Jump to content

lazatigar

Registrovani Član
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

lazatigar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Svaka chast momci za ovakav ulov.Naravno pohvale i za Kuleta shto vodi rachuna o jezeru i ovakvim kapitalcima.A ja bih pohvalio i SHMEKERE sa broja 1 Saleta i druga njegovog za 48 ulovljenih riba.I ja sam danas pecao na Miki br.9-ka mesto.Chini mi se da mi ribe nije bila u sektoru,jer je prihrana bila precizna i adekvatna uslovima i jezera i vremena.moj skromni ulov danas je 7 komada,i to su od 8 kg do 12 kg.Opet zadovoljan,jer sam imao lepo druzhenje sa komshijama i zetom.
  2. prava seljachka varijanta estetike.samo josh pored fale chvarci i crni luk da bude kompletna glupost.
  3. ja koristim Foxov Extrem meredov.Jednostavna karbonska drshka sa mrezhicom na kojoj postoje platnene ruchice za prihvat ribe.Okca na meredovu su 10 puta 10 mm,i lepo se potapa a i sushi relativno brzo.Nameshta se mrezhica na lakat, a obavezno ga postavljam sa leve strane rod-poda i postavljam ga na drzhach,da ga ne bih nagazio.Ha,ha-uveche obavezno postavljam belu kesu,kako bih imao orijentir(to mi dodje fora umesto izotopa),da ne bih hvatao#ZECA#
  4. Iko,ako zhelish da postignesh +ph vrednost,onda dodajesh so u boilu,u suprotnom ako zhelish -ph mamca,onda dodajesh zasladjivache.Ima josh sitnica na tu temu,al prvo morash da skuvash kafu Jednom prosechnom borchancu.
  5. moj hobi je pogotovo u zimskim danima teretana,trchanje,odbojka i naravno exyucarp-povremeno.Pratim uglavnom sve shto se tiche sporta.Uz tertanu mozhe i muzika,a volim da pogledam i odlichan film.
  6. po meni isuvishe komplikovano i bezpotrebno otezhanje.Izbacio bih tu kabal sa nita-lite i ostavio samo hengere a ubacio u njih izotope,da svetle za noch.
  7. koristim delkime vech par godina i generalno odlichna pishtalica.Pochevshi od dizajna pa do funkcija sve radi kako treba.Proshla je i kishe i pljuskove,i radi.imo sam manjih problema sa bazom,ali izgleda da je negde pokupila magnetizam.Ostavio sam je par dana u kutiji za pribor i evo sad radi bez problema.A to shto kad pada henger veoma polako a delkim ne registruje,to je zanemarljiva mana.Volumen,senzibilitet i boja tona,neprevazidjena za mene,pogotovo shto i malo troshi bateriju.Shto se tiche cene-to vrlo objektivna.
  8. uglavnom pecam na boilu koju sam pravim,ali hot-demon kupovna boila je zaista neshto posebno.imo sam vishe nego dobre rezultate sa njom na divljoj vodi.Nisam hranio sa njom,ali kao solo boila sa stringer-polutkama istoimene boile meni daje rezultate.Kesu u kojoj dzhim boile,obavezno dobro zatvorim kako bi sachuvao svezhinu.
  9. ovoj ribi sa kupachim feli samo jedno, A TO SAM JA.
  10. Chestitam,za novog shampiona tati i mami.Da vam je zhiv i zdrav,i skromna zhelja DA BUDE PRVAK U SHARANSKOM RIBOLOVU.
  11. dobro doshao u svet sharanskih manijaka
  12. ja koristim Milo shransku hranu 2,5kg i nemenjam je.Em mi daje rezultate em je ekonomski isplativa.U nju dodajem shecherac,konolju itd naravno u zavisnosti od vode i godishnjeg perioda pecanja.Stavljam je i u hranilicu a i kugle pravm od nje pa prachkam na spot.Naravno uvek postoji varijacija na tu temu sa neshto malo hemije.da naglasim,pashkasta hrana je instant primama,dalje sledi peleta i boila,koja zadrzhava ribu na hranilishtu.
  13. lazatigar

    Mrest I(Li) Hrana

    dodao bih da sharan mozhe da se mresti i vishe puta godishnje.za hladnije vode potrebna mu je vecha kolichina toplote tj.broj sati da bi se dobila optimalna temperatura vode.logichno da sitniji sharan brzhe izlazi iz mresta,i ranije kreche da uzima hranu.na jednoj meni blizu nekadashnjoj tekuchoj vodi,krupni sharani su se pecali maltene na kraju mresta.ukoliko sharan ne izbaci ikru,on mozhe ili da boluje ili da tu istu ikru preradjuje i zhivi od nje,i zato biva nezainteresovan za uzimanje ponudjenih mamaca.
  14. Ili je gushter- hibrid piz.a
×
×
  • Create New...