Jump to content

vlax88

Registrovani Član
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

vlax88 last won the day on May 4 2019

vlax88 had the most liked content!

About vlax88

  • Birthday 06/25/1985

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    Kikinda
  • carpteam
    Voćnjak Nakovo

Recent Profile Visitors

407 profile views

vlax88's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

77

Reputation

  1. vlax88

    Sacosu Turcsec

    Nalazi se u Rumuniji kod Temisvara. Klasican ribnjacki kompleks. Glavno jezero je u obliku pravougaonika 800x400m. Nema trske, sve je golo. Dubina je oko 1.5m-2m. Nema prepreka, prelaza, kao tepsija je. Peca se sa obe strane jezera. Ribe ima i previse. Kazu da ima od 45-70 tona ribe u jezeru. Za bolje rezultate potrebno je obilnije hraniti. U principu sto vise hrane-to vise ribe. Prosek ribe je oko 9kg.
  2. Pazi, baza jeste dobra stvar, a sad da li tebi treba ili ne, to od tebe zavisi i shodno tvojim potrebama. U svakom slucaju je korisna. Ja je koristim uglavnom nocu dok odmaram u satoru i ponekad kada odem od stapova do susednog boksa i slicno. Nije mi sve vreme ukljucena, po potrebi. Daljina do koje bez greske radi je do nekih 100 metara. Hvata i dalje ali desi se da izgubi signal na vecoj udaljenosti. Baterije i na signalizatorima i na bazi menjam preventivno jednom godisnje pred svaku sezonu (duracel). Ja sam namerno uzeo multicolor set za situacije kada sam u satoru i kada se ukljuci lampica na bazi prilikom run-a, po boji odmah znam koji je stap u pitanju, pa brze odreagujem, pogotovo ako sam malo dremnuo. Naravno, mozes i po zvuku da ih stelujes. Eto, nadam se da sam koliko toliko pomogao.
  3. Imam 4+1 multicolor set 3 godine. Do sada nisam imao nikakvih problema. Koristio ih u svim mogucim uslovima - kisa, nevreme, visoke i niske temperature... Sigurno da ne vrede te pare, ne samo gore pomenuti, nego ni jedni sa toliko naduvanom i previsokom cenom. E sad to sto ima nas zaludjenika pa papreno placamo ime, to je drugi par cipela. Bdw, isto tako radili mi posao berovi signalizatori desetak godina, upadali i u vodu, nema sta nisu prosli, a kostali 15e/komad. Poklonio drugaru, eno i dan danas rade super.
  4. Ovde bih se donekle slozio sa Vladom. Prvo, ucesce u ligi i celu ligu sami iz svog dzepa finansiramo. Po sadasnjem pravilu, kada se plasiraju 3 ekipe, slektor bira cetvrtu i ima pravo da je odmah izabere za startnu ekipu a pritom izbaci ekipu koje je bila druga ili treca u drzavi. Cekaj, hoces da omasovis ligu, a da nekom uskratis pravo pecanja na svetskom iako se zasluzeno izborio za to direktnim plasmanom. A pritom ga liga kostala par hiljada eura. I kaze ti da si rezerva. Nikakve logike nema. Ako vec ima takva prava, cemu onda prvenstvo. Neka ide po barama i prati takmicare, pa nek izabere koga on smatra da treba, a ne da neko pukne ogromnu lovu, bude u plasmanu i na kraju ne peca svetsko. Njegova uloga jeste da napravi pozitivnu atmosferu u timu, da odlucuje zajedno sa takmicarima u taktici, da prati desavanja i da ima prave informacije na samom takmicenju kako bi pospesio samo pecanje njegovih ekipa. Treba da ima i slobodu da zameni nekoga ako nije dorastao nekom zadatku trenutno na vodi, npr peca riba na 150+ metara, a ekipa ne moze da izadje toliko i slicno. Ili u slucaju povrede, bolesti... Zbog takvih stvari jedva se i pokupimo da se odrzi prva liga. To bi se trebalo promenuti ako zelimo da napredujemo i da omasovimo ovaj sport.
