Jump to content

Ada Safari


Bacid

Recommended Posts

Bato ,o kakvoj prljavoj radnji govoris,valjda je saran upecan na sportski nacin ili ....

Pogledaj fotografije,mislim da će ti biti sve jasno.

Jedna fotografija govori više nego 1000 reči.

Prljavo je da prljavije ne može biti.

I sam znaš kako se mučimo da sačuvamo to malo šarana što je ostalo u Moravi.

Zabranili su poribljavanje,bar tako kaže korisnik,tj.dozvoljeno je poribljavanje samo sa autohtonim šaranom a takve mladji nema nigde da se kupi,sem da se izlove matice,da se izmreste,pa onda ta mladj da se vrati.

Mislim da je jasno,zbog čega ovolika galama.

Zato lešinari,dalje ruke od Zapadne Morave,'' jer mi,provincijalci,seljaci,mi iz unutrašnjosti '' bar motki imamo dosta !!!

Link to comment
Share on other sites

bato skroz si u pravu ali ....... posto zivimo u SRBIJI a u Srbiji se svasta desava imamo mi srece da ON i dalje pliva .

zarada ,prodaja legalno ili ne izuzetno osetljiva tema .....

moje licno misljenje je da smo zapostavili divlje vode vodi se racuna samo o komercijalama i to ne o svima ....

na divljoj vodi je definitivno javasluk kojem se nevidi kraj....

pozdrav za upornst imas moj glas...

Link to comment
Share on other sites

Shvatam ja Bane i sve je tačno što kažeš.

Mislim da bar ne treba da ćutimo i zabijamo glavu u pesak.

Sve je jasno,vidi se i po postovima ovde,mnogo ćutanja,što me je iskreno malo i iznenadilo,ali nema veze,shvatam i to.

Sve što sam napisao je iskreno i od srca,jer imam nameru da, ako Bog da,sutra na pecanje vodim mog unuka,ali na tu istu Moravu,na koju je mene vodio moj deda i da se zajedno radujemo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Strasno je sto zivimo u zemlji gde su ovakve stvari sasvim uobicajna i cesta pojava.I jos je zalosnije sto ovo nije izuzetak, tako je u svim sferama drustva.

A sto se poribljavanja autohtonim saranom tice, to je ordinarna glupost.Na zalost sve je manje divljih voda (meni omiljenih) gde moze da se pece.Knic je urnisan mrezarosima koji se vise i ne kriju kada razvlace mreze po mrestilistima, a cuvari dodju i drkaju ljude sto su razvukli stapove na 200 m od obale?!

Link to comment
Share on other sites

Jos jedan primer kako se unistava riblji fond na nasim rekama ali znam ribolovca koji je pre dve godine na Adi medjici UPECAO sarana 17.800kg i koji je zavrsio u zamrzivacu.Jos razmisljam o toj ribi i kako bih bilo bolje da je prodao nekom komercionalnom jezeru.Tako da sam zadovoljan sto ce ova velika riba plivati,makar i u zarobljenistvu.Izlovom ovakvih maticnih primeraka koji svojim mrestom obogacuju NASE vode docice do toga da cemo imati prelepe reke i jezera ali bez ribe.Nisu krivi vlasnici jezera koji kupuju ribu,nego jos uvek niska svest nasih ljudi o ocuvanju prirode i ribljeg fonda.Zamislite Ebro u Srbiji-NEMOGUCA MISIJA
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ljudi, ta riba je u Adu Safari dosla putem krivolova!Uhvacena je mrezom i prodata za 150evra.Ribolovci sa Medjuvrsja treba da odvale od zivota osobu koja je to uradila, i cuvara na toj vodi! Ovo je moje mislljenje.
Link to comment
Share on other sites

ja mislim da je i ovo bolje,ma sta ko mislio nego da ga neko nesavestan odneo kuci i slikao se u dvoristu okacivsi ga na nekakav kanap,potom da zavrsi u nekoj tanjiraci.kakvi bi komentari bili u objavi vesti"kosta tragicno zavrsio u kuhinji".lak mu tiganj.boze me oprosti.pozdrav svima i zelim vam zategnute strune. :ribica: :ribica2: :ribica: :ribica2:
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...