Jump to content

lazar012

Registrovani Član
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by lazar012

  1. Da li ima neko novije informacije za Balaton, koje su cene dozvola, kako do njih, gde moze da se peca? a da se ne plati po par hiljada evra za poziciju. Hvala
  2. lazar012

    Pelagicevo

    Pozdrav kolege, da li se zna nesto o jezeru za ovu godinu, kako da se rezervise, cene, itd. Planiram odlazak (najverovatnije) kraj septembra, pocetak oktobra. Pa je svaki savet dobrodosao. Posto sam cuo da je jezero promenilo vlasnika. Pozdrav
  3. Evo da javim utiske sa smoluce ako neko ide uskoro. Bilo je 50ak riba izvadjenih i jos 10-15 kidanja/spadanja. Pecao sam samo preko dana, mamac boila + popup. Ako nekog zanima jos nesto, tu sam za sve sto mogu da kazem. Zahvalio bih se kolegi "hanibalccc" na pomoci.
  4. lazar012

    Mika Alas

    Kako se vodi jezero cudo da nije bilp jos pre par godina
  5. Rezervisao sam poziciju 5, od sedamnaestog do dvadesetog, znaci 72h pecam, da li moze nesto vise o poziciji, gde, sta, kako?
  6. Nazalost je tako, dobar deo sarandzija ni ne peca na divljim vodama, pa ne vide koliko je stanje zapravo ocajno. Razumem da imaju pravo da odnesu tu ribu, ali mislim da treba da se probudi svest kod ljudi da ne moraju da odnesu sve sto mogu, nego da treba da se vodi racuna malo, razumem da se ponese neki manji komad, ali da se svakodnevno nose komadi od po 10kg, to ne mogu, jer verujem da se riba ne konzumira kod nas u toj kolicini i da im se ta riba nosi cisto jer moze, takav smo narod. Na kraju cemo svi da zavrsimo po komercijalama, jer ne preostaje nista drugo. Nazalost je sve vise takvih, kao ne nose ali iza ledja trpaju sve sto mogu u sak i pune zamrzivace, a oni su prvi koji kukaju kako nema ribe. Treba da sacuvamo ono sto imamo, a ne da se dolazi u ovakvu situaciju.
  7. neverovatni su ljudi, odneto 130 komada, umesto da se bore da sacuvaju nesto, oni jos unistavaju, stvarno smo dotakli dno kao narod (ne zelim da uvredim nekog, pricam za ove sto odnose ribu, itd)
  8. Mozda je bolja opcija da razmislis da dodas jos neki dinar preko i uzmes Fox mx+ 3+1. Koliko sam video Rondel je nekih 20 000 dinara. I ako uzmes Rondel, neces da pogresis sigurno. Sluzice svrsi bez problema i neki duplo jeftiniji sluze, sve zavisi od budzeta i zahteva ribolovca.
  9. Bio sam na Miki u sredu i cetvrtak, riba slabo jede, vecinu vremena je na povrsini, imao sam 11 izvadjenih i par spadanja. Samo se saran javljao. Ono sto sam pricao sa kolegama oko mene, slabo dosta, neki nisu imali ni ribu za ceo dan, neki su imali po 3-4. Uglavnom slabo dosta, svi se zale. Pecao sam na poziciji 5. Ako nekog zanima, takvo je stanje na Miki trenutno. Pretpostavljam da ce biti bolje u narednom periodu.
  10. ajde da osvezimo temu, proslo je dosta o nekom komentarisanju DOT-a, kakvi su vasi utisci posle tog vremena, bolji - losiji? Licno dot koristim od 2017., bacio sam mnogo puta, da ne lupam ali preko 2000 puta JEDNIM istim dotom, igrom slucaja nijednom ga nisam pokidao ( do skoro ), nije mi se nijednom otvorio prilikom zabacaja, a pri udarcu u vodu svega mozda 10-15 puta se NIJE otvorio, vrlo retko mi se desavalo, sto sa spombom nije slucaj, nije strasno ni kod spomba to ali u vecoj meri se ne otvara prilikom udarca u vodu u odnosu na dot, takodje mi se sa spombom desavalo da se otvori prilikom zabacaja. Jedino sto se desava kod dota je zna nekad da se okrece prilikom zabacaja, ne znam kako da objasim to ali to se desava kad se ne tresne raketa ka dole i kad ne sidje spod u vrh rakete, tako da je to moja gresna, a ne dota. Kad se tresne i kad hrana dodje na njeno mesto onda nema problema. Vece daljine sam postizao DOT-om nego Spombom, bar je meni tako. Video sam da je neko napisao da lakse partikle slabije lete, licno nisam osetio neku razliku. Preciznija je od spomba (meni). Sto se tice vracanja, isto je po meni, sem sto spomb zna da se uvrne i onda je teze. Sto se tice tovarnog prostora, meni je sasvim okej velicina, ali bilo bi lepo da se napravi neki makro dot . Sem sto je tezina prazne rakete u odnosu