Jump to content

kireelektron

Registrovani Član
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kireelektron

  1. strasno ,sta moze uciniti alkohola. .sreca sta je prosao mladic
  2. ja vise mislim deka duzina predvesa zavisi od to kakvo je dno mulevitu ili tvrdo,a na prma velicine ribe. ali to je samo moje mislene.
  3. zamolio bih kolege da mi posocu sta blizii ducan do makedonii gde bih mogao da kupim kalupe za toplene olova ja imam sajtove od njemacke i od druge daleke destinacije gde za postarinu i carinu mi zatrazu preko cena od paket. ako pa neko oma i polovni mislim koristeni i ako prodaje nek mi pise pp. pokusacu okaciti slike ako mogu.
  4. srecna slava svima a i nama srecna slava gradu u sveti nikole makedonija.
  5. bas tako vasil.cena je u vecim brojem slucajeva i odlucujuci faktor. a ko je dobar bacac bacace sa bilo koja firma slicnog ranga.(klasi)
  6. dobro jje rekao tonac.sakrite firme i videcete prave rezultate.
  7. carp expert je dosta kruti najlon a i debelina nije tacna kako je neko vec rekao.i nije za daleko zabacane, a inace je dosta jak cvrst.ja licno sam ga izbacio pre tri godine.
  8. pitanje je zasto se uvija.najlon.ako imas neko resene izlozi ga da vidim dali mogu srediti,to.
  9. pozdrav kolege nisam bio siguran gde postaviti temu pa sam odlucio u saveti. meni interesuje,zasto na jedne masinice mi ne uvija najlon a na druge uvija. znaci masinice su razlicite.a najlon je isti.u cemu mislite vi da je problem. dali blokira valce gore gde klizi najlon.dajte neko vase mislene,ideju kako da to sredim.
  10. ejj ejj kolege samo nagite vremena za pecanje za nista drugo se nebrinite. ako je bogato ezero sa ribama imatce udarce dali 3 ili 10 bitno je da idite u provod malo da se relaksirate. i batalite sve drugo jer vremena sve mane ostaje a uzivanje.
  11. 100% je rak imam drugu temu kako protiv raka.ali jos nisam nasao resene za njega.u zenskom carapom(hulahop)nagrize ga ali ne zdrobi boilu,od jedna strana je resene za rak, ali od drugu nema udarca na saran,znaci ??????????? nisam jos probao sa krompir ali i to ce biti,pa napisem kako je proslo. a jane da te pitam i ja sam iz makedonije pecam na mavrovica reci mi za koi amurcic govoris jel mislis na mali dimenzije amore ili.to je druga riba.
  12. prijatelu D.R postovi na koi odgovaras su stari vise od godinu dana.
  13. evo i ja cu se ukluciti u ovu raspravu iako za pecanje na reke namam veliko iskustvo ali cu reci samo jedno, dlaka se koristi samo da bi udica bila gola, i da bi imalo bole zakacivanje,.znaci da procenat izgublenih riba bio mnogo mali. a da ce povecati broj udarca ili namaliti to i ne deluje,bar ja tako sam zaklucio od ovih 9 godina koliko lovim saran.
  14. meni se to pokazalo voema dobro,i daje konstantne rezultate. sa pomalu kolicinu prihranivanem daje dosta efekat.
  15. srecan rogendan sa zakasnene.i sve lepo ti zelim u punoletnim zivotom.
  16. odgovor za tebi dimitar je dao kolega goran citiram: A sto se tice dipovanje mamaca posle kuvanja!! To se radi zbog bolje atraktivnosti boile i jaceg signala u vodi, boila izgubi manji deo atraktivnosti dok se kuva, da bi povecali brzu reakciju ribe na nasu boilu mi je posle izdipamo sa nekih 15-20ml nekog aminododatka i 2 ml arome koje si koristio u mixu, Ma da to nije obavezno to radu u vecinom slucaja takmicari ili se to radi sa lovnim mamcima. toga imas dosta ovde u drugim postavama.
