Jump to content

Žile

Novajlija
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by Žile

  1. Evo za male pare idealnog riješenja. http://kapitalac.com/mcnett-tenacious-clean-tape-3-x20.html
  2. Žile

    Vicevi

    Jutros mi je u 03:00 u jutro komšija zvonio i lupao po vratima. Kreten me tako uplašio da mi je umalo ispala bušilica iz ruku.
  3. Žile

    Napokon!

    Došao je i taj dan, kada je osvanulo prvo kalendar izdanje za sve šaranašice. Puno puta smo imali priliku vidjeti ribolovne kalendare sa golim djevojkama a evo nešto i za njih.
  4. Žile

    Fox Mx+ Baza

    Ja imam 3 kom Fox MX+ i uz njih imam Gardner Attx bazu i prezadovoljan sam. Puno jeftinija varijanta i kompatibilna s bilo kojim drugim signalizatorima, ako odlučim ikad promjeniti signalizatore.
  5. Ja također imam 3 navedene role. Sinoć slučajno nabasah na ovaj video. Obratiti pažnju od 2 min na dalje. Alaj se vrti!!!
  6. Zaboravih napomenuti da je auto plin isti kao i ovaj u original bocama. Razgovarao sam s kolegom koji radi u punionici plinskih boca i rekao je da je to apsolutno isti plin kao i za aute. Ako se netko boji da bi se nešto moglo desiti, ne boj te se jer se ja već godinama grijem na taj način i još sam uvijek živ i zdrav (mislim fizički ) Još mala napomena, kada punite bocu od 5 kg, nemojte pretjerivati. Napunite 5 L i to je dovoljno. Bolje to nego prepuniti. Nadam se da sam nekomu pomogao. Ako treba kakav savjet, samo pitajte.
  7. Evo pošto moram skupiti par postova kako bih mogao normalno sudjelovati u radu foruma, pa evo jedan za početak. Evo kako sam ja riješio sistem jeftinog grijanja. Još davno sam si kupio plinsku grijalicu koja ide na plinske kartuše koje su dosta skupe (u Hr 1 kom - 4€) http://www4.slikomat.com/13/1014/z3d-grijal.jpg http://www4.slikomat.com/13/1014/r7t-provid.jpg Za vikend ribolov znao sam potrošiti 4-5 kom, tj 20€ za grijanje. Smišljao sam kako si pojeftiniti sistem grijanja i napravio sljedeće. http://www4.slikomat.com/13/1014/akn-IMG-20.jpg http://www4.slikomat.com/13/1014/vp9-IMG-20.jpg http://www4.slikomat.com/13/1014/4iz-IMG-20.jpg http://www4.slikomat.com/13/1014/9bq-IMG-20.jpg Već 5-6 godina se grijem na taj sistem i sve radi besprijekorno. Moguće je koristiti i veliku i malu bocu. Sistem spajanja sa crijevom sam riješio sa spojkom za zrak. Radi lakšeg transporta, ja ugl. koristim malu bocu od 5 kg. I za nju sam našao riješenje jeftinog punjenja. (1 punjenje 3€) Sa jednim punjenjem mogu se grijati cijeli vikend bez da ju gasim. Treba samo imati dobrog tokara i nekog na benzinskoj i problem riješen. Izvrnem ventil, ušarafim ovaj nastavak sa gljivom za auto plin i napunim kao što punim auto. http://www4.slikomat.com/13/1014/zf3-IMG-20.jpg http://www4.slikomat.com/13/1014/yne-IMG-20.jpg
  8. Evo spakovano i ide na poštu. http://www4.slikomat.com/13/1013/t12-kovert.jpg
  9. Zaboravih napomenuti da sam isprobao na Fox Euro Swingerima.
  10. Evo jutros isprobao i ide bez problema, doduše malo na knap al ide. Možda eventualno malo sa finim šmirgl papirom preći preko da lakše idu i to je to.
  11. Trebalo bi odgovarati jer je to od Mivardija (kopija Foxa) Ma nećeš mi ništa plaćati, meni su ionako viška. Pošalji mi samo svoje ime,prezime i točnu adresu i sutra ti pošaljem poštom. (to ću ja riješiti) Možeš mi jedino pivu platiti kad se sretnemo na vodi.
  12. Ako ti pašu plastični, kao originali, samo mi javi i ja ti poklonim 3 kom. Imam viška 6 kom, pa ti mogu poslati 3 kom. LP http://www4.slikomat.com/13/1011/vzx-6.jpg
  13. Pa i Delkim ima izlaz za svjetlo 2,5mm. Jedino je izlaz za bazu 3,5mm. Samo na diodi promjeni polove i to je to.
  14. Žile

    Vicevi

    Pitali Ciganku da li je nevina? Ona kaže, Jesam, dece mi!
  15. Evo nešto jako zgodno, za one koji to nisu znali! http://www.cro-carp.com/forum/images/smilies/image001.gif Vrlo koristan savjet, isproban već bezbroj puta. http://www.korda.co.uk/movies/?id=187
  16. Žile

    Napokon!