  5. Kiki, mislim da ne moze, bilo je reci na tu temu, a nazalost stav saveza je da se ne ide ni u jednoj opciji, sto su se i izjasnili. Mada postoje neke varijante da se ode pod olimpijskom zastavom, ali i to treba proveriti ako bi neko zeleo da ide.
  6. Ako se ovo odnosi na mene, veruj mi gresis i to debelo. Nikada nikom nisam izdao pribor niti sam ikada prodavao svoje mamce. Jedina korist sto sam imao je ta da sam pecao za grb, a finansijski sam daleko u minusu i ni jednog momenta mi nije bilo u cilju bilo kakva zarada ili korist. Imam svoj posao za koji sam odlicno placen, a nikakve veze sa pecanjem nema, tako da je meni pecanje samo zadovoljstvo i hobi koji jako volim.
  7. Ne zelim mnogo da ulazim u taktiku selektora, ali veruj mi Limare, ovo je i po meni bio logican potez. Znali smo na startu ko kakvu poziciju ima i potez izmene kod nas u sektoru je bio logican. Da li smo trebali obojica da izadjemo ili samo jedan, to je vec neka druga stvar, ali definitvno jedina sansa (minimalna, ali ipak sansa) da se dobije riba je bila u nasem sektoru, jer smo znali da u A na njihovom mestu uopste nema ribe. Posle se ispostavilo da ni kod nas vise nije bilo nista, i to sto smo imali prvu noc, pobeglo je, a nije bilo varijante kuda riba da dodje, jer su nas komsije osakatile hranom. Tacno je da su i Bojan i Kiki trazili sami da ih neko zameni, ali riba tu nije bila i izmena tesko da bi nesto mogla da promeni. Da nije izmena uradjena, svi bi napali i rekli zasto se nesto nije pokusalo. Ovako probali smo i sa tom opcijom, bez obzira sto nije urodilo plodom. Sve u svemu jako nezahvalno pecanje, prvenstveno je morao postojati jaci riblji fond, da se od toga krene, pa da se dalje resavaju ostale stvari. To je opet pitanje organizatora, a mi ribolovci se tu nista nismo pitali, niti smo mogli nesto da promenimo. Opet, prihvatili smo takvo stanje stvari, jer volimo ovaj sport i meni je bila cast da pecam za repku, i nisam od onih koji se bave politikom, moje je da pecam i da dam sve od sebe, i kada je dobro i kada je lose... Najlakse je sedeti iza tastature i biti general posle bitke, a mnogo je truda, znoja i novca proliveno da se stigne do ovde, ponovicu, ako je nekom ovaj rezultat tesko pao, to je nama, takmicarima...
  8. Evo i ja da napisem koju gledano iz mog ugla. Potpuno se slazem sa Kristijanom sve sto je gore napisao. Trebali smo da budemo mnogo bolji s obzirom da smo na domacem terenu, ali u ovoj situaciji sa malim ribljim fondom faktor srece je bio najpresudniji. Dali smo sve od sebe,ispostovali smo dogovrenu taktiku, radili smo sve vreme, i ako je nekom ovaj rezultat tesko pao, to je nama, takmicarima. Sama kombinacija pozicija je bila losa, kao sto je Kiki vec rekao, Misa i Hering su imali dobru poziciju u C, sto su i iskoristili, mi smo imali prosecnu u B, ali u samoj sredini, a Bojan i Kiki su imali katastrofalnu u A sektoru, iako su bili krajnja pozicija. Sad malo da se osvrnem na pecanje u nasem sektoru. Pozicija, kao sto sam spomenuo je solidna, imali smo lep plato preko trave, gde smo najvise i ocekivali da cemo dobiti ribu. Bilo je tu jos alternativnih spotova, ali ovaj je bio bas dobar. Naravno i kod komsija je konfiguracija bila