na velicinu po meni malo veca, doduse to su resili sa dot sensitivom (koristio sam i njega, za srednje daljine je savrsen, otvara se svaki put). To sam primecivao jer sam koristio tribal spod koji nije motka, dosta je ''mekan'' i osecala se razlika u tezini u odosu na srednji spomb. Lakse punjenje dota. Jedino sto mi se ne svidja kod dota u odnosu na spomb je ona konekcija koja spaja dot sa kopcom, predebela je. Micro dot jos nisam koristio. Da moram da biram izmedju dota i spomba, izabrao bih dot uvek. Prvo, pokazao mi se bolje. Drugo, nas je proizvod, koji je vrhunski i koji zasluzuje vise paznje (nije kao xplode ). Da neko ne pomisli da pljujem spomb, spomb je i dalje vrhunska raketa, koju cu koristiti sigurno (veliki spomb), sem ako CS ne izbaci veci dot. Ovo sto sam napisao je MOJE trogodisnje iskustvo sa dotom i sve sto sam napisao je ono kako sam JA video/vidim dot. A ne kako zapravo mozda jeste ili nije. Ne namecem nikome svoje misljenje.
  11. Uzet je FS Spomb 13ft-a, vrlo kratko sam hranio sa njim, ali prvi utisci su odlicni, videcu kad mi stigne emblem spod i kad ga budem koristio malo duze, za sada je skroz okej.
  12. Zbog odnosa cene i kvaliteta njih sam i hteo da uzmem, videcu da ih porucim ili cu trakker n2 da uzmem, verujem da su tu po kvalitetu. Hvala u svakom slucaju.
  13. Konkretno me zanima da li neko u Srbiji drzi ''VASS'' kombinezone / cizme do grud? , ili neka neka druga preporuka sto se toga tice, merkao sam trakker n2 waders
  14. Najbolji najlon koji sam koristio je Climax cult carp extreme i cult deep purple. Jaki na cvoru, dosta otporni na krzanje, lepo moze da se baca sa njima, jedini problem je slaba vidljivost nocu i kod ljubicastog i kod zelenog. A koristio sam is Prologic xlnt camo, Katran citron, neki carp expert i jos neke sigurno, ne mogu da se setim. Prologic mi je bio najgori, mrsio se, pucao gde je stigao, verovatno mi je zapao neki koji je duze stojao. Katran sam koristio jednom na miki, jeste da je niza klasa katrana ali lagano se baca sa njim, jak na cvoru, sigurno jedan od bestbuy najlona u tom cenovnom rangu. Ovaj carp expert sam koristio par pecanja i promenio sam. Uglavnom sam koristio climax i nisam imao problem. Ako nekog zanima fluo najlon, Prologic xlnt yelloviz hp je dosta dobar.
  15. Hvala Kiki, uzecu u obzir i S range onda, probacu spomb jer ga igrom slucaja ima moj drug. Hvala jos jednom
  16. Nije snaga problem, imam je i na pretek, treniram takodje, tako da snaga nije problem, bacati ceo dan spomb sa stapom koji nije namenjen za takvu vrstu pecanja moze itekako da sjebe ledja. Nisam jedini koji se zali na tako nesto. Ali u svakom slucaju, idem u teretanu pa cu bacati rukom spomb onda
  17. Tribal spod koristim vec 6 sezona, ali uglavnom po divljim vodama gde se bace par raketa i to je to i onda nisam naisao na problem sa stapom, problem se javio kad sam hranio konstantno i sutradan su me bolela ledja i bio sam umoran kao da sam kopao, a ne pecao. Menjam ga jer ne bih da dolazim vise u takve situacije, iako se ne takmicim. Najmanji problem mi je u daljini bacanja, najveci problem je umor koji stvara stap. Svakom legne nesto drugacije
  18. Slazem se sa time da svaki moze do 100m, nije mi bila poenta da stap moze da dostigne 100, ja mogu i sa mojim lako do 100. Nego mi treba stap koji nece da me umara kad je potrebno konstantno hranjenje, sa mojim trenutnim spodom (shimano tribal spod, stara serija, iz 2010. cini mi se) imam taj problem, umorim se brzo i ledja mi pucaju, i zbog toga kupujem drugi spod. Konkretno sam pitao za FS Spomb jer imam priliku da ga uzmem, bacao sam par puta tim stapom i delovao mi je skorz ok. Nisam gledao da bude fensi stap, nije mi ni proslo kroz glavu to.
  19. Pa u svakom slucaju za pecanje preko 120-130m, razvlacenje iz camca i hranjenje iz camca je logicnije resenje nego zabacivanje, po nekom mom misljenju. Meni treba tako nesto, da sto manje umara i da sto lakse dostize tih 100m. Hvala na odgovoru.
  20. da li mozete da mi kazete nesto vise o free spirit the spomb spodu? za sta je dobar, za sta ne, itd
  21. lazar012

