Jump to content

Jezero Medjes ,Satrinci


nesa

Recommended Posts

Stvarno je mnogo 800 za dan. Dobrodol,Borkovac,Jarkovci itd.dnevna dozvola samo 1000 din.

Postoji i bonus na pomenutim jezerima,uglavnom moze i besplatno,jer se cuvar retko pojavljuje.

Na Maradickom jezeru dnevna dozvola je samo 1500 din.

Znaci da smo stvarno preskupi.

Ako hocemo da stvarno doronamerno sagledamo problematiku, treba razmisliti koliko kosta cuvarska sluzba

24 sata dnevno pa puta 30 dana u mesecu pa puta 12 meseci ?

Voda mora da se cuva i zimi kada nema ribolovaca.

Jasno je da novac dobijen od dozvola nije dovoljan da pokrije plate cuvara. Ostale troskove kao sto je poribljavanje,redovne kontrole kvaliteta vode itd. da nepominjem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

pecanje na ovom stvarno prelepom jezeru je najskuplje ako pecate samo dan i noc. Bio sam za vikend (subota, subota noc, nedelja, nedelja noc, ponedeljak do 19.00) pecao na 3 stapa sarana, zena i sin po jedan belu znaci ukupno 5.Naplacena mi je vikend dozvola 2500.00 , sto nije PRETERANO vec sasvim realno. Dogovor za vise dana je moguc sa gazdom , tako da se na vise dana isplati doci. Sto se tice ribe, ribe ima. malo je teze upecati babusku jer od sitnih sarancica ne moze da dodje na red

 

http://img188.imageshack.us/img188/7103/81119559.jpg

 

 

Sto se tice ozbiljnije ribe ima i toga

http://img44.imageshack.us/img44/6064/26571385.jpg

 

http://img15.imageshack.us/img15/7382/25968244.jpg

 

 

kao i riba koje se sa sistemom uvuku u granje i pokidaju.

Sarana od 2 do nekih 4 kila ima vema puno tako da drugu noc maltene nisam ni spavao od njih. Inace pecao sam sa ove ''pitomije '' strane koja i nije tako dobra za pecanje sarana ali sam razvlacio na nekih 120 130 metara sto je urodilo plodom. Druga "divljija " obala koja takodje ima nekoliko uredjenih mesta je mnogo zanimljivija za pecanje sarana zbog blizine granja i panjeva u vodi, a gazda vas tamo prevozi camcem. Po vecernjem raubovanju bi rekao da ima dosta i to krupnih somova i smudjeva koje nazalost nisam pecao. Znaci jezero nije komercijala vec divlja bogata voda koja dosta zahteva ali isto tako i pruza.

Moje je misljenje da ce narednih godina doci do punog sjaja kad riba izraste dovoljno ali ni sada nije nimalo lose. Za godisnju dozvolu nisam pitao , ali verujem ako bi bilo dovoljno interesenata da bi mogli da pokusamo da obradimo gazdu :think:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Evo da konacno zavrsimo sa pricom da li ima krupnog sarana na Medjesu.IMA.Samo se naoruzajte strpljenjem i znanjem i dobrim mamcima i rezultati ce biti vidljivi.Sto se tice dozvole za pecanje sarandzije koje hoce na duze da pecaju na jezeru imaju popust kod gazda Duleta i to dobar pa izvolite.Takmicenje na jezeru koje je odrzano za vikend je pokazalo da ima i te kako krupnog sarana ali ne samo sarana ima i smudjeva ogromnih a da ne pricam da somovi haraju jezerom,tu je i deverika pa za svaciji ukus ima po nesto. :hand:
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Poslao sam preključe jedan post ali ga nema pa moram sad ponovo.I ja sam bio kad i Andrija samo malo levo.Tu je dno ravno i nema ničega što bi zadržavalo šarana ali sam opet prošao solidno.Jezero je odlično,prava voda za uživanje,opuštanje i pecanje.Za svakog ribolovca ima ponešto.Bogato je šaranom i svako ko se malo potrudi imaće uspeha.Vidim da ovde na forumu ima raznih mišljenja u vezi ribe i cene dozvole.Ribe ima definitivno dosta.Šarana u svim veličinama( i bojama ), ogromne deverike i babuške,dosta soma i smudja u izobilju.Skoro svaki ribolovac pecajući bilo šta dobije smudja.Ja sam ga dobio na kukuruz tutti frutti.Što se tiče dozvole svi znamo kakva je situacija ali mislim da nije mnogo s obzirom da može da se nosi 5 kg svega osim šarana a da se uživa pecajući(i vraćajući) šaran.Cena na komercijalnim vodama je oko 500din a ne možeš da nosiš ništa.Ja sam odlazio na njih pa nekad upecam 2 a nekad 22 šarana na isti pribor i mamac.Ribolovci smo pa znamo da je riba čudo.Ja I moj prijatelj Dejan smo bili samo na noć 15-i na 16-i.Sledi izveštaj.Pozdrav Andriji i svim ribolovcima otvorenog srca.
Link to comment
Share on other sites