slicna,a desno od nas pozicije su bile sve bolje. Sam start smo krenuli veoma oprezno i bez lupanja, buckanja, kako ne bi uplasili i to malo ribe sto smo znali da ima u jezeru. U startu nismo imali nista, ni mi, ni komsije. Ali zato preko su Ukrajinci i Englezi odmah naboli ribe - Ukrajinci onu 15+ i Englezi 3 komada. Sta ces, riba je bila tu, popecali su to i do kraja takmicenja vise nista... Kod nas prvu noc oko pola tri imamo ran, kontra, imamo ribu i nazalost, gubimo je u travi. Jednostavno nije bilo sudjeno da izvadimo, brzo smo presli preko toga i nastavili dalje,istim tempom, ocekujuci sledecu noc da cemo imati sansu za popravni. Preko dana nikakva desavanja, cackanje, probanje svega (zig, chod, pecanje blizu, daleko, u travi, plitko, duboko), nema sta nismo probali. Pritom komsije Slovenci sa leve strane forsaju obilno hranjenje i tovare sa dva spomba u dve tacke. Komsije sa desne strane Italijani hrane takodje sa dva spomba i to nemilice, hraneci citavo mesto, kao da nikada nisu pecali neko takmicenje. Uzas jedan. Mi smo se drzali taktike i minimanog hranjena spota gde smo dobili prethodnu noc ribu, dakle nastavili smo isto kao i do tada. Drugu noc ne desava se nista, bukvalno bez poteza. Ujutro pravimo izmenu, ja izlazim, a ulazi Mika, da preostalih 30-ak sati pokusa nekom svojom idejom da ulovimo nesto, jer nemamo ribu. Nazalost, treci dan ni poteza, a i poslednja noc je isto tako prosla. Poslednji dan opet cackanje i pokusaj da u finisu nesto uradimo, bez rezultata. Moje misljenje je da smo imali svega par riba u nasem delu, prvu noc smo dobili tu jednu sto nam je nazalost otisla i da posle toga ribe vise nije bilo. Naravno ni komsjie Slovenci, kao ni komsije Italijani nisu imali ni poteza.. Da ne bude zabune, nije mi uopste cilj da nas nesto pravdam, mi smo ti koji su trebali da donesu dobar rezultat, ali uslovi i riblji fond su bili takvi da smo najvise bili prepusteni faktoru srece. Dzaba sva taktika i provereni mamci, ako nemas sta da pecas u sektoru, sve pada u vodu.
  9. Kiki, pretpostavjam da ima brzu kocnicu, samo mi reci da li je kocnica uradjena sa automatskim zatezanjem prilikom naglog izvlacenja najlona (drila), kao kod redovne xtd i kao kod nove aerlex? Pitam, posto planiram da uzmem masinu za marker, a tu mi treba brza kocnica i da nema otpor kada je otpustim. Sa aerlex nisam zadovoljan jer uvek imam otpor prilikom izvlacenja najlona kada merim dubinu iako je kocnica skroz otpistena, prosto iritira. Znam da mogu da se uzmu washer-i da se sredi to, ali bilo bi super da je to na ovoj spod masini reseno.
  10. To je to odelo o kom sam pisao.
  11. Dunav 1, imam trakerovo zimsko odelo i jakna je lagana kao perce, ni jednu do sada jaknu nisam probao a da je tako lagana. Verovatno si ti probao drugi model jakne koji jeste tezak, i iz tog razloga sam se odlucio za ovaj model. Izuzetno je toplo, lagano i nepromocivo odelo, jedino sto je materijal fin, pa treba paziti da se ne provlacis kroz granje i ko je pusac da pripazi da ne progori.
  12. Cestitke svim ucesnicima DP, ekipama u plasmanu i naravno Kristijanu i Bojanu na osvajanju prventva.
  13. Bojan i Kristijan su prvaci drzave. Mi smo drugi. Trenutno samo to znam, za trece kada budem imao info napisacu.
  14. Jos jedna riba za nas... Sada je za nijansu lakse, ali ima jos do kraja...
×
×
  • Create New...