Jump to content

deki carp

Registrovani Član
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by deki carp

  1. Sad sam dosao iz pavlovaca, mesta na plicim delovima ka kraju jezera i dalje dobro rade dok na dubljim prema brani malo slabije. Sve u svemu riba dobro radi i svi su zadovoljni. Pavlovci su bas ogromna voda i sto se tice cuvanja tesko ju je sacuvati, Mijat je dosta aktivan sa camcem a i ima dosta prijatelja jezera i savesnih ribolovaca koji prate sta se desava. Atmosfera za 5 ima dosta a i klope, na skoro svakom mestu se dimi rostilj ili talandara,
  2. Sad sam se i ja cuo sa nesom bosancem, riba dobro radi i po ovako losem vremenu.Nisu bas kapitalci ali padne i neki dobar saran, prosek 3-5 kg al jede kao lud.
  3. Slike mozete videti na googlu, ukucajte lekin salas i videcete tamo ima dosta slika.
  4. Povrsina jezera je oko 3 ha a ima i jedno manje za plovak. Bilo je oskudno sa ribom ali je opet mogao da se uhvati po koji lep saran i amur stim sto je sad ubaceno 2 t i bice do aprila pusteno jos 2t sarana plus amura koliko bude mogao da nabavi. Trenutno je saran sav u jatima koja idu uz obalu jer verovatno jos nemoze da nadje svoje mesto jer je skoro ubacen. Lepo jezerce za uzivanje. Bice slika uskoro.
  5. Mozes i sada da ga pecas ali na odredjenim mestima jer mu je ograniceno kretanje, a preko 7 vec pocinje intenzivnije da se krece a ujedno i da jede. Na dunavu ispod Golubca sam ga hvatao u januaru a obala je bila zaledjena.
  6. Vidi, drzi ga jos cetiri sezone pa da znamo dal se topi na spunlama...
  7. Ti to mislis da ni jedan nije ispljunuo zato sto nisi u mogucnosti da vidis. Rekao sam najcesce ispljune i stojim iza toga a te sto uhvatite se zakucaju kada voda ispere skoro svu noklu i ostane je samo u krivini udice. Probaj kada budes isao na vodu da kuglicu nokle spustis pored sebe u vodu, pa je izvadi posle 5-10 minuta i vidi kakav kliker imas.
  8. Takva nokla koliko god je kasnije premesio i smeksao uvek ostane tvrda kada udje u hladnu vodu, sto zbog nacina kuvanja sto zbog belog brasna. Nokla mora da bude zilava a ujedno mekana i uradjena tako da sitne troske polako ispadaju iz nje, a ako je tako ne uradis saran je najcesce ispljune a ti i neznas. Tako se nekuva nokla i daleko od toga da je to najbolji recept.
  9. Ja sam dve sezone pecao na yad edinburgh 3.60-3.5 lb i slatko sam se napecao, prosto mi je zao sto sam ih prodao jer su bili dobri i za bacanje, dobro su drzali ribu a nisu posustajali ni sa vecim pva. Neznam ni zbog cega sam ih prodao, dobri stapovi..
  10. Neverujem da Jane zna ni kako izgledas tako da to smesan nije vezano za tvoj izgled nego na zakljucak da je bolje koristiti ubadaljke nego rot pod zbog toga i toga sto je stvarno smesno... Bezveze si izvredjao coveka i to nije u redu.
  11. Rodjo ako ides ispod pancevca sedi direktno ispod mosta i to ispod leve polovine gledajuci ka prekoj strani. Gadjaj 7- 10 m pre onog polomljenog stuba i zadrzi najlon tako da ti olovo padne odprilike u sredinu kanala. Batali hranjenje i kukuruz, pecaj na valjak i hranilicu sa udicom sto blize hranilici.Olovo 120-150 gr. Tu sam ih drao i po 7-8 na dan dok sam dolazio. Velika buka i uvek duva vetar tako da ti se u hladnim danima i koske smznu a on skoro uvek jede. Taj polomljeni stub i oko njega su puni sarana a ujutru se kupa kao u ribnjaku.
  12. I meni isto, to je onaj debeli sto je sisao sa kopaonika pa sad kao hvata neke ribe....
  13. Ovaj bosanac samo zicka boile !!
  14. Kao sto zito i kukuruz kada se samelju imaju vezivno svojstvo tako i semenke iz pticije hrane kada se samelju i pretvore u brasno isto imaju vezivno svojstvo.Kao sto je Martin napisao moraju se mleti na vodenickom kamenu ili kako on kaze-kamenjaca da bi se dobilo brasno. Sto se tice pecenja semenki, kada se malo propeku budu samo atraktivnije jer prilikom pecenja pocnu da ispustaju razna ulja i lep miris tako da samo jos dobijaju a ne gube nikakvu vrednost. Izuzetno atraktivna boila , lagana za varenje i lepo ispusta sve sto stavite u nju.
  15. Nije dozvoljeno, samo se peca liga.
  16. Prelepa riba i bas velika. Maxonja promeni dioptriju ta ti nesto ne odgovara...
  17. Nenade, u toj vreci koju su kupio postoji dosta vrsta semenki od kojih se ni jedna ne kuva isto. Neke se pare neke kuvaju duze,neke krace. Ako budes kuvao dok se ne raspadne kukuruz ostale semenke ce se raskuvati i to nije bas dobro, jer ti nije u cilju da pravis kasu nego solidan spod mix. Pokusaj da nadjes neko sito kroz koje ce prolaziti sve osim kukuruza, prosej i kukuruz kuvaj zasebno.
  18. Sory, mislio sam da je srki.
  19. Ajde ti batke idi cepaj tamo
  20. Sandro, vi uplatite a bosanac i ja ce mo vas menjati.
  21. Nek ti je sa srecom i mali da je ziv i zdrav!!!!
×
×
  • Create New...