Jump to content

Bata

Registrovani Član
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Pol
    Musko
  • Lokacija
    Sremska Mitrovica

Bata's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. http://www.carptrade.co.rs/index1.php?c=2&p=848 Davnih dana sam se pitao čemu to služi Korisna stvarčica, ali treba ti čamac da ga postaviš :(
  2. Pretpostavljam da je neophodna i važeća dozvola za pecanje, nevezano za kotizaciju....
  3. Bata

    Tiger nuts

    Sve ove priče su u direktnoj vezi sa tigrovim orahom... Pretpostavljam da ste čuli za privatne poruke pa bih vas molio da te vase lične netrpeljivosti ostavite za sebe.Verujem da se 99% forumaša gnuša na ove svađe. Onaj 1% nek koristi PP
  4. Nisam ni znao da nešto može toliko da smrdi :startle: ! Što kolega Beni reče - kao da je neko umro u šatoru :sick: Mislim da ga ne koristim puno baš iz tog razloga. Ma ako ti kapne nedaj bože na ruke, ne moš oprati da ga j...š.
  5. Ako se ne varam beše to daljina od 185 metra. Stap Free Spirit HS200 ,masinica Aero technium 12000 XTA,najlon 0,25 technium ,olovo 124g,šok Banana 0,25, bez boile,pri zabacaju olovo je visilo malo manje od pola stapa.Stvarno za svaki respekt. Oprema vrh ali je tehnika ipak presudna.
  6. Na ovoj makini je slaba tačka ručica. Obično se sjebe onaj mali stift koji veže ručicu i onu šestougaonu osovinicu, odnosno pohaba se materijal oko štifta. Samim tim zamena štifta ne donosi rešenje problema. Mora da se razbuši nova veća rupa, pa nov štift.....Primer kako treba da izgleda kvalitetna ručica na preklop, koja će da traje, je Daiwino rešenje ove ručice. Lično sam vrteo mašinice (bblc) koje su imala baš dosta lufta na tim štiftovima i imao sam utisak da rucica u jednom momentu (dok je okrećeš) prosto propadne ... Prvo sam pomislio da je u pitanju luft u prenosnom mehanizmu ali sam brzo zaključio šta je u pitanju. Iako je ta makina imalo dosta lufta u ručici prenosni mehanizam je bio perfektan ,bez lufta.Da je ručica bolje konstruisana ovo bi bila nepoderiva mašinica.
  7. Gardner Mugga su me prosto razocarale.Krivo mi je sto je nisam slikao posle otpadanja kapitalnog amura.Sam vrh udice se savio prema napolje!!Da ne poverujes.
  8. Godinama kupujem Savsku dozvolu i NIKAD mi je niko nije pregledao.Kad malo bolje razmislim ne secam se kad sam video ribocuvara na Savi!Nesavesne ribolovce vidjam svaki dan na toj vodi i niko me nemoze ubediti da ce sad naprasno ribocuvari da se pojave i naprave reda.O ribarima da se ne prica.Kilometri i kilometri mreza u svim pravcima.Usce Bosuta u Savu se pregradjuje mrezama ,iako je zakonom zabranjeno,na ocigled ribocuvara!Bosutom ne mozes da prodjes camcem a da pentu ne upletes u mrezu iako je tamo zabranjen privredni ribolov.Ma ovakvih primera ima koliko oces. Cuvena mesta na kojima se nekad pecao saran,som....danas su pustija nego ikad! Podrzavam jedinstvenu dozvolu.Po meni pre svega treba da polozis za ribolovca.Dozvolu(ili licencu) koju dobijes mozes takodje da izgubis.Pa kad napravis prekrsaj ode licenca+krivicna prijava+novcana kazna...Onda ne bi bili isti posteni ribolovci i strujarosi... Ne delim misljenje da si sportski ribolovac samo ako imas dozvolu.Bitnije je kako se ophodis prema ribi,da li postujes lovostaje,minimalne mere....kad te niko ne gleda ,kad si sam!To sa dozvolama nema nikakve veze. Ostaje samo nada da ce pare koje cu dati za dozvolu otici u prave ruke i da ce se nesto pomeriti na bolje.Pozz
  9. Nije mi jasno sto svi kazu "onaj sajt" ili **** i sl.Jel to zabranjeno pomenuti "I love carp" na ovom forumu?
  10. Bata

    BOŽIĆ

    Srecan Bozic!Hristos se rodi!
  11. Oto,definitivno onaj prvi metalni!!!!
  12. Sta reci!Zena u svetu saranskog ribolova,zaista retkost.Jos kad se nadoveze uspeh e onda to vec bode oci. Tami samo napred!!!! :clap:
  13. Ma ovaj led lenser je ekstra ali nekako mi je budzast(mislim na baterije pozadi).Lampu palim bas kad moram i preferiram manje,diskretnije lampe.Za pecanje sarana mi neznaci nista sto moze da baci snop 1 km.
  14. Hvala gospodinu Iliji za odlican text.
×
×
  • Create New...