem iznabadao sve sto je bilo u zalivu. Jedna od ekipa koja operise na uscu gruze, redovno ravlaci od 1000 do 1500 m mreza. Cak je i deo ribolovaca poceo da baca mreze, povucen cinjenicom da ribokradice nesmetano rade i danju i nocu,bez imalo bojazni od cuvara. Ovo su samo neki od katastrofalnih primera bezakonja - slika Srbije u malom.
  24. U proslu subotu, cuvari su na Knickom - Gruzanskom jezeru izvadili 10 kilometara mreza. U mrezama je uglavnom bilo sarana, smudja, deverike i babuske - bar se to vidi na slikama. Inace mislim da u zadnjih nekoliko godina ne postoji voda u Srbiji gde se vise krade riba, a ribokradice su toliko bahate, da mreze rasvlace u sred dana, bez ikakve bojazni da ce ih neko proganjati.
  25. gmboki

    Pelagicevo

    Moze kadica da se iznajmi na jezeru - bar je moglo kad sam pecao tamo zadnji put.
×
×
  • Create New...