Jump to content

Exyucarp Adventure Raduta Lake 14-21.6. 2020


Recommended Posts

Poštovani, 

kao što smo i obećali za sledeću godinu je ponovo organizovan odlazak na jezero Sarulešti u Rumuniji, popularno zvano Raduta lake po njegovom vlasniku Robertu Raduti koji je pre više od 20 godina od ovog jezera napravio legendu i jedno od prvih jezera na koje su dolazili ljudi bukvalno iz celog sveta kako bi pokušavali da prevare njegove najkrupnije stanovnike i jezero koje je dalo prvi zvanični svetski rekord šarana. Ta legenda i dalje živi i ponovo vam pružamo mogućnost da osetite čari ove zaista moćne i velike vode i pravog šaranskog ribolova. 

Uslovi ribolova su veoma slični kao i do sada sa malim izmenama, pa vas molim da dobro pročitate sve, a mi smo vam na raspolaganju za sva pitanja, pomoć i eventualne nedoumice, kako pre polaska tako i na samom jezeru kada ribolov počne.

  - Termin ekspedicije za 2020. godinu je 14-21.6.

  - Cena aranžmana po osobi iznosi 130e. Prilikom prijave obavezna je uplata avansa u iznosu od 60e po članu ekipe (avans nije prenosiv sa osobe na osobu u slučaju odustanka). Ostatak iznosa se plaća po dolasku na jezero, pre početka pecanja.

  - Svaki ribolovac ima pravo da lovi sa max 3 štapa uz upotrebu čamca, sonara, el. pente, benzinskog motora ili čamca na daljinsko upravljanje. Dozvoljen je feeder ribolov na deveriku sa jednim štapom po ekipi. Ribolov smuđa je najstrožije zabranjen i molimo vas da se toga pridržavate!

  - Takođe je dozvoljen i ribolov zabacivanjem za one koji to žele i ima pozicija na jezeru sa kojih se može sasvim fino loviti na ovaj način.

  - Rok za prijave je 15.3.2020.

  - Ekipe koje žele da dođu dan ranije i prespavaju u hotelu na jezeru noć 13-14.6. moraju to odmah da najave prilikom prijave kako bismo znali tačan broj onih koji dolaze i kako niko ne bi ostao bez sobe. Cena smeštaja za tu jednu noć je 30e po sobi i plaća se prilikom dolaska na jezero 13.6. Broj raspoložiivh soba je 7 i sve su dvokrevetne. Ribolov tog dana nije dozvoljen, samo obilazak jezera. 

  - Kako bismo zadžali dobar duh koji je bio prisutan na svim dosadašnjim ekspedicijama, ni ovaj put neće biti izvlačenja, niti dodele pozicija, nego će svaka ekipa sama da odredi pozicjiu na kojoj želi da lovi. Pozicije će se birati po redosledu prijave, tj uplate avansa. Za one koje nisu bili na jezeru samo da navedemo podatak da jezero ima oko 45km obale i da može da smesti na stotine ekipa istovremeno i da u svakom momentu na jezeru ima slobodno minimum 30 TOP pozicija kao i to da smo u konstantnom kontaktu sa menadžmentom jezera, tako da ćemo biti dobro upoznati sa kretanjem ribe u tom momentu i pružiit svaku moguću pomoć prilikom izbora pozicija tako da nema potrebe za strahom da će se ostati bez dobre pozicije. Ulov će zavisiti isključivo od vas i vaše veštine i mamca. I naravno sreće.  :)

  - Skup ekipa i odabir pozicija će se odigrati na terasi hotela u nedelju 14.6. u 9 ujutro kako bi ostalo dovoljno vremena taj dan za pripremu kampa i početak samog ribolova pa molimo ekipe koje neće noćiti u hotelu da ispoštuju navedenu satnicu kako bi taj protokolarni deo odradili što lakše i brže. 

  - U sklopu hotela moguće je puniti akumulatore ali morate imati svoj punjač.

  - Ekipa koja ulovi najveću ribu dobiće vredan pehar kao uspomenu na ekspediciju.

 

Kao i do sada, objava ide prvo na forumu par dana kako bi se dala prednost članovima, posle toga biće objavljena i na društvenim mrežama.

Želimo vam lepo pecanje i što više kapitalaca.

 

Za sve dodatne informacije obratiti se

Kristijan 064/6502828

Goran 064/6156499

 

pre_1576489282__raduta-lake3.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Korisna informacija sto se tice interneta na jezeru, ne mojte se zezati sa romingom i visokim racunima. Za 5e kupite Vodafon sim karticu sa 30gb interneta i neogranicenim pozivima u mrezi,sto nam svima moze znacajno olaksati komunikaciju na jezeru. Jos da napomenem da internet siba kao lud 4g gde god da ste na jezeru!

vodafone.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zbog velikog interesovanja za spavanje u hotelu uspeli smo da broj soba povecamo na 10. Kad se ta cifra popuni vise nece biti moguce prosirenje. P.s. svaka ekipa garant za sobu dobija tek uplatom avansa za pecanje. Uskoro ce biti objavljen redosled prijava(uplata) a samim tim i izbor pozicija
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mala pomoć za ekipe koji ce prvi put pecati na Sarulestiju. Napravili smo mapu prodavnica u okolini jezera i kako su snabdevene kako bi sto manje lutali i gubili vreme na snabdevanje. Prvo da napomenem da su skoro sve prodavnice oskudno snabdevene sem one u mestu Saluresti Gara koja je po meni kao obicnan mini market kod nas ali za ostale prodavnice je MEGA MARKET. Krenucemo od radnje u mestu Gurbanesti i mestu Preasna koje se nalaze na kraju jezera uz branu i najbliza su mesta za snabdevanje ekipa koje ce mozda pecati na mestima Vodo toranj i okolina i na mestu popularno nazvanom Groblje,prodavnice su oskudno snabdevena samo osnovne zivotne namirnice Prodavnice-Preasna-i-Gurbanesti.jpg
Prelazimo na prodavnice u mestu Sarulesti i Sandulita ( one su najblize mestima oko hotela ( Fudbalski teren,Becker point,Vocnjak,Dalekovod...). Prodavnica u Sarulestiju je dosta mala i kao i predhodne dve ima samo osnovne namirnice dok je ona u Sanduliti bolje snabdevena ( ima cak i aparat za kafu i sladoled)  

Prodavnice-Sandulita-i-Sarulesti.jpg
I poslednja,najudaljenija od jezera i najbolje snabdevena je prodavnica u mestu Sarulesti Gara ( fotka br 3) u blizini je i jedina benzinska stanica i menjacnica. Ovo je najbolje snabdevena prodavnica u njoj mozete kupiti i vec pomenute Vodafon sim kartice za internet i vecinu stvari koja vam je potrebna. Nadam se da ce vam ove informacije biti od koristi.

Prodavnica-menjacnica-i-pumpa-Sarulesti-

 

Sve prodavnice na jednoj fotki radi lakse orijentacije

Prodavnice-Sarulesti.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Obaveštavamo sve koji su eventualno bili zainteresovani za odlazak na Sarulešti, a možda im navedeni termin nije odgovarao, da smo zbog svima poznate situacije morali da pomerimo ekspediciju. Novi termin će biti u drugoj polovini septembra ili početkom oktobra a tačan datum će biti objavljen posle 15. maja kada se FIPS izjasni o tome da li će biti svetskog prvenstva ove godine u Ukrajini ili neće. Uslovi odlaska ostaju nepromenjeni. Budite zdravi, lepi i veseli pa se družimo na jesen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...