Jump to content

Pecanje iz snova Sarulesti


Ribolovac

Recommended Posts

Na Sarulestiju necete videti ni jednu kesu ili flasu u vodi ili na obali. Smece cete spakovati u neki dzak, a potom ce Radutini momci odneti.

Posle nas pecace Bugari - hajde da ostavimo toliko cista mesta da nase komsije pomisle da su tu pre njih pecali Svajcarci! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Gledajuci ove ulove (klikni na link ispod, da ne bih i ovde postavljao slike) izgleda obecavajuca sezona - to su neki sararani upecani ovog proleca na Sarulestiju. Koliko razaznajem sa fotosa, vecina je upecana u plicoj vodi, sa ove strane jezera.

http://www.trofej.info/forum/e107_plugi ... 13478.last

 

Ukoliko neko, slucajno, ne moze da dodje 5. juna neka dodje 12. bicu tamo - necemo praviti problem za ekipu-dve (samo treba da mi javi). Takodje, ukoliko neko od Bugara ne moze moze 12. juna neka dodje 5. No, verujem da ste svi sve dobro isplanirali i uklopili termine, a ja siguran sam da ce biti dobro pecanje.

Jos sitnooo! ;)

 

Sto se SP u fudbalu tice, u hotelu postoji tv salon gde mozete pogledati neku utakmicu koja vam je bitna.

Link to comment
Share on other sites

Kreće se 5. juna u 02 časa ujutru sa parkinga iza naplatne rampe na autoputu za Niš kod Bubanj potoka! Ne čekamo nikoga ni minut duže, pa taman da je Veliki Brat, ili da dolazi direktno s "Farme"!

Oprezno kroz Djerdap! Narocito ako ste nestrpljivi, pa krenete ranije - noću - i ako pada kisa, moze biti odronjenog kamenja!

Takodje, oprezno noću kroz Rumuniju, iako su u EU ima noću na putevima dosta neosvetljