Jump to content

Koje Masinice Uzeti?


Recommended Posts

"Mojke 1995" Da  poprostimo, ako pecas divlje vode gde u danu vadis stap samo dva tri puta ili slobodno pecanje, na revirima, nije bitno dali je masina sa najlonom 1000gr ili 500gr. Ali  ukoliko si u situaciji da za 48 h bacis, po 150 puta, tad ces videti razliku.

Ali sta god da pazaris nadam se da ce te sluziti.

Pa uglavnom pecam divlje vode na komercijalu odem 3-4 puta godisnje,  zato mi tezina uopste nije bitna, Najverovatnije cu uzeti ove daiwe xt. Hvala puno svima na pomoci  :good:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Moja preporuka je Daiwa regal Z-500 BR. Jeste da 3 kom. idu preko 200 evrica ali........ Ja sam mislio da pazarim Formaks legend carp 8000-9000 ali su me pametni ljudi sa ovoga foruma ubedili da je to preteska masina (880 gr) i hvala im.

Link to comment
Share on other sites

Druže, dali kupiti Japanske ili neke druge, po meni je to dilema?

 

Za Japanske ti treba malo više para za nove. Recimo dobre polovne (Japanske) Daiwa infinity, možeš naći za oko 150-160 eur po komadu.

 

Od "ne japanskih" bih ti predložio da uzmeš nešto što je davno provereno i dugo na upotrebi, a jedna od takvih je Daiwa Entoh, sad ih ima novih po veoma pristupačnoj ceni.

Link to comment
Share on other sites

Pametno , posto se ne takmicis dobre su i te okume , naravno shimano BBLC je vrh i dalje ako neracunamo cenovni rang . Imao si i Banax Helicon 5400 nove za manje para mislim da su oko 5800 din.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

pozdrav, moze savet? Ima li neko iskustva sa ovim masinicama? Dvoumim se izmedju Daiwa Crosscast X i Penn Surfblaster 8000!

Da sam na tvom mestu sigurno bi uzeo Peen Surfblaster 8000. Nisam pecao ni sa jednom od njih ali sam imao prilike da ih drzim u ruci i mnogo jaci utisak na mene je ostavio Peen, deluje mi mnogo jace i nesto je veci od daiwe. Znam da ti nisam puno pomogao ali vec ce se javiti neko ko ih poseduje. Pozz!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...