Jump to content

Jezero Paljuvi


mitar09

Recommended Posts

Da li neko ima informaciju o ovoj vodi,kakvo je stanje sto se tice ribljeg fonda,koja dozvola vazi itd. Svaka korisna informacija dobro dosla u planu je kampanja za jedno dve nedelje pa bi bilo lepo da znamo sta nas ceka.
Link to comment
Share on other sites

Dozvola koja je u igri je (valjda) regionalna. izdaju je Valjevci.

 

Za moj ukus je nivo vode povisen, tako da pecanja na nizim delovima jezera nema. Drugar mi ima splav na jezeru, imali su za dva pecanja 5 komada, bez ikakvog hranjenja i pripremanja.

 

Ne znam da li je stvarno uzrocno - posledicno vezano, ali oni sto vecu boilu stave, to dobijaju vecu ribu. E, da, cverglana ima, i to lepih komada :)

Link to comment
Share on other sites

E zbog cverglana sam prersrecan :oops: . Koliko sam cuo trebalo bi da vazi jedinstvena dozvola pa ako moze neko da proveri bio bih mu zahvalan. Sto se tice rakijanja to je prateci deo opreme :banana-dance:
Link to comment
Share on other sites

Kakva je situacija sa kukuruzum,secerac ili ambarac? S obzirom da je divlja voda...

Vidi ako ima dosta cverglana zaboravi secerac,secerac je Cverglanu omiljeno voce,najedu se hoce da im popucaju stomaci. :violence-enforcer:

Link to comment
Share on other sites

Za mitar09!Druze,posto ja cesto idem na Paljuve,mislim da ce ti ove informacije koristiti!Jezero Paljuvi nalazi se 2 kilometra južno od Stublenice, tj. 5 kilometara jugoistočno od Uba u Kolubarskom okrugu. Jezero je dugačko oko kilometar i po, a široko oko pola.Veštačko jezero površine 150ha nastalo 70-tih godina pregrađivanjem rečice Kladnice, a vodom se snabdeva iz mnogobrojnih potopljenih bunara i izvora. Prosečna dubina jezera kreće se između 1 i 2m. Ima dosta potopljenog granja i relativno malo vodene trave. Ove sezone podignut je nivo jezera,tako na mestu gde mi pecamo voda je bila oko 1-1.2 m,a sada je oko 3.5-4m.Na jezeru vazi jedinstvena dozvola i dozvoljena je upotreba camca.Sarana je bilo u velikim kolicinama,ali su ga u poslednje dve zime mnogo izlovili mrezama!Sada ga je teze uloviti,a kada dodje primerci su oko 1.5-3kg.Pecamo na daljini od 80 do 120m!Nama je najbolje isao na boile i to: baku,jagodu,skoljku,triggu,jedinicu!Na stari kukuruz zna da udari veliki amur!Ne secam se kada nam je poslednji put udario cverglan na boilu,ali nam je cesto udarala krupna babuska i deverika!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Bio sam ja u prosli petak na jezeru, nivo vode je malo veci nego inace, a skoro su ubacili dosta sitnog sarana, ja i drug smo pecali na plovak i od tog sitnog sarana nismo mogli da upecamo ni jednu babusku ni deveriku.  :pardon:

Link to comment
Share on other sites

Quote

jezero je sada za mreze ne vise za pecanje ponesete mreze i uzivate a stapove ostavite kuci ja licno dve godine nepecam tamo jel nocu kada spavate mreze becaju na bovama.

у праву си 100%, свака ти је ко Његошева.

8)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...