Jump to content

dzordz

Registrovani Član
  • Posts

    364
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    31

Everything posted by dzordz

  1. dzordz

    SPOD MIX

    Mozes staviti ali nema neke potrebe.
  2. Da li neko zna mogu li se pomenuti signalizatori upariti sa Mini Micron X resiverom ?
  3. https://www.facebook.com/people/Golden-Carp-Lake/100089071690822/
  4. Majstor Sreten zaukao sa fontanom. Lepo.
  5. Jezero je vec dobilo 7 stanovnika sarana a ako sve bude islo po planu do zime bi trebala da bude ubacena riba. Planirano je da se ubaci 6-8 t ribe. Sest sigurno a ostalo koliko uspe da nabavi krupne ribe.
  6. dzordz

    Lapovac

    Predivno jezero i okolina a tek ribe. Tako se uziva, alal vera.
  7. Postavljeno je 12 platformi, po šest sa svake strane. Rade se i nadstrešnice pored svake pozicije. Jezero je produbljeno tako da bi sada dubina trebala da bude 2.5m, u kanalu 3m a ispod platformi 2m dubine.
  8. Bice od nedelje idemo da pokrivamo restoran. Ima dve nedelje kako su poceli da pune jezero pa cemo videti kako i to napreduje.
  9. Revir promenio korisnika, sada se kompletno sredjuje. Ovako za sada izgleda jezero.
  10. Strasno sta se desava,ljudi ulozili toliki trud u ocuvanje jezera i ribljeg fonda a nadleni ni prstom da mrdnu .
  11. Ima li kakvih vesti sa jezera , naleteo sam na neke vesti o jezeru kako riba ugiba i da je skoro presusilo . Ima li istine ili je neka zvaka?
  12. Ova Korumova je savremena verzija ali mislim da nece biti interesantna za hranjenje na jezerima, sporije se hrani,vece je tezine od klasicne rakete sto utice na vracanje ( iako ova ima uklonjive tegice ).Uzgred ima jednu manu na iole vecoj daljini vrlo lako se desi da padne na dno postrance pa mora da se cimne i pusti ponovo da propada da se ispravno otvori . Znaci posle zabacivanja mora se pustiti da slobodno propada na labavom najlonu.
  13. Ovo je takozvani Bait dropper koristi se za prihranjivanje na rekama uglavnom su oblika diska sa njim spustis hranu direktno na dno tako da ga reka manje raspe.
  14. dzordz

    Hard Boile

    Meni nisu cverglani bili toliki problem koliko mali sarancici ( kao kutija cigara ) kada legnu na hranu kao pirane su ni cverglani ne stignu do boile. Svasta sam probao : duze kuvanje i susenje boile do besvesti,egg albumin i nista ne pomaze . Uz dodatak egg albumina i duze susenje dobije se boila tvrda kao kamen ali ne radi posao kada dodje u vodu jedva par sari da izdrzi. Na kraju koliko toliko resenje sam nasao u kombinaciji 5% egg albumina i dodavanja 20% psenicnog griza , samo tako su boile mogle da izdrze celu noc u vodi. Jeste da boile budu malo oglodane ali je mamac na udici . Jos uvek trazim neko bolje resenje, gde nabavljate te tvrde boile za udicu ? Da probam mozda mi efikasnije rese problem.
  15. Da i ne govorimo o hranjenju za zig na reci . I na jezeru nema nista od hranjenja samo ako dune vetar .
  16. Koje su razlike kod hengera koji se kace na najlon preko line klipa sa kuglicama pa budu klizne (tj. najlon slobodno prolazi kroz klip) u odnosu na one kod kojih klip ustine najlon ( npr. Korda Stow )?
  17. Hvala Kristijane, vec mi je par kolega skrenulo paznju na taj Trabucov najlon moracu da ga pogledam. Uzgred njega i Prologicove najlone mi je nekako i naj lakse nabaviti posto ih ima u radnji u S.Mitrovici.
  18. Ima li neko preporuku za neki dobar najlon drecave boje ? Treba mi za daleko,mekan debljina tu negde 0,28 - 0,30mm.
  19. Ove godine sam probao Vostani marker Pica Visor i vrlo sam zadovoljan . Lepo se drzi na najlonu, moze da se skine a ima ga u vise boja. Kada se potrosi ulozak stavis drugi i teraj olovka je oko 1000din a pakovanje ulozaka 500 i neki dinar. Sve u svemu za sada mi se bolje pokazao od standardnih ( Sensas,Maver).
  20. The World Carp Classic 2021 :
×
×
  • Create New...