Jump to content

Marconi

Registrovani Član
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Marconi

  1. FS komponente koristim zadnjih pet godina i od jos par firmi, za izradu boila za svoje potrebe i za prijatelje. Po mom skromnom znanju u izradi mamaca za saranski ribolov, FS SquidStim je aroma u praskastoj formi, veoma koncentrovana ili je ja pogresno koristim. Da ne bude copy paste sastav je ispisan na njihovom sajtu. Meni je drazi DT u tecnoj formi.
  2. Au, de spomenuh hisa O ukusima, ne vredi raspravljati, postujem tudja misljenja i stavove. Ja sam napisao svoje misljenje, stojim iza toga.Tebi bolji Nikon, meni Canon, bitno je da su svi zadovoljni i da su se pronasli.
  3. Do kraja zivota... diskutabilno. Pisanjem ne omalovazavam niti ikoga vredjam, da ne budem pogresno shvacen, niti jednu kucu kudim, a drugu hvalim, iznosim licna iskustva, na osnovu kojih je i data preporuka za gore pomenuti stap, ako je off molim urednike da obrisu. Pecano je na his200 dve sezone, fantastican bacacki stap, ne cuva ribu, sasvim normalno za stap ovakvih performansi. Stap je radjen na Koreanskom blanku, (nije mana, kosta kao da je UK) papreno skup, nije ispunio ocekivanja, kolega prodao i na preporuku uzeo Sportex. Naravno da su bile prozivke od strane prijatelja sarandzija tipa sa konja na magarca, dok nisu uzeli stap u ruku. Za sada super zadovoljni. Ne umara, ne gubi ribu, bolje je legao u ruku
  4. Da li je neko pecao sa Sportex Morion Stalker 10ft 3lb? Namena camac, konac, panjevi, recno pecanje.
  5. Ni jedan od gore pomenutih. Jeste da nisu u istoj cenovnoj klasi, sacekas jos malo i uzmes Sportexov Triumph 13ft 3 - 5 oz i ne razmisljas. Bolji je i od kosookog His - a, plus 10 god garancija na blank.
  6. Sve najbolje u Novoj 2017.god.Puno zdravlja,ljubavi,srece i debelih sarana
  7. Polaganje ribolovackog ispita je obavezno,u slucaju da cuvar naidje na ribolovca koji ne poseduje dozvolu,kazne su basnoslovne.Svaki ribolovac ima za pravo da kontrolise drugog ribolovca.Ne bih da te razocaram ali stvari stoje tako.Ne znam kakva je situacija sa privatnim jezerima,kakva je tu politika.Valjda ce se javiti neko sa vise info,neko ko je bolje upucen u ovu tematiku.Sve najbolje
  8. Ja sam ga radio sa 10 jaja,mozda je malo mekanije ispalo.Ostavio ga u kesu u friz da prenoci i ujutru je pesma,taman kako treba.
  9. Jos je rano za listu,ako moze neki info kako je pocelo?
  10. Ja skuvao kaficu,palim komp da citam komentare na sinocna desavanja,kad...Mora da je sinoc bilo krs i lom cim niko nista ne pise.Pozdrav za sve Takmicare.
  11. Hvala na odgovoru,kupio sam Mainline Fusion i mix i aktivator.Videcu kako i da li radi tek drugog maja.A za testiranje samo vremena nikako nema.
  12. Da li je neko probao da pravi boile od Mainline Fusion mixa za Miku i kako se pokazalo?Da li mora da se radi iskljucivo sa Fuz aktivatorom,kako u Mainlineu preporucuju ili ne mora?
  13. Sasvim je normalno u ovo nenormalno vreme,kojeg je sve manje za ovaj nas hobi,da dodje do neslaganja na forumu,tj. sukoba misljenja.Slaganje obično slabije motiviše ljude od neslaganja.Dosta dobro zamisljenih tema jednostavno zamre.Pri slaganju imate manje toga što bi ste rekli.Ne trosite vreme da bi nekom sudili.Ima puno lepih tema na forumu koje treba razraditi.Nemojte da forum bude farma. Ovim postom nikog ne vredjam i ne prozivam,ako se neko nasao prozvanim,ja se izvinjavam
