Jump to content

IvanR

Novajlija
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by IvanR

  1. Posle tri godine koriscenja RX+, sve je kao i sto je bilo ocekivano... vrhunski!
  2. IvanR

    peskara zr

    Prosli vikend, 09-11.07. Sve pozicije su bile uglavnom zauzete. Koliko sam video ribe su imali na pozicijama: 1,3,5,8,14,15,16,17. Uglavnom dve-tri ribe, jedino 16 je imala vise komada. Ostale pozicije bez ribe.
  3. Razmisljam o Fox Spomb MR. Pecam na daljinama 90-120m. Bacam samo srednje velicine raketa, Midi Spomb i Midium Fox. Jel ima neko iskustva sa ovom stapom?
  4. Meni isto tako svetle i bio sam prilicno iznenadjen kad su mi stigli i kad sam ih isprobavao. Pisao sam Fox-u misleci da je neka greska. Dobio sam odgovor da tehnicki nije izvodljivo dobiti razliku u izmedju crvene i narandzaste boje u led tehnologiji na malim voltazama. Prijatelj sarandzija koji je po struci elektroinzenjer mi je takodje potvrdio postojanje takvih tehnickih ogranicenja.
  5. @bosanac, Idem za vikend da probam..jel radi na svim pozicijama? Uzeo sam poziciju 2.
  6. Period: 24h ribolova (25.07. noc i 26.07. dan) Pozicija: br. 1 Rezultat: 3 ribe, 10-17kg. Sve upecane po danu, od 09h do 15h. Mamac: Kukuriz sa podizačem. (Boile M1, S&O, Jagoda cverglan pretvori u kocku ili skine skroz u roku od sat vremena. Jedino je C1 stajao nešto duže.)
  7. Na cenu robe sa fakturu (ako stave i prevoz onda i to ulazi u racun) ide 10% carina, pa na sve to zajedno jos 20% pdv. Tj. na cenu sa fakture dodas 32%.
  8. Posle vise od decenije koriscenja, doslo vreme da se malo neke stvari obnove. Zadrzan Skypod i Beastmaster... 3 x Fox Horizon X, 12ft 3.5lb 3 x Shimano Ultegra Ci4 XTC 14000 Sky Pod 3 rods RX+, set 3+1 MK2 swinger, traffic lights Shimano Beastmaster Spod rod, 12ft 5lb Shimano Ultegra Spod XTD
  9. Imam Sky 15 godina i mislim da je malo stabilniji od Rangera.
  10. Juce, 16 mart...mrtvo more. Samo se okupa po koji put i to je to. Momci na 18 imali jedno spadanje i to je sve za ceo dan na celom jezeru.
  11. Dovoljno je da ih provrtis u radnji jednu za drugom i sve ce ti se samo kazati. Sve je u korist XTC Ci4, veruj mi. Po meni, nema dileme.
  12. Jel ima neko ove nove RX+? Molim za utiske, preporuke ili kritike...sve je prihvatljivo i dobrodoslo. Hvala.
  13. Sta izabrati? Koji je bolji za umerene distance do 120m?
  14. Hvala TopLine! Tacno tako, jedini razlog sto ih menjam je sto sam prosto pozeleo da probam nesto novo i nesto lakse. Inace stare BBLC su mi u odlicnom stanju. Hvala na misljenju jos jednom.
  15. Koristim trenutno stare BBLC i razmisljam da obnovim masinice i dvoumim se izmedju: -Ultegra Ci4+ XTC, -Big Baitrunner XTB Ci4+ Longcast. Nisam do sada pecao bez baitrunnera ali nesto me vuce da probam... Voleo bih da cujem misljenja o prednostima i manama ovih masinica. Hvala
  16. IvanR

    Cunami

    ooo...pusi zvezdo *** moj...partizan je sampion...sisaj zvezdo....
  17. Umerenost je u zivotu najvaznija. Ono sto se radi na nekim komercijalnim jezerima kao na Miki, je sve samo ne umereno. Umerenost podrazumeva uskladjen odnos velicine jezera i kolicine ribe u njemu, odnis prirodne hrane i kolicine hrane koju unesu oni koji upravljaju jezerom, kao i balans kapaciteta jezera i intenziteta ribolova. Na Miki ima previse ribe za tu povrsinu i preveliki je pritisak ribolovaca, pogotovo kroz cesta takmicenja. Pecati sarane od 15kg na svakih pola sata je prilicno ne umereno, slozicete se. Kada neko peca velike sarane svakih 15 min. posle dva sata ceo tretman vracanja upecane ribe postane nedovoljno pazljiv. Ovo sam vidjao cesto, upravo na Miki, kada ribolovci imaju po nekoliko riba na stapovima i otkacinjanje i vracanje ribe im postane otezavajuca okolnost i posao koji obavljaju sa malo paznje prema upecanoj ribi. Mnogi vole da se predstavljaju kao sportski ribolovci, a samo sto ne sutnu sarana sa platforme u vodu. Mislim da svako ima svoju ulogu, kako oni koji upravljaju vodom tako i oni koji je koriste, i da bi bilo bolje svako mora da podje prvo od sebe.
  18. M1, S&O, Bela cokolada, Jagoda... ...bilo od Melega ili SBS-a
  19. Crni Shimano Beastmaster...koristim ga više godina, odličan.
  20. 2005 ceo arsenal: -Fox Warrior 12ft 3lb -Shimano BBLC -Fox Sky pod -Fox SX digital -Fox illuminated euro swinger
  21. Bela cokolada i jagoda.. solo, ali i pola-pola.
  22. Bela cokolada i jagoda.. solo, ali i pola-pola.
×
×
  • Create New...