Jump to content

Hodor

Registrovani Član
  • Posts

    162
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Hodor

  1. Jel bi mogao neko da preporuci strunu za markerisanje da ima kod nas da se kupi sada?
  2. nekad davno sam ja zapoceo bio temu o predvezima ako se dobro secam pa evo da podelim sta sam od tada uvideo u svom pecanju. Po meni prilagodjavati velicinu udice vilicini mamca nije presudna za dobro kacenje , generalno je bolje da je udica veca ali ne prevelika i naravno da je ostra. Greske se prave kada je dlaka prekratka ili predvez predugacak. Za pecanje na tvrdom cistom dnu ja koristim predvez od 12-14cm i tada imam dosta manje promasaja i ubadanja u spoljni deo usta, skoro pa sve je u donju usnu, a kada mi je predvez 18-20cm tada imam vise promasaja , losih ubadanja i vise spadanja. Nekada sam mislio da koriscenje manjih udica ima veze i koristio sam Gamakatzu A 1 specialist velicinu 6 sto mi je iz ove perspektive apsurdno mala udica i stvarno ne razumem kako sam ja uopste i pecao uspesno tada sa tim udicama ali nekako jesam. Sada najvise koristim prologic XC7 velicina 2 i to pecam i sa 1 boilom 14mm i snowman i 20mm i skoro sve, koristim one stopere sto produze dlaku lice na slovo v. Duzina dlake je bitna da nije prekratka a ni predugacka treba boila da visi nekih 2-3 cm ispod udice da bi udica mogla slobodno da se krece kad saran usisa sistem i da mamac ne sprecava kretnje udice. Eksperimentisao sam i sa D rigom i dobar je ali je vezivanje udice i postavljanje mamca patnja bozija pa sam batalio. Pogledajte kordine underwater snimke i videcete da kada saran usisava boilu to je vrlo snazan akt (pricam o periodu kad je temperetura vode topla, metabolizam radi blabla... riba aktivna, ne pricam o zimskom periodu tada mozda i ima smisla koristiti malu udicu) i prilikom usisavanja ne pravi razliku da li je udica manja ili veca ali kada proba da ispljune tada pravi razliku velicina udice i veca udica je dosta efektivnija. Ne znam da li je ovo tema ali to je moje misljenje sto se tice efektivnosti predveza, nije presudno prilagodjavati velicinu udice velicini mamca vec da duzina predveza , duzina dlake i naravno ostrina udice budu adekvatni.
  3. Hodor

    Bački Jarak

    Ja sam bio juce, pecalo je jako lose. Kazu da je nedavno bilo feeder takmicenje koje je kako kazu sje*alo vodu posle koga je voda bila jako masna na povrsini i da su ljudima bili masni najloni i masinice. Neki kazu i da se desio pomor ribe , sad to ne znam dal je istina znam samo da je pecalo bas lose.
  4. Hodor

    Jezero Crni vir Kać

    jel neko bio na Viru u skorije vreme , kakvo je stanje?
  5. Zvao sam carinu pa citao na sajtu , 20% je pdv + 10% carina + usluga poste sto nisam saznao kolko izadje i 30 funti je dostava. Izgleda da ce moji sarani uzivati brdfood mixeve a dobro, dobice i robin red... Mozda postoji sansa da mi brat iz engleske posalje kao poklon , mada ne znam dal to moze proci .
  6. Bas to sto je shoga napisao , da kupim neke komponente za narednih par godina. Cene su stvarno dobre. Ukoliko me carina nebi odrala isplatilo bi se poprilicno.
  7. Zelim da narucim komponte iz britanije preko https://britishaquafeeds.com/product-category/additives-spices/ . Slao sam im mail rekli su da je dostava za Srbiju za paket do 29kg 30 funti sto mi je ok , ali se brinem za nasu carinu da li ce i koliko da naplati neki porez/taksu. Da li neko ima iskustva sa ovim ili bar zna koga da zovem da pitam?
  8. https://www.youtube.com/watch?v=AfOEs4NYcho Odlican video za one koji zele da prave domace mixeve a ne znaju odakle da pocnu. Vrlo informativno i bez nepotrebnog komplikovanja. Poslednji put sam kupio gotov mix pre nekih 5 godina a verovatno da nikada vise i necu jer su cene van svake pameti.
  9. kad smo vec kod mleka za telice , ako neko hoce samnom da kupimo po pola dzaka jer mi 25kg ne treba a nema manje pakovanje, 4300din je 25kg preko kupujem prodajem. Iz Novog Sada sam ako nekog to zanima nek mi se javi preko pp. Tako bi izaslo 2500din sa dostavom za 12,5 kg. izvinjavam se ako nije tema.
  10. Zelim da kupim masinice iz naslova , pa bi da pitam da li ih je neko koristio i kakva su iskustva?
  11. Hodor

    CRNI VIR

    jel moze neko da napise broj vira , ne uspevam da nadjem na netu.
  12. ja uzeo prologic sky pod polovan pre 2godine , prezadovoljan sam , brzo se rasklapa i sklapa , lagan a stabilan potpuno!
  13. Hodor

