Jump to content

Lowrance Sonar


Recommended Posts

Imam ovaj sonar , medjutim imam i mali problem vezan za podesavanje . U jednom trenutku dok polako vozim camac on pokazuje lepo dubinu , tempereturu vode , prikazuje dno kakvo je i onda odjednom prestane. Da li je neko imao iskustva sa ovim sonarom da me malo uputi u podesavanja?

hvala unapred 

Link to comment
Share on other sites

Koji model?ja imam lowrance elit 3,nisam do sada imao nikakvih problema,jedino ako ti se javljaju na displeju crne vertikalne linije unekim trenutcima,to je zato sto prelazis iz neke vece dubine u dosta plitak deo,al to traje nekoliko trenutaka.

Mora da ima opcija podesavanje dubine pa pogledaj tamo.pozdrav...

Link to comment
Share on other sites

Kad namontiram sondu na camac ja u podesavanjima vratim dubinu na nulu da bi mi tacno merio e sad da li je to tako ispravno da radim ? I jos jedno pitanje da li registruje ribu ? I kako izgleda na displeju ( u kom obliku posto su mi se pojavljivale neke crne mrlje) ? Pogledacu kad stignem kuci koji je model posto sam ga relativno skoro nabavio 

Link to comment
Share on other sites

Trebao si prvo da napišeš model sonara, da bi uopšte dobio neki precizniji odgovor. Imam od te firme sonar nekih 12g i izuzetno su dobri, neki poseduju indifikaciju ribe neki ne. Prikaz može biti u obliku ribe sa 3-4 veličine slike, ili kao polumesec brza pretraga. Ovo što si ti napisao da ti se dešava pre će biti da ti sonda nije dobro podešana na samom čamcu, blizu motora, nedovoljno zaronjena u vodi ili pravac sonde prema dnu (ugao od 90 stepeni u odnosu na dno).

Samo podešavanje na sonaru ne bi trebalo da izaziva one probleme koje si ti naveo, takav nestanak slike može da se dešava jedino ako voziš dosta brzo čamac, a i tada bi morao bar dubinu da pokazuje bez ostalih funkcija (ribe na ekranu ili konfiguraciju dna), to je mana krmenih sondi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Model sonara je ' MARK-5xDSI ' . Nisam siguran ali mislim da nema opciju da vidi ribu . Ok dubinu sam vratio na automatic . Dosta smo polako vozili dok smo pretrazivali sa sonarom posto imam minn cotu ona svakako neide bas brzo tako da mislim da nije u tome problem pre ce biti da je ovo sto je kristijan rekao cackao sam podesavanja dubine . Sta bi jos mogli kao savet da mi date  u vezi ovog sonara ? Hvala puno unapred momci 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...