Jump to content

Fiksiranje Podnice Od Šatora


ceronimus

Recommended Posts

Da li je neko radio ili da li neko to radi i da  li je to uopšte izvodljivo da se pod od šatora koji je na čičak fiksira da bude iz jednog dela sa sve šatorom,nadam se da razumete na šta mislim?

 

Ako neko ima iskustva sa time bilo bi sjajno da podeli.

 

Hvala

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Da vam kaže Stari vuk kako...

Tebi se pod kod ivica stranica šatora preklapa na zemlji sa pvc trakom na kraju šatorskog platna. I tu ti se izmedju nalazi čičak celim obodom ili na određenim delovima.

To te zeza kod postavljanja, i više vremena provedeš podešavajući čičak na čičak nego što svu opremu raspakuješ.

Traker MKII je to rešio sa simetrično postavljenim alkama na podu i stranicama, te se zatezanjem stranica istovremeno namešta i pod. I to je lepo rešenje. Oni čak i nemaju čičak između, jer se zaista lepo složi pod do ivice platna i po neravnom terenu, ali ipak ode malo vremena.

Drugi je problem kad se namestiš u prirodi na mravinjak, što je čest slučaj, oni prodju onako vredni između tog spoja i mogu napraviti problem, a bogami prođe i ostala gamad. To je posebno osetljivi problem ako si jedva nagovorio devojku ili suprugu na to kampovanje, a još veći problem je za švalerku ????. Još jedan problem je biti 7 dana po kiši na zemlji, pri čemu blato prolazi između PVC kao od šale, ili voda, i onda je unutra sve mokro itd...

Rešenje:

Na mom šatoru Nash Double top extreme je elegantno rešeno tako što se potpuno hermetična kapsula sa podom i mrežom napred podiže zajedno sa šatorom (za koji je povezana gumenom trakom i alkicama) i apsolutno ne razmišljam o podu, hermetičnosti i vodi ili blatu ispod.

Drugo rešenje, za koje se interesuješ je prosto, ali te košta pivo, pa valjda se negde sretnemo, a to je:

Na platno šatora (ne onaj deo sa PVC koji se poleže na zemlju) na jedno 5 cm (manje više) od ivice (zemlje) sa unutrašnje strane platna našiješ jedan deo rajfešlusa čitavim obodom od ivice do druge ivice vrata. Drugi deo rajfešlusa našiješ na ivicu poda. Pod zatvaraš za platno šatora sa unutrašnje strane šatora. Na taj način ti se izgled šatora spolja ne menja osim što vidiš jedan bod konca na 5 cm od ivice platna. Vrata ne možeš. Ali za vrata je rešenje da staviš čičak na 5 cm iznutra odozdo pa čičak na pod ispod, I onda ga prisloniš na vrata na čičak. Tako ti je šator hermetičan. Time ti je I rajfešlujs zaštićen od prlja ja, blata itd... jer je kompletno unutar šatora.

Jedino... Nisam siguran da ti trenutni kroj tvog poda ovo omogućava, jer treba biti veći po obodu za tih oko 5 cm. To rešiš, uzmeš PVC platno pa po starom krojiš veće...

Nadam se da sam zaslužio pivo ????

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...