  14. Nece,nece,uvek nesto fali,desava mi se kupim stapove,sve super,mesec dana super zadovoljan.Desavalo se i da ne vide vodu.Posle trazim zamerku vidim nesto drugo novo,odmah prodaj kupuj novo sarenije i sve ja to znam i stvarno nije bilo potrebe da ista menjam,ali ne vredi boles
  15. Imao tri okume integrator dci 80,ok masinice.Lepo slazu,precizna kocnica,meni nisu legle pa ih prodao.
  16. Sve je jedno koju ces uzeti samo da je Shimano XTC Ultegra isto dobra
  17. Ja od JRC stapova bezim ko djavo od krsta.Imao JRC J2 lepi tanki 50-ca prva karika.Dva pukose ko staklo i to na istom mestu malo iznad spoja u zabacaju sa 90gr olova bez pva,a nisu bili jeftini,a racun izgubio,pa od reklamacije nista.Tada sam se bas razocarao u JRC.Mozda sam utrfio neku falusnu seriju,ko ce to znati.Treci je i dan danas u zivotu,na ormaru.
  18. Vec kad kupujes opremu,kupi nesto da valja.Daleko od toga da sa gore navedenom opremom ne moze da se peca saran,moze ali... Bolje je,iz mog ugla gledanja,sacekati i kupiti neki komplet koji ce te sluziti i zadovoljiti tvoje potebe barem tri i vise sezona.Strpljen spasen. Moja preporuka: Shimano Tribal Velocaty 13ft 3,5lb Shimano - Aerlex 8000 XT-A
  19. Isto misljenje kao Carp Yo Yo i Milancheshow.Apsorber vlage koristim godinama u camcu u kabini (zatvoren prostor) zimi kada se slabije ide na vodu.U kabini imam cetiri apsorbera vlage,pa i pored toga ujutru orose prozori.Probaj,ali cisto sumnjam da ce ti pomoci.
  20. E ovako,negde sam na forumu vec pisao ali cu ponoviti.Moje iskustvo sa divljih voda: treba obratiti paznju na saranovo prebivaliste,gde miruje,putanja kojom se krece,mesta gde se hrani,razni prelazi dubina,smer vetrova,pogotovo juznog,suncana strana tog jezera,npr. ja sam ga na jednom jezeru dobio uz samu obalu pored pojasa trave na pola metra dubine.Dan pre toga spustim olovo u plicak da nanizem secerac na dlaku.Izvadim olovo sa sistemom,na njemu mulj,kada sam krenuo kuci bacim kesu secerca pored pojasa trave.Dodjem sutradan, iz znatizelje probam sa olovom da markerisem po plicaku ,kad, nema mulja,tvrdo dno Tu sam ga i dobio po najvecoj vrucini suprotno svim pravilima.Probaj da dva stapa drzis na hranilistu,gde ocekujes prolazak,dolazak sarana,sa trecim ga trazi menjanjem lokacije i daljinom zabacaja.Hrani secercem(ukoliko nema puno bele ribe,ili kuvaj stari kukuruz pa ga mesaj sa secercem) bez ikakvih dodataka,pecaj na secerac tretiran sensasovim atraktisom,pa postepeno dodaj boile manjeg precnika,da kad saran dodje na hraniliste,pase kukuruz,zajebe se pa proba boilu,tako ga navikavas.Ja sam na divlim vodama koristio mesni kupovni mix sa aromom plumshelfish i lepo prolazio,sto ne znaci da i ti moras da pravis tu boilu.To moras sam da otkrijes.Zimi ga nisam pecao tako da ti ne mogu pomoci. Na forumu imas dosta dobrih recepata za izradu boila sto mesnih,sto krem,sto vocnih.I ne preteruj sa aromama i dodatcima,dobar mix sa taman dodataka(hemije) i polako. Tight lines!
×
×
  • Create New...