  17. pozdrav.samo da vas izvestim,kao sta sam i obecao,otisao sam u subotu od 06:00 do 19:00 cas uvecer. znaci kako sam rekao stavio sam dve boile sa zenskom carapom (hulakop) i dve standard kao do sada.za moju srecu rak je u subotu najverovatnije bio povlecen znaci nije dirao boilu.mozda kako je rekao neko od kolega da se rak prvi povlaci. imao sam 5 udara od koi 3 sam realizovao,ali na boile presvlecene sa hulakop nisam imao nit jedan udar.
  18. nisam te dobro razumeo.dal mislis da sirov krompir ce privlaciti rakove vise od boile.
  19. evo i ja da iznesem pred svima moj nacin kako pravim boile. mix mi e spremen unapred u vecoj kolicini. izmesam celi tecni deoi i u to dodajem od mix celo vreme mesajuci kada vec dobijem dobra smesa koju mislim da je dobra zamotam u najlon veliku loptu testo i to ostavim da odstoi 30minuta. nakon toga izrolam i varim. znaci tecnosti ne ostajem da stoi ali kada je u testo sve izmeseno ostavim 30min. nakon varene ostavim da boile se posuse malo na krpi i da oladu.kada budo skoro ladni znaci mnogo malo mlaki tada stavim u kesu izdipujem sa isti sastav od tekuceg dela samo bez jaja,i ostavim os neki 30minuta u kesu da se sve to upie dobro.i nakon toga susim 4-5 sati,i to e to. mislim da vecinum ovo znaju i vec rade tako ali mozda nekome i pomogne.
  20. ja sam odlucio da ako mogu ispasti na ribolov ovaj vikend da probam sa zenskom corapom,jer gumeni kukuruz ili boilu nemam.pa cemo uvideti sta ce ispasti iako kod nas niko do sada i nije uhvatio saran na nesta vestacko mislim gumeno. ali na dva stapa stavim i standardna moja boila samo dobro osusena.pa cemo videti.mozda stvarno rak i prvi ce se povlaciti u leglo.cujemo se nakon vikenda.
  21. Probajte na zig-rig ahahahah za kolega boza rus.problem je kod nas sta nije upecan do sada saran na zig rig.znaci pokusavali smo da dignemo mamac i do 30 cm od dna ali udara na sarana nismo imali. imalo je slucajeva i da kad podignemo mamac do 15cm da dlaku izvadimo opet bez mamac a i upletenu uvrtenu celu. znaci rak ide po dlaku i spusti mamac na dno i pojede. za drugi kolega.damirb. da ti kazem najiskrenije do sada nikada nisam pokusao na gumeni kukuruz a i nekako sam skeptik za tome jer edvaj prelazemo saran da pojede boilu a kamo li nesta vestacko. dobar predlog.ako negem negde u makedoniju pokusatcu i to. ima li neko drugi predlog ili taktiku. video sam negde po internetu neke gumene navlake za boile sa rupicama na nih,gde bih mogao to da nagem.?
  22. evo i slika ta napasthttp://www.ittiofauna.org/webmuseum/decapodi/astacidae/astacus/astacus_astacus/images/a_astacus-500.jpg.
  23. znaci zelim najprije da vam objasnim o semu pricam. znaci na nasu vodu imamo problem sa veliki broj rakova. kada zabacimo mamce na dubinu do neki 6-7 metara mamce na dlaku nema za 15 do 20 minuta,ako hranimo masivno sa praskastom hranom sa starog kukuruza i sa boilom,rakove odma staju na hraniliste i pocinu sa cistenem. pokusavali smo sa mnogo tvrdije boile ma sa tvrdi stari kukurus ma sta sve ne ,on sve jede redom. i nakon nekih 20 minuta cekamo na prazne dlake.(udice). zelim zatraziti od vas iskusnije kolege ako uopste postoi neko resene za ova napast za nas sarangije.
  24. evo jedan link. http://www.bleigussformen-shop.de/Bleigussformen-Meerwasser
  25. kireelektron

    Jane Mk

    srecan rogendan i od sveti nikole jane.
×
×
  • Create New...