Jump to content

goksi66

Registrovani Član
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by goksi66

  1. Upravo tako, pre par godina bio sam gost Pirotskom udruzenju i boravio par dana u objektu stare škole. Riblji fond ne poznajem ali priroda je prava. Ako Bog da sledece moram bar na 5-6 dana.
  2. Polako kompletiram opremu i shvatim u jednom trenutku da mi je potreban dobar, vodo-nepropustan ranac ali koji kupiti da ne bude preterano skup sa dosta pregrada i da ostane suva garderoba. Svaki predlog je dobrodošao?
  3. Tako je Bogdane ali od cverglana su jos gore ribokradice, poljoprivredna hemija koja se spusta tokovima reka, nizak nivo vode itd. Ove godine je bio nezapamceni pomor skoljki. Po meni najdraza komercijala meni najbliza Samaila-Aqua Dreams, divlja Vlasina, Zavoj, Garasi, Celije bas tim redom.
  4. Prekjuce sam se vratio sa ovog jezera i ostavio ovakvu situaciju: Ribocuvari za divno cudo na vodi, par puta su patrolirali i nocu. Iz razgovora saznajem da mreza i dalje ima samo malo manje. Sto se same ribe tice, bela radi ranije jutri pa do 10h ili predvece kada najvise zakivaju i komarci. Sharan je dosta sitan i treba ga sacuvati tako da ispod 40cm ne treba uzimati. Inace pred polazak je slabo radio verovatno zbog promene vremena. Ono sto je naj gore je preterana okupacija obale narocito tokom vikenda. Mnogobrojne grupe izletnika, najcesce pod dejstvom alkohola, pale vatre, vicu, pustaju glasnu muziku, kupaju se i time plase ribu. Tu smo nemocni jedino mozemo za njima da cistimo obalu i koliko toliko vratimo izgled ovom lepom jezeru.
  5. Ono sto mogu sa sigurnoscu da tvrdim, sve kritike za Prologic XLNT. Najlon je blagi uzas sto se tice upredanja. Sva trojica kolega smo ga namotali na po tri stapa tj. masine i posle par izlazaka morali smo sve pobacati. Pecamo uglavnom divlje vode tako da i moja preporuka ide za Sufix prvenstveno zbog dobrog odnosa cena/kvalitet. Ove godine sam namotao Sufix ultra knot flou yellow i za sada sam prezadovoljan.
  6. U pravu si Jambra, i meni javlja posle uploada: "The server returned an error during upload". Problem je izgleda na serveru.
  7. Posto sam pre par nedelja iz objektivnih razloga na mestu na kome pecam preterao sa spodom i izuzetno dugo cekao na prvi udarac. Sistem sam resio da malo promenim te sam kupio vise vrsta PVA rekvizita. Izmedju ostalih i pva konac. Zamolio bih sve koji imaju nekog iskustva sa ovim koncem tipa: kada koristiti, na kojim vodama, kako odraditi prezentaciju, koju hranu, itd. da nam napisu.Poz
  8. U kom smislu je promenjen rezim pecanja?
  9. Da li je dozvoljena upotreba camca? Ima li kakvih posebnih pravila na jezeru? Bio sam pre 3-4 godine a mozda bi valjalo ponoviti koji dan.
  10. Malo da obnovim pricu o ovom "Šumadijiskom moru" valjda ce se jos neko ukljuciti. Zadnji i predzadnji vikend riba dosta slabo radi, cujem price o ulovima smudja ali nista konkretno nisam video. Šaran je u jeku mresta i mislim da se zabrana u zoni mresta postuje, čuvari tu zonu obilaze za svaku pohvalu. Problem su dve glavne reke koje pune ovo jezero a ujedno su mrestilišta ostalih vrsta. Tu vlada bezakonje, jata riba završavaju u mrežama ribokradica a sami znamo ako nema sitnog kedera da se njime hrane som,štuka, smudj itd. neće ni njih biti. Mislim da ima dosta kolega koje pecaju na ovom lepom jezeru pa neka napisu neku reč, puno im hvala.
  11. goksi66

    Nestalo

    Druze, prati Kupujem-prodajem, Limundo itd, negde ce isplivati. Puno srece. Poz
  12. Druze, mislim da ti je saran u zabrani do 31. Maja a ako mislis na kasnije verovatno neko ima vise iskustva na tom mestu od mene. poz
  13. Da li je bilo nekada dozvoljeno nocno pecanje na ovom jezeru? Ovo pitam zato sto sam pre par dana cuo od coveka koji je blizu Uba da je pecao nocu, pa mi nije bas jasno. Inace svracao sam na "Okno" pre desetak dana i deluje mi dosta zapusteno.
  14. Ima li kakvih novosti sa ove vode? Hoce li biti poribljavanja? Hoce li sredjivati teren?
  15. E lako ga je rasklopiti ko ga ponovo sklopi taj je mastor, sta bi smo sa tolikim betonom - gajili pilice u ovakvim satorima
  16. Mogu ti reci da je dobro nasut i suv. Prilaznost super, parkirao sam na nekih pedesetak metara do jezera. Koliko sam od mestana saznao postoje dva puta, ovaj kojim sam ja isao je malo okolo ali je bolji, od tog mesta do prve prodavnice je oko 2km. Sve mi govori da letos moram odvojiti nekoliko dana.
  17. Kao sto prethodno rekoh. Evo malo rano-prolecnih fotografija sa ove "divlje vode" koja zaista to i jeste.
  18. Ako budem dobro dobio na kladionici, mozda bih mogao da probam jednu za sada samo na slikama.
  19. Pozdrav Milose, dobro dosao. Pecao sam kod tebe na Zavojskom i stvarno imate izuzetnu divlju vodu jako blizu.
  20. Kapiram, to sam i pretpostavio ali iskren da budem prvi put vidim. Sada kada znam sta je i ja sam zainteresovan.
  21. Sale, nije sramota pitati sta je ovo? Pretpostavljam ali mi nije jasno kakve veze ima sa divjim vodama i baitrunnerom ?
  22. Koliko se prisecam procitanog bilo kakvo ometanje ribe u mrestu podrazumeva nepravilnost, stoga ribu koja je u lovostaju zabranjeno je pecati. Ispravite me ako gresim.
  23. Da pridodam i ja ovaj malo drugaciji rod-susac-pod.
  24. Juce sam lep dan proveo na ovom jezeru i ako nije bilo nekogulova tek po koja platika i sitna deverika. Ribolovaca vrlo maloponeki varalicar na smudja a glavni ribolovci su kormorani.
×
×
  • Create New...