Jump to content

TopLine

Registrovani Član
  • Posts

    265
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Everything posted by TopLine

  1. Bilo bi bolje da ga pecamo zimi
  2. Meni je to velika prednost na NTXr-u. U jednom momentu sam i ja imao RX+ i NTXr, ali sam prodao RX+ i ostao na NTXr... Razlog-nisam baš siguran, ali sam dao prednost NTXr-u verovatno zbog nekih reklamacija koje je imao RX+, teži je za popravku, za delove (to mi je rekao majstor, koji uspeva da se bori još nekako sa NTXr).
  3. Mislim da je sad pravo vreme za ovo pitanje...
  4. Bojim se da će Neša tu biti nemoćan. Već nekoliko puta sam čuo i sam sam imao sličnu situaciju i nema rešenja. Kad iscuri baterija i to potraje neko vreme ( dok mi ne primetimo ), tečnost nagrize sve što dohvati i oksidira. Sličnu situaciju imam sa odašiljačem za FOX TXR, jedna baterija i to ona tanka je iscurela i nagrizla ploču, sve oksidiralo i ne može niko da je reši, samo nova takva ploča-znači nemoguća misija. Tako da i ja preporučujem vađenje baterija, čak i najskupljih preko zime. Možda čak i ako znamo da nećemo na vodu neko vreme, tipa mesec dana, jer možda baš tada iscuri i onda bude kasno.
  5. Naravno, na prvom kompletu špulni se samo menja Gamakatsu G line fluo, svake sezone novi i nema greške
  6. Uzeo ovaj najlon za probu u debljini 0.28, namotano na rez. špulne. Prvi utisak zadovoljavajuć, glatko izlazi sa špulne, mekan i ne uvrće se. Cenom pristupačan, 550 din za špulnu od 600m. Videćemo kako će se ponašati tokom sezone.
  7. TopLine

    Mika Alas

    Dozvoljen - DA, ali ne i jedina opcija. Ponovo moze i sitan spod, tiger i ostalo što je bilo normalno prethodnih godina.
  8. TopLine

    Mika Alas

    Prosto i bez mnogo palamuđenja. Posebno ako uzmemo u obzir koliko je "delotvorno" hranjenje nekuvanim kukuruzom i slične ideje prethodnika.
  9. Šator je uzet i skoro bio prvi put montiran za probu na dnevnom pecanju. Prvi utisci su skroz korektni, taj njegov prostor mi je i trebao. E sad ćemo videti kakav je za noćenje i da li kondenzuje.
  10. Zanima me da li neko koristi ili je koristio ovaj šator i kakvi su utisci? Dimenzije su mu skroz korektne 315x290x190, vodonepropusnost 10000, ide DOME u kompletu, znači na papiru sve ok, ali kakav je na terenu?
  11. Verovatno se misli na gumu, ili ti silikonski kukuruz, umocen u parfem. Zanimljiva stvar, ali definitivno bespotreban izum, a za cenu koji vrv. kosta, moze i brodić da se uzme.
  12. Stap sa lakocom baca do 100m veliki spomb i ne umara uopste. Jaka kicma stapa daje sigurnost pri zabacivanju. Mislim da srednji spomb moze da odapne dosta dalje, ali da je granica na kojoj moze biti precizan sa njim oko 120-130m.
  13. TopLine

    Mika Alas

    Nema nikakvih desavanja, riba sva na povrsini, ne jede, ne izbacuje se... Kad se vreme malo stabilizuje, mozda ce biti pecanja...
  14. Alcarpone ima komponente pomenutog proizvođača.
  15. Koliko god da ima "sluha" za pecanje, ne znam kako uspe da nabije proteine u umakaljku, a pored njih sadrzi i betain i amino kiseline i svašta nesto jos...
  16. Predstavljanje prozvoda ###Obavezno pogledati### https://youtu.be/Dl59XHcH4yM
  17. TopLine

    Tiger Boila

    Da li je neko u međuvremenu otkrio neki sastojak, nacin pripreme ili neku smernicu kako povezati mleveni tiger?
  18. Ja mislim na polovne masine koje mogu da se nadju u oglasima za ovu cifru. A znam i koliko kostaju nove, ali se ne pominje da moraju da budu nove.
  19. Okuma Powerliner 865, mislim da za oko 100€ mozes da uzmes 3 kom i da imaš kvalitetnu masinicu koja ce da sahrani sve te plastikanere sa Aliexpress-a. Ako nije prioritet LC spulna, onda razmisli o Okumi Longbow 65 ili 80, takođe jako kvalitetna masina, dosta je pisano o njoj na forumu.
  20. Bukvalno 100€... I problem je sto ih niko nece jer su ih puni oglasi... Ali dobro, covek he tako odlucio i resio gde da potroši pare. Ja mu zelim da ga komplet dugo sluzi i da bude zadovoljan... I, naravno, da uhvati puno debelih sarana...
  21. Ti si fakticki preformulisao tvoja prethodna 2 pitanja vezana za Daiwa Black Widow stapove i masinice i verovatno razmisljas da ih uzmes, ali cekas da ti neko potvrdi. Ako imas priliku da ih pogledas pre kupovine, jos bolje probas, onda vidis kako izgledaju i da li je to ono sto mislis da ti treba. Retko ko sa foruma ce ti preporučiti Daiwu Black Widow kao best buy, zato sto je najjeftiniji stap od Daiwe i oglasi su ih puni. Ja sam imao jedan stap u 12ft 3lb stara verzija, korektan je, toliko mogu reci i pecao sam sa covekom koji ima 3 kom 12ft 3.5lb nova serija i on kaze da je zadovoljan. Po meni, posto te ogranicava budzet, zasto ne bi pogledao nesto malo korisceno koje isto izgleda kao novo, pogotovo jer ljudi sad cesto menjaju opremu i svasta moze da se nadje. Recimo dosta puta preporucivan stap Strategy Hi Performance u nekoj verziji 12ft 3.25lb koji nov kosta oko 65€ bi mogao da se nadje polovan za 50€ po komadu. I recimo masine Okuma 8K koje nove kostaju oko 68€ bi isto tako mogle da se nadju za 50€ koriscene jednu sezonu. To bi bio vrlo pristojan i dokazan komplet, i verujem da bi ti zavrsio posao, cak i vise od toga.
  22. I tu sam situaciju imao, da mi pukne kotur, bas od Gamakatsu G Line-a. Sreća pa sam u startu kupio dve spulne jer sam namotavao na stari bblc. Definitivno vise covek ne moze da bude siguran pri kupovini najlona ni kad je u pitanju kvalitet ni kad je u pitanju svezina. Svi cekamo pocetak sezone da uzmemo "svez" najlon, a sta u stvari dobijemo?
×
×
  • Create New...