http://s1.postimage.org/BZyo0.jpg

ovo je sa zadnjeg pecanja u Satrincima.pozdrav andriji

Bato zašto šalješ moju sliku kada imaš svoje?

http://s1.postimage.org/JdxBi.jpg

i ovu sa gazda Melegom što je doš"o da vidi šta je riba.

http://s1.postimage.org/Jg9dJ.jpg

i ovu sa gazda Duletom i majstor Jovom gde svi slavite što je jezero puno prave ribe (a mene nema,šmrc)

http://s1.postimage.org/JkUxS.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 7 months later...

Jezero Medjesh nalazi se u Sremu ispod Frushke gore i jedno je od Frushkogorskih bisera.Povrshine je oko 30ha ,duzine oko1100m shirine oko 300m.Voda u jezeru je izuzetnog kvaliteta shto i ne chudi sa obzirom da je akomulacija nastala od potoka .Dolazi se preko Stare Pazove gde se skrene na stari Rumski put pa Golubinci,Putinci i na ulazu u Zarkovce kod silosa sa desne strane puta skretanje desno.Put dalje vodi preko josh jednog prelepog jezera kod mesta Dobrodol,chim se predje brana preko jezera skrenete desno i put vas vodi ka Shatrincima ,chak i na putu postoji tabla sa natpisom pa ne mozete promashiti.Na ovom jezeru pecam povremeno od 89-te godine i jedno je od mojih omiljenih.Prilaz jezeru je dosta dobar,prostran parking pored restorana koji sluzi ukusna jela a u chijem sklopu radi i plaza ispod njega.Prilaz mestima za ribolov je vec malo problematichan po loshem vremenu na strani gde je restoran a druga obala je praktichno dostupna samo chamcem,Upravo na toj obali preko puta restorana nalazi se i jedno od najboljih mesta na jezeru za lov sharana popularno nazvano''pod orasom''zbog velikih oraha koji prave zaklon od sunca,kishe,vetra....Riblji fond je zaista za pohvalu,kapitalni sharani ,smudjevi i somovi uz obilje deverike i babuske daju svima mogucnost da uzivaju u ribolovu koji vole.Gazda Dule je ubacio i dosta sitnih sharana pre par godina ali su vec porasli do 3-4 kg .Sharanska mesta su uglavnom u gornjem delu jezera desno od restorana gde je dosta plice nego levo prema brani.Ako uspete da pronadjete staro korito potoka koji je nekada postojao imacete dobru priliku da se napecate. Od mamaca se najbolje pokazala boila plum shellfish mada u principu treba probati sve jer na ovom jezeru nema pravila.Shto se tiche dozvole dnevna je bila 800 din ali posle novih propisa od proshle godine zaista ne znam da li vazi savezna ili se neshto doplacuje.Nema cverglana shto je mnogo dobra stvar pa ko voli nek izvoli,sigurno ce uzivati u lepoti ovog Frushkogorskog jezera.

 

pozz

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...