    Već godinama gledam razno razne kalendare ribolovne tematike sa golim žena. Pošto se žene bore za ravnopravnost spolova, potrudili smo se da i one dođu na svoje!
  17. Zaboravih napomenuti da je sada Korda izbacila modele - Wide gape XX i Kurv shank XX.
  18. Zadnjih par godina koristio sam isključivo Kordine udice i to Wide gape i Kurv shank, uglavnom veličinu 6 i 8. Jednom prilikom sam naletio na akciju navedenih udica i kupio po 10 paketića od svakog modela. Ove godine u proljeće sam lovio nekoliko ribolova i dosta ribe mi je otpalo u drilu, što mi je bilo malo čudno. Nedugo nakon toga na 1. kolu regionalne šaranske lige, imao sam dva ravnanja udica od riba cca 2,5 kg. Pošaljem ja upit u Kordu i pitam kako je to moguće da sa štapovima od 2,7 lb (full parabolici), sa otpuštenom rolom i najlonom 0,27mm, bez shock leadera, riba od 2-2,5 kg razvine udicu. Ja sam osoba koja ne sili ribu i zbilja uživam u drilu ribe, tako da pecam sa jako finim priborom i jako strpljivo. Njihov odgovor je bio da su htjeli napraviti što lakšu udicu, pa su išli sa tankom žicom, ali baš zbog razvijanja istih, počeli su raditi iste modele ali u varijanti X. Uspio sam rasprodati sve preostale udice i kupio isti model ali u varijanti X. U prvom sljedećem ribolovu, imao sam opet ravnanje udice. Istog trena sam, još na vodi jednom dečku prodao sve Kordine udice u pola cijene. Bio sam u dilemi, što sada kupiti? Od jednog prijatelja sam dobio preporuku za udice koje on koristi i kaže da "boljih" nema. Drugi dan kupim ja 5 paketa tih najboljih udica "Kevin Nash - Twister Fang, veličina 8. Cijena jednog paketića 9€. Desetak dana poslije, pecam natjecanje sa prijateljem na jezeru Ontario u Zagrebu, i nakon prvog griza, otpada mi riba, odmah nakon kontre. Izvučem ja sistem van i vidim da fali vrh udice. Pomislim si ja, možda je bio Amur, pa je vrh pukao zbog tvrdih usta, ali nije opravdanje da udica od 9€ puca samo tako. Nedugo zatim imam opet griz i uspijem izvući ribu van (šaran 6,5 kg), ali mi se sam otkačuje u podhvataču. Pogledam ja malo bolje, kad ono udica ravna kao iglica. Poludio sam. Odmah sam sve navedene udice maknuo iz pernice sa predvezima. Kopajući po torbi, našao sam sam neke stare Maruto udice(ne znam sad koji točno model) i do kraja natjecanja nisam imao niti jedno otkačivanje, udice niti su se istupile, iako je dno šodrano. Iskreno, više ni sam ne znam koje udice da kupim. Nekada je važilo pravilo "koliko para, toliko mužike". Sada, od kada je pravilo "Made in China", nema nikakvih pravila. Oprostite što sam toliko razvukao tekst, ali morao sam upozoriti buduće kupce, da bar oni ne griješe, ako sam već ja. Ja ću si iduće sezone kupiti neke od ovih koje ste vi naveli, ali ne budem sigurno više dao 9€ za paketić. Toliko od mene.
  19. Ja sam imao nekada među prvim modelima BBLC-a, pa je na istima pisao puni naziv modela i kao što je netko spomenuo, špule su bile puno svjetlije boje nego današnje. Na stopi role, koja se stavlja u štap, na mojima je pisalo Japan, a na današnjim modelima piše Malesia. Znam jako puno ljudi koji imaju ove novije modele i nisam čuo da imaju nekih problema, tako da...
  20. Osobno posjedujem 3 komada MX+ i mogu samo reći, da ti ne treba ništa bolje (bolje ni nema, već samo skuplje zbog imena) Za ono što im je namjena, savršeni su i nisam im našao manu. Ovo sve govorim iz iskustva jer sam u šaranskom ribolovu oko 15 godina i imao sam od prvih (jeftinih modela) pa sve do najskupljih. Uz navedene signalizatore imam i Gardner ATTX stanicu i u paru sa MX+ (SAVRŠENO) Kao što je već netko spomenuo, da mu je signalizator trošio baterije kao lud, i ja sam na jednom signalizatoru imao isti problem. Trošio je bateriju i kada je bio ugašen. Druga dva su radila bez greške. Očito je bila neka greška u seriji. Kontaktirao sam trgovca gdje je isti kupljen i zamjenjen je bez ikakvih troškova. Sada svi rade besprijekorno i meni ništa bolje ne treba.
  21. Žile

    Octopus Sqvid

    Ja bih dodao par kapi Nutrabaits Cream Cajousera.
  22. Pošto mi je malo gužva, nisam stigao poslikati svoj spomb. Ali evo ovako, nadam se da ćete skužiti. Ja sam uzeo mekani komad plastike (cca 5 mm širine) i pričvrstio sam ga sa malim šarafićima ili pop nitnama pred kraj vratašaca (sa unutarnje strane). Ostavio sam da viri nekih 2 mm izvan vrata. Pošto je plastika mekana, samo stisneš vrata prema unutra i ona se jednostavno savije i zakači sa unutarnje strane spomba. Kada izvučeš spomb, samo sa prstom gurneš lagano vrata prema van i opet puniš i to je to. http://www4.slikomat.com/13/1109/vkb-Spombi.jpg
×
×
  • Create New...