    Extracarp Boile

    ja se slazem sa janetom , pogotovo ako pare igraju ulogu , jeftine boile preli multiminom i nutraminom ili sta imas pri ruci da je aminokiselinski dodatak i udri. Pecati na "shelf-life" boile iz kese je po meni gubljenje vremena (osim ako nisu melegove naravno, pogotovo plum ) ali pecati na "shelf-life" boile koje si prelio i ostavio dan dva po meni nije gubljenje vremena. 15-25ml po kili je meni radilo posao kad nisam imao vremena svoje da pravim a ove sto stavljas na udicu mozes i da dipujes cime prelivas. a od extracarp boila sam kupio kesu squid-a kad mi je trebalo necim da prihranim cak sam iz znatizelje stavio na dlaku i upecao 1 sarana al sam onda prebacio na "domaci" club mix jer sam egoista. Naravno sve zavisi kakva je voda i na sta je riba navikla ja pricam iz svog iskustva (ludacki napadnute komercijale i nesto malo na dunavu u poslednje 2 godine). takodje ako pravis svoje boile i imas komponente (arome , extrakte...) uvek bi bar na 1 stap stavio nesto udipovano u drugu aromu ili sa pastom ili bilo sta ali da se razlikuje od boila kojima hranis.
  14. koje udice koristite sa Iq D rigom ?
  15. Hodor

    Bombonski Sirup

    da li boile u kojima jaja zamenjujete glukoznim sirupom kuvate ili samo susite , nisam se igrao stim ali pretpostavljam da bi se raspale kuvanjem ?
  16. Hodor

    CRNI VIR

    jel bio neko na viru ove godine , kakvo je stanje ?
  17. Hodor

    Skvid Jagoda

    izvinjavam se , pitanje je off teme ali gde kupujete milkom arome ?
  18. da li kod nas ima da se kupi bilo koja od ovih spravica sto nabija praskastu hranu u kugle , ne to masterbih-ovo, vec da se hrani kuglama praskaste ?
  19. pogledao sam ovaj video i upecao sam se , ovo moram probati , ranije sam se igrao malo sa ostrenjem udica i u par navrata sam uspeo da ih naostrim da budu ostrije nego iz pakovanja ali sam prestao sa time da se bakcem valjda je trebalo jos 2 godine da prodju da budem dovoljno lud da gledam udice pod lupom ili jer svi pricaju istu pricu da se udice ostre laserski i ta rec laserski je toliko magicna da nema sanse da se ti sa kamenom u ruci i malo priblizis njenoj velicini ali ovde se lepo vidi razlika koliko je udica posle pravilnog ostrenja efektivnija od udice sveze izvadjene iz pakovanja a i ako dajemo 50-60din na jednu udicu barem nek hvataju koliko dobro mogu da hvataju. Lupa se lako nadje ali ovaj drzac za udicu ako neko zna gde ima da se kupi neka napise u komentaru ili mi posalje na pp molim vas ili cu morati da kurblam nesto sa majstorkim alatom.
  20. masinicu mora da promeni za nekog robija 30 godna starog i da stavi mlako pivo pored stapa i onda ce ceo prizor biti u harmoniji.
  21. konacno sam kupio malo kvalitetnije signalizatore i u ove kad se ugura baterija prilicno ju je tesko izvaditi a bez srafcigera prakticno nemoguce. do sad sam uvek vadio baterije posle pecanja nzm ni sam zasto ali ovi imaju dugme za gasenje pa mislim da to nije potrebno? a i baterije duracell 9v jedna je oko 400din valjda ne mora da se vade . ustari je pitanje za one kojima signalizatori traju godinama , da li vadite baterije izmedju pecanja?
  22. preko spoda mi se uvek mrezica sa 2-3boile i sakom peleta bolje pokazala ali moze i konac, nanizes par boila (3-4-10) sa koima hranis ili sa koima pecas ukoliko ne hranis sa boilama i to je to. mozes ih iseci na pola i tako nanizati na konac ukoliko su boile dovoljno tvrde i lepo srolane.
  23. Hodor

    CRNI VIR

    bio pre mesec dana extra su sredili, ribe ima, borbena je do duse bili su sitniji komadi od 5-6 kila ali sve u svemu extra , jeo je tutifruti , idem sutra opet na vir da pecam pa cu napisati iskustva.
  24. Hodor

    Krem Boila

    Jednom sam napravio krem kajuzer/bananna/vanila pre oko 3 godine i to je pecalo fenomenalno i posle to nikad vise nisam srolao jer sam forsirao trigu o kojoj sam se naslusao prica i prica ali sad si me podsetio za sledece pocanje cu to da napravim pa cu javim rezultate mozda i recept ostavim samo prvo moram da ga se setim
  25. Hodor

    KUVARSKE VESTINE

    daje dosta tamniju boju u zavisnosti od mixa samog i od kolicine dodatog likvida, meni je bila tamno braon a ukoliko prelijes boile sa njim onda budu crne.
×
×
  • Create New...