Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/05/2014 in all areas

  1. Otvaranje sezone i prelep pocetak i pored teskih vremenskih uslova. Boban i Laki 1.03.2014 http://s10.postimg.org/t2da1a5p5/100_6814.jpg http://s10.postimg.org/r80fjjiop/100_6815.jpg http://s10.postimg.org/r0huk5e1l/DSC00022.jpg
    5 points
  2. Obavestavamo sve da vrsimo prijavu dece za manifestaciju "PLOVKOM PROTIV DROGE" koju organizujemo 27.04.2014 na ribnjaku Zivaca, deca do 14god.BROJ DECE JE OGRANICEN
    4 points
  3. nije ni prvi april daleko...videcemo
    2 points
  4. jest da nije za ovu temu prologic cc30 13ft 3,5lb mama i tata za ova dva stapa jedino sto izgleda,kao da je iz smokija oki boki,ko nema taj problem odlican stap, stap po meni bolji od oba gore pomenuta stapa zajedno.
    2 points
  5. Vec duze vreme razmisljam da pokrenem ovu temu. Dakle ideja je da iznesemo licna iskustva o dva peroizvoda iste klase, cenovnog ranga, istog ili razlicitih proizvodjaca. Pa da krenemo Za prvi duel odabrao sam Free Spirit His-ive 13 ft i Century Focal System13 ft 3,5 lb. Focal Stap sjajnog izgleda - po meni najlepsi, ne samo od Century-jevih modela, nego uopste. Jako tanak blank, zanimljivo resenje rollhaltera i trna - put in, kombinacija vise vrsta pletenja karbona, savrsena zavrsna obrada. Domet ovog stapa je zaista neverovatan. Probao sam ga sa olovom od 113 gr. i 3 boile na pva, i bez problema zabacio do 130m. Ovo mu naravno nije krajnji domet, i oseca se da stap ima jos snage, ali ja ga dalje nisam forsirao. Nedostaci, mali - zadnji provodnik 40 i veliki - tvrdoca stapa. Fokali su prekruti. Na ribi od 13-14 kg jedva da nesto odradjuje prva trecina stapa!? Svaki put kad se riba u vodi okrene imas utisak da ce spasti sa udice. Zaista razocaravajuce. His- ive Prvo sto me ostavilo bez daha je tezina, odnosno lakoca ovog stapa. Stapovi su namenjeni za daleke izbacaje, ali uopste nisu klasicni bacacki stapovi. Mogu da idu daleko - 125 m sa 3 boile na pva (113 gr olovo) i dalje, a na ribi od 2-3 kg vrh radi kao da su u pitanju stapovi od 3 lb. Sto se zavrsne obrade tice, tu se naravno Spirit nije proslavio. Naravno sve je tu na svom mestu i tehnicki perfektno odradjeno, sto se od stapa ove klase i cene i ocekuje, ali fali sminka. Rupe za ampulu (ampulica je inace sjajan detalj) na halteru su vece od dimenzija ampule i svaka je malo izmestena - levo ili desno , napred ili nazad, a onaj plavi konac na halterima su motali k'o..... nogom. Mislim da Free Spirit-u u timu fali neki italijan koji ce sve da usminka kako dolikuje.Ovo su sitnice, ali za te pare sve bi moralo da bude picikato. Osim ovog mane mu nisam nasao. Dakle, kad na ovom stapu imate ribu, bilo neku na Pelagicevu, bilo nekog juniora od 2-3 kg, shvatite sta znaci rec uzivanje u pecanju i zamaranju ribe. Savrseno. His-ive su nekih 90 gr laksi od Focal-a. Sto se tice dometa, Focali mogu dalje. Vizuelno , Focali su lepsi (bar meni) i imaju bolju zavrsnu obradu. Na ribi ovi stapovi ne mogu da se porede, i tu je razlika ogromna u korist His-iva. I da zkljucim, His-ive su po menu najuniverzalniji i najbolji stapovi koji se trenutno mogu kupiti, a Focali najlepsi. Pa ko sta voli.
    1 point
  6. Prijava ekipe CT. SIRMIUM..... Sr. MItrovica.
    1 point
  7. Može da se desi da je to u Sakulama. Bio ja dve poslednje subote, plovkarili babe. Veliki deo bivšeg ribnjaka je suv, prazan, totoalno. Ostao samo kanal pored nasipa širine 7-8m. gde se pecaju sitne babuške. Naravno dozvola košta kao letos na ribnjku kada se pecao šaran, 500din. Pa ko voli nek izvoli. Ribnjak je dugačak kada se ide nasipom okolo sigurno min. 2km a širok najmanje 1km. To vam je ako ja dobro računam 200ha. Od ribnjaka je ostao samo deo koji se oslanja na selo. Ako sam pogodio sleduje mi dozvola za jedno pecanje kad to proradi? Pošteno.
    1 point
  8. Ima nas izmedju 10 i 160
    1 point
  9. Nikada mi ne bi palo na pamet da dajem svoj sud samo na osnovu tudjih iskustava, odnosno na osnovu neceg sto sam samo cuo. Focal-e sam probao vise puta, ima ih jedan od drugara sa kojim pecam. Kada sam probao i his-ive, sve dileme su nestale i uzeo sam naravno njih. Dakle, pecao sam vise puta paralelno i na jedne i na druge stapove i odatle sam izvukao sve zakljucke koje sam naveo u tekstu.
    1 point
  10. Uh jarane Daj i meni te robe malo
    1 point
  11. gardner tlb u svakom slucaju
    1 point
  12. to je jedino sto u celoj prici nikako ne pije vode
    1 point
  13. Vlado mislis li od onog Francuskog hleba??onog?? pa jeste tako samo sto taj Fr hleb mora biti iz odredjenog dela Pariza i da je nacet...poduslov je da su ga Alzirci naceli u vremenu mladog meseca...nijedan drugi hleb tj prezle nefukcionisu ... :crazy:
    1 point
  14. http://i.ytimg.com/vi/--C6V6eMc4Y/0.jpg
    1 point
  15. koliko god budes mozgao i lupao glavu nikad neces provaliti,bacices mnogo para i mnogo vremena i mozda provalis neku varijaciju na temu ili nesto sto lici ...ali nije to to zar ti nije bolje umesto sto juris nesto da kopiras napravis svoju boilu koju ce da jede miki ili ziki....
    1 point
×
×
  • Create New...