Jump to content

Pomoc Stranih Sarandzija


Recommended Posts

Treba mi pomoc kolega iz Nemacke... Za nekih 7 dana idem u Berlin pa bih mozda i poneo stapove... Eh sad gde, kada i ono najteze kako? I sad nisam bas siguran da li je to tacno ali sam cuo da u Nemackoj strani drzavljani nemaju pravo na pecanje na jezerima? Da li je to tacno? Ako jeste onda nista od mog plana da pecam sarana tamo a ako nije voleo bih da mi neke kolege pretstave neke vode u blizini ili u samom Berlinu kako se peca na tim vodama i jos neke blize instrukcije. Hvala puno

 

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Koliko sam ja upucen za pecanje u Nemackoj potrebno je prvo pohadjati skolu(kurs) izaci na polaganje,pa kad polozis i dobijes dozvolu tek onda mozes ici na vodu.....tako je bilo pre 3-4 godine kada sam pricao sa momkom koji zivi i radi tamo,ali za svaki slucaj se raspitaj malo bolje.

Link to comment
Share on other sites

Nemci imaju jako rigorozna pravila što se tiče pecanja. Pre par godina sam bio baš u Berlinu i odseo u nekom kampu koji je smešten na obali berlinskog jezera (zaboravio sam kako se tačno zove) i imao sam veliku želju da pecam tamo. Na žalost, domaćini su mi objasnili da u tih 7 dana dok sam tamo, ne postoji mogućnost da dobijem dozvolu za pecanje. Nemoj me držati za reč ali mislim da kao stranac koji nema prijavljen boravak tamo ne možeš ništa uraditi. Savetovao bih ti da se ne igraš i zabacis ovako, na svoju ruku, bez dozvole, jer Nemci imaju strogu politiku što se tiče toga i kazne su ogromne. Najbolje bi bilo ako imaš tamo nekog da se preko njega raspitaš i vidiš zasigurno šta je i kako je.

Link to comment
Share on other sites

Znam da imaju rigorozna pravila i to podrzavam sam iz jednog razloga a to je ocuvanje ribe i ribljeg fonda... Svakako da bih voleo tamo da se oprobam jer sam gledao 1000 emisija na njihovim vodama i mnogo mi se svidjaju ali ako je tako onda mi je mnogo zao ali ima problem jer nemam nikog poznatog u Nemackoj ko bi mi to potrvrdio. Voleo bih da uvedu neku specijalnu dozvolu za strance jer verovatno ima i ljudi iz drugih zemalja koji bi posetili i proveli koji dan u ribolovu na istim. Ako jos neko ima neku informaciju ili zna gde mogu da se informisem bilo bi super da se ukljuci u ovaj nas razgovor. Hvala svima
Link to comment
Share on other sites

Polaganje ribolovackog ispita je obavezno,u slucaju da cuvar naidje na ribolovca koji ne poseduje dozvolu,kazne su basnoslovne.Svaki ribolovac ima za pravo da kontrolise drugog ribolovca.Ne bih da te razocaram ali stvari stoje tako.Ne znam kakva je situacija sa privatnim jezerima,kakva je tu politika.Valjda ce se javiti neko sa vise info,neko ko je bolje upucen u ovu tematiku.Sve najbolje :pivopija1:

Link to comment
Share on other sites

Raspitaj se o "Gast ili Urlauberfischereischein", Ta dozvola se vadi samo jednom godisnje i vazi Ti mjesec dana. Kosta oko 20 eura i sa njom bi trebalo da mozes da pecas tamo kao gost!
Informaciju sam dobio od jednog naseg poznatog sarandzije koji zivi i radi u Njemackoj. Ali kaze, opet se raspitaj tamo u njihovoj opstini pa da bi znao 100% tacno jer je moguce da nije u toj pokrajini tako.

Bistroooo

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Najbolje pitaj Tomislava Popovica imaš ga na FB. Poznati sarandzija a živi u Nemačkoj

Druze, frajer je vec mozda i otpecao tamo ili nije, jer je od datuma postavljanja teme rekao da ide za 7 dana u Njemacku, a do danas od tada proslo mjesec dana.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...