Jump to content

Apocalypt0

Novajlija
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Apocalypt0

  1. Olovo ko olovo, izgled je nebitan u ribolovu, jedino je vazna njegova funkcionalnost i prilagodjenost sistemu i terenu. Jedini razlog plastificiranja i kamufliranja je u glavi ribolovca jer se on tako oseca sigurnije i zadovoljnije. Trovanje vode olovom od 100 grama na hiljade i hiljade litara vode je smesno kao i pokusaj zagrevanja olimpiskog bazena serpom vrele vode. E sad cena tih olova je pristupacna pa je svakom dostupno da bira po zelji.
  2. Ziletov post u temi "Kako plastificirati olova"...
  3. 70 grama - 65 din, pa onda po gramazi + 2 din, + 2 din, + 2 din itd. Svakih 10 grama + 2 dinara.
  4. Apocalypt0

    Stolica

    MIVARDI COMFORT QUATTRO je udobna stolica za šaranski ribolov, visina sedanja 35-55 cm, nosivost 130+ kg, visina naslona 71 cm, podesiv ugao naslona, 4 teleskopske noge za nivelisanje stolice, težina stolice 6,4 kg. Koristim je tri godine i savrsena je.
  5. Fox - Impact Spod, cena 1600 din, velicina mali.
  6. Ovakvih olova ima u prodaji za 60 dinara I za razliku od ranijih vremena kada su takva olova bila mnogo skuplja (Foksova po 2 eura) vise se I ne isplati kamuflirati I plastificirati olova. Naravno da je poseban osecaj kada nesto sam napravis ali eto da kazem za one koji nemaju smisla da ih izrade da se mogu i kupiti relativno jeftino.
  7. 3x Shimano BeastMaster Long Range 13ft 3.5lb 3x Penn Surfblaster 8000SPRO Royalty RT Spod 13ft 4½lbSPRO Super Long Cast Spod
  8. Isti problem i kod mene. I ova i mnoge druge udice proverenih proizvodjaca (ne i dobavljaca) mi se otvaraju. Nalazim po forumima predloge nabavim udice i ponadam se da sam resio problem a ono opet razocarenje. Mozda je greska u meni ili drugi ne zele da priznaju da im se to isto desava. Pecam uglavnom na 6-ticu a amuri su kod nas uglavnom od 8 - 12 kg i pecaju se uz trsku pa je kontra silovita.
  9. Fishing box K2 TIP.1075 koristim vec godinama i veoma je jaka i prakticno nesalomiva jer sam probao i da sedim na njoj. U nju moze da stane prakticno sve, lepo razdvojeno i sortirano.
  10. Imam duze vreme Spro Royaliti RT 3,90 5l 50mm prva karika i nemam nikakvih problema. Zadovoljan sam.
  11. Penn Surfblaster 7000 (8000). Imam 3 kom. Penn Surfblaster 8000 i nemam nikakvih problema, prezadovoljan sam.
  12. Pozdrav i bistro u novoj sezoni svim clanovima foruma. Clan sam omiljenog nam foruma vec skoro tri godine.
  13. Incognito sam imao nekoliko godina i masinice su savrsene. Nepoderive a imaju "snage" vise nego mnoge skuplje i prestiznije masinice. Baitrunner odlican, nikad nikakvih problema, masinica se pod velikom ribom ne uvija ma koliko silovao ( imam trenutno Penn Surfblaster 8000 i nije im ni blizu sto se toga tice), lak odlican, natpisi na spulnama i telu se ne skidaju. Posle 4 godine prodate kao nove, covek je bio odusevljen onim sto je kupio. Za iste pare kupio sam iste masinice jer sam bio prezadovoljan njima. Kako? Pojavile su se te masinice iz Madjarske a ja sam racunao sto da nemam nove ako vec nista ne doplacujem. E to vec nije bila ta masinica. Boja nije bila ista, vukle su na plavo, zavrsna obrada slaba, nema cak ni natpisa SPRO na telu, umesto rezervne Alu spulne dobijala se grafitna a verovatno je i u unutrasnjosti bila dosta losija izrada. Nisu mi se svidjale i prodao sam ih posle par meseci.
  14. Pun forum ovakvih svadja. Vecina ljudi koje znam bi ubila za 3 kompleta od po 100 eura a ovde se olako daju ocene o masinicama koje vrede 200+ eura proglasavajuci ih smecem. Sto se tice polemike Baitrunner vs QD princip rada je identican i nema nikakve razlike po onome za sta je namenjena. Ukljucis slobodan hod i po udarcu ga iskljucis. E sad, ko kako voli tvrdi pazar. U granju i jedna i druga mogu bez slobodnog hoda, moze biti nastelovan i ovako i onako. To nisu karakteristike i cinjenice vec navike. Cinjenice su da je Baitrunner jednostavniji (za vecinu, nastelujes jedno i drugo i pali) a da su masinice bez njega jeftinije 15-20% i mozda se manje kvare, sto neko rece ipak je to jedan deo vise.
×
×
  • Create New...