Jump to content

jana

Registrovani Član
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jana

  1. jana

    mainline boje

    A sto se bojle farbaju?
  2. jana

    BAKA

    Da li jedna tema moze da se izgura do kraja, a ako nemate nesto pametno da kazete o temi onada bolje slusajte i ucite ako hocete i molim vas nemojte da ometate one koj hoce nesto da napisu i one koji hoce nesto da nauce. Unapred zahvalan
  3. jana

    Betain

    Aj malo da razmenimo misljenja i iskustva o ovom dodatku za bojle
  4. jana

    BAKA

    U baku sigurno ne ide Melegova aroma tuti fruti ali zato za poboljsanje teksture ide sigurno sluis CLO, a sa tim betainom se ne bih bas slozio. A janeMK je mislo da kaze da je baka uvek dobra kao podloga za ostale bojle i spod mix na hranjenom mestu.
  5. Da tema je otisla u sasvim drugom smeru. Ili se vracamo na temu ili kljuc!
  6. jana

    VACSY ZEPTER

    Vrhunsak stvar ali u svakom dobru ima i zla. Za vakumiranje u Vacsy-ju nije ti potrebna cevcica vakumira previse dobro i bojle ostaju dugo sveze samo toliko dobro vakumira da bojle poprime sve druge oblike samo ne ostanu okrugle i ne mogu se koristiti u kobri. Imam ga kuci tako da Kizo mozes da probas kad god hoces samo nemam vise kesa za vakumiranje naravno mislim na origninal kese.
  7. Sve je meni jasno samo mi nikad nece biti jasno zasto sve mogu da ti oproste samo uspeh nikako. Ja se stvarno izvinjavam svima ali me jedno zanima da li je toliko bitno da li je neko na nekom pecanju prosao dobro ili lose a sve pre toga se zaboravlja. Sto znaci da Grabmajera treba razapeti na krst i zabraniti mu da peca jer vise nije prvak a vodi sme da pridje jednio u kadi a i o tome treba razmisliti.
  8. jana

    Bird mixevi

    Pa zato lepo od kuce pa internet prodaja i sve lepo na kucnu adresu
  9. jana

    Bird mixevi

    Sva ta brasna a i ostala mozete naci usvim prodavnicam zdrave hrene. http://www.biospajz.rs/index.php?op=home
  10. jana

    Pop up boile

    Ok sto se tice brasna od perija ja to licno nikad ne bih stavio u pop-up bojle jer za pop-up mikseve ima mongo boljih resenja u vidu kazeinata ili mlevenih susenih insekata (gamarus, larva komarca itd)
  11. jana

    Pop up boile

    Umesto mlevenog perija ja bih ipak samleo neki avion mislim da prah od aviona najbolje pluta u vodi. Da li se to vi salite ili ste ozbiljni????
  12. U svakom slucaju pre bih ti preporucio Dekstrozu (glukoza) jer predstavlja izvrstan izvor energije. Svi ugljeni hidrati moraju prvo da se pretvore u oblik glukoze da bi mogli biti iskorisceni u energiju, dok se glukoza ne vari nego ide direktno u krvotok sto povecava iskoristenost mamca. Takodje mozes koristiti i MALTEKS (ekstrat jecmenog salda) koji je bogat maltozom, glukozom, belancevinama, mineralima(Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitaminima ( kompleks B vitamina, E, provitaminom A) a pri tom nije vestacki zasladjivac a i prstupacna mu je cena ( A da ne govorim o glikemjskom indeksu i naglim skovima insulina kod korscenja prostih secera).Izgledom podseca na med samo malo tamnije boje i karakterisicnog miris i ukusa. Moze se koristiti i u umakaljkama i dipovima.
  13. Samo jedna mala ispravka, L-karnitin se sintetise od Lizina i Metionina a za tu sintezu su neophodni vitamin C, gvozdje i vitamini B grupe. L-karnitin se sintetise u jetri i bubrezima, a vi sada sami prosudite koja komponenta je potrebna za bojle da bi se iste obogatile L-karnitinom. P.S. Ovim putem zelim da izrazim dobrodoslicu Zacu kao nasem novom moderatoru i takodje se izvinjavam na zakasneloj dobrodoslici i nadam se da cemo dobro i dugo saradjivati.
  14. Aminokiselina L-karnitin je aminokiselina koja je sastavljena od druge dve esencijanlne aminokiseline LIZINA i METIONINA i sluzi za metabolizam masti u misicima i srcu.Neophodan je taransport masnih kiselina u mitohondrije gde kiseline sagorevaj i oksidiraju stvarajuci energiju. Posto su LIZIN I METIONIN esencijalne aminokiseline sto znaci da ih organizam ne proizvodi veoma su potreban dodatak bojlama i ostalim mamcima namenjenim lovu sarana.Pri upotrebi Lizina i Metionina treba obratiti paznju na rok upotrebe. P.S. Da konacno razjasnimo ono misteriozno "L" ispred odredjenih aminokiselina.Amino i karboksilna grupa prikacene na alfa ugljenikov atom daju molekulu asimetričnost koja zakreće polariziranu svjetlost. Znaci da slovo L ispred aminokiseline znaci da se polarizovna svetlost zaokrece u "LEFT" (left = levo) sto je veoma bitno jer jer se samo one mogu iskoristi u zivim organizmima.
  15. jana

    Bucin rodjendan

    HVALA SVIMA NA LEPIM CESTITKAMA
  16. jana

    Dip

    Neka proba sa Propilen Glikolom u koji moze da stavlja sta hoce od aroma i voce i meso i krem i sve i zasladjivace i sorbitol i aminokiseline, a ima ga u svakoj apoteci i nije skup. A ako hoce da pravi emulziju nek proba sa vodom i uljima bilo koje vrste ( bitno da je hladno cedjeno ) a kao emulgator nek stavi lecitin u razmeri 0.2 do 0.5% Inace lexitin potpomaze razgradnju masti i ubrzava metabolizam a moze ga naci u Soja protein Becej i kao takvog moze ga koristiti i u mamcima.
  17. Pridruzujem se cestitkama i samo nastavi tako!!!
×
×
  • Create New...