Jump to content

Popravak Spomba.


Recommended Posts

Odes kod nekog majstora koji popravlja masinice i zamolis ga za parce celicne zice da bi namotao novu oprugu. Ili nek ti on namota to , nije to problem , treba naci zicu !

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

majstor da bi ti napravio oprugu ili dve tri opruge da imas u rezervi prvo skini gumicu gde vezes spomb pa kad nju skines lagano izvuci virblu i ostaje ti taduga zica koju trebas skinuti da oslobodis oprugu i stvar resenaodnesi majstoru koji ce ti odraditi opruge i sam ces zamenit.

Link to comment
Share on other sites

Za midi spomb nisam siguran ali veliki sam riješio sa žicom iz brisača za automobil.Ta žica bude plosnata i polučelična je(ne slažem se da treba biti čelična potpuno) , jedan namotaj s jedne i jedan namotaj s druge strane ,lagano se mota i taman stane izmedju plastike gdje treba,dovoljno je dugačka ima i dosta viška ,kad se namota izmjeri se koji dio se treba zavrniti i,zavrne se i iznutra nagura i to je to.Funkcionira mi već 6 mjeseci,otvara dovoljno i mislim da više neće nikada puknuti.Za te žice koje se nalaze sa strane na gumici brisaća upitajte bilo kojeg automehaničara ionako ih baca a čak i po trgovinama ima jeftinih brisača bilo kakvih za kupiti.

Link to comment
Share on other sites

Evo uspio sam nabrzaka napraviti popravak sa žicom iz brisača, za prvi put i bez adekvatnog alata ja sam zadovoljan, radi odlično, koliko dugo će šljakati vidjet ćemo, "opruga" je dosta jača od originala i puno brže otvara, za vikend idem na vodu pa ću testirat. Javim kako je prošlo. U nastavku slike.

 

http://i59.tinypic.com/2uh07t5.jpg

 

http://i60.tinypic.com/2zs02zl.jpg

 

http://i58.tinypic.com/2nqquk6.jpg

 

http://i57.tinypic.com/2mlpjb.jpg

 

http://i61.tinypic.com/14vin8h.jpg

 

http://i57.tinypic.com/29uukvb.jpg

 

http://i62.tinypic.com/iw7qdj.jpg

 

http://i58.tinypic.com/vzzyfp.jpg

 

I to je to, trebalo mi je oko 30 min. za napraviti, ako ima kakvih pitanja pitajte. Bistro.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Evo samo da javim kako je prošlo testiranje. Dakle, bacio sam pola jupolke kukuruza i boili na jedno 50m i svaka se otvorila, petljanja nije bilo. Kako riba nije radila, razmjerio sam spod na 125m i udri, da malo testiram oprugu prilikom jačih udaraca u vodu, bacio sam tridesetak spombova i svaka se otvorila i nije bilo petljanja. Koliko će opruga trajati vrijeme će pokazati, zasad sam zadovoljan.

Da malo ublažim udarac opruge prilikom otvaranja spomba navuko sam kuhinjsku gumicu do pera.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...