Jump to content

Nectarblend Swet I Kazein


Recommended Posts

molio bih za pomoc . gledajuci po receptima sreo sam se sa nectarblend swet i kazein pa ako moze da mi se objasni sta je to usta ga ima i cemu sluzi? Hvala!

 

Nectrablend su uglavnom hrane koje se koriste za ptice,Imamo zutu i crvenu biskvitnu bogate su vitaminima i mineralima i sluze za uzgoj kanarinaca,papagaja itd,to je nesto najkvalitetnije od tih hrana sto se moze naci na trzistu jako je dobro koristii u miksevima do 20% radi svoje grube strukture veoma je dobra kao nosac atrakata i aroma,imas ih naci u svakoj malo boljoj radnji koja se bavi uzgojom i prodajom pticijih hrana,ako si iz Bg-a,imas kod redze u zemunu..

 

Sto se tice kazeina Koji je protein bolji? Da li je to kazein ili whey (sirutka).Da bi odgovorili na ovo pitanje moramo spomenuti neke osnovne stvari o proteinima. Proteini su odmah iza vode po udjelu u građi ljudskog tijela, i osnova su za dobro zdravlje. Imaju bitan utjecaj na razvoj muskulature i proizvodnju hormona. Postoje različite vrste proteina koje probavljamo svaki dan kao npr: whey(sirutka), protein iz jaja, sojin protein, kazein (sirni protein). Whey i kazein su mliječni proteini. Sve proteine možemo podijeliti u jednostavne i složene. Jednostavni se sastoje samo od aminokiselina, a složeni se sastoje od aminokiselina i nekih drugih organskih ili anorganskih tvari.

 

Kazein je glavni protein u kravljem mlijeku i čini oko 80-90 posto od ukupnog udjela proteina u mlijeku. S druge strane, ljudsko mlijeko se sastoji od oko 50-60 posto whey proteina u ukupnom udjelu proteina. Kazein je teže probavljiv za čovjeka jer se lijepi na želučanu stjenku. Whey nema to svojstvo i zato je relativno lako probavljiv. Osim toga whey se veoma brzo upija u krv iz tankog crijeva što ga čini idealnim odabirom proteina za unos odmah poslije treninga, kada je mišićima najpotrebniji. Whey je djelotvoran oko sat vremena nakon unosa na prazan želudac. Ako s njim uzimamo i druge makronutrijente ili neke druge vrste proteina, njegova probava se usporava. Kazein je sporiji protein i pružat će hranu mišićima nekoliko sati, što ga čini idealnim odabirom proteina za međuobroke.

 

Micelarni kazein navodno ima više anti-kataboličnih svojstava od bilo kojeg drugog proteina, no o tome se još vodi rasprava te postoje oprečna mišljenja. Whey koncentrat je odličan izvor whey proteina jer sadrži visok udio lactoferina, koji potpomaže rast mišića i brzi oporavak.

 

Različiti ciljevi zahtjevaju različita rješenja. Ako trebate protein koji će najbrže doći do mišića, logičan izbor je whey. Ako trebate konstantan izvor proteina tijekom dužeg vremenskog perioda, izbor je kazein. Uzimajući u obzir kvalitete oba proteina možemo zaključiti da dobro osmišljen režim prehrane mora sadržavati oba proteina u omjeru 5:2 u korist whey-a. Na tržištu također postoje proteinski pripravci koji uzimaju u obzir ovu pretpostavku.

 

ovo je prepis teksta koji sam nasao da bi lakse skapirao o cemu se radi imas jako dosta tekstova koje mozes naci o toj prici ako te zanima i koje su doze koje se koriste,do pre par godina je za malo izbio rat kada se vodila tema koji su miksevi bolji proteinski ili ostali..

 

pozz

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

nisam i bg iz leskovca sam a pecam na divljim vodama a sa ranog proleca pecam u tvom kraju i za tamo mi trebaju uglavnom i a tamo pravim boile i za jos par jezera.

Jelima neko adresu i telefon ove radnje....ne mogu nigde dapronadjem nectarblend....

Link to comment
Share on other sites

Umesto nectarblenda slobodno mozesh koristiti i cc moore megablend sweet jedno te isto ako ga mozesh lakshe naci

nasao ga na jednom mestu....hocu da vidim da li u ovoj radnji ima nesto svezije posto je ovde dosta star

Link to comment
Share on other sites

Jelima neko adresu i telefon ove radnje....ne mogu nigde dapronadjem nectarblend....

ima ga kod mene u jednoj radnji i boja mu je vatrena za razliku od ostalih koji sam naso po drugim radnjama ali je 550 din kg , neznam dali je to skupo ili ne
Link to comment
Share on other sites

ima ga kod mene u jednoj radnji i boja mu je vatrena za razliku od ostalih koji sam naso po drugim radnjama ali je 550 din kg , neznam dali je to skupo ili ne

to mu je otprilike cena....jbg ti si u leskovcu...daj da vidim ovde u bgdu ga ima sigurno ali gde....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...