    SPOD MIX

    imate secerac u metro-u 5kg oko 700din, mislim da se najvise isplati
  22. lazar012

    Mika Alas

    Evo ovakooo bio sam na jezeru cetvrtak noc i petak dan, na jezeru sam bio 24 sata, a pecao nekih 18 (spavao sam od 12 do 6 ). Imao sam 12 ( 4 amura i 8 sarana) izvadjenih i 3 su spale. Najveca je bila 17kg, uglavnom se javlja stara riba. Riba radi dosta slabo, ali polako krece da se hrani u vecem intezitetu. Da bi se pecalo trentno, mora da se spodira non stop jer cim prestane hranjenje, riba prestaje da se javlja. Ja sam gledao da ako posle pola sata od kraja hranjenja ne dobijem ribu, bacim 10-ak dotova i tako u krug dok ne dobijem ribu, a kad se javi riba bacim 5 dot-a i onda se javlja na nekih 15-20 min (Mislim da vecina zna ovo ali cisto da napisem kako je bilo).Spod mi je bio ambarac, tajger, secerac, imao sam i sitan spod. Na pocetku sam forsirao sitan spod i secerac, a kasnije sam se prebacio na krupnije partikle i bilo je vise ribe. Spod je bio blago zasladjen. Otprilike sam bacio 30kg spoda . Bio sam na poziciji 10, a kako sam cuo, lepo je pecala petica i cetvorka, oni su takodje dosta hranili. A najbitnije nisam rekao, pecao sam na tajger boilu uz pva sa peletom natopljenim tajger dipom. Na pocetku sam pokusavao na 2 parfema, ester i vocni parfem, kasnije sam se prebacio skroz na tajger boilu i dalo je rezultate, koliko toliko. Malo sam se raspisao, nadam se da ce nekom da pomogne ko planira uskoro da ide. Pozdraav
  23. lazar012

    Mika Alas

    drugaru je okej, tako da ide on, pozdraav
  24. lazar012

    Mika Alas

    Ako neko hoce da peca, sutra od 18h do petka do 18h je rezervisana pozicija 11, drug ne moze da peca, ne oseca se dobro, tako da je 11 slobodna, ja sam na 10. Goran se ne javlja, hteo sam da otkazem 11, tako da ko hoce, slobodno
×
×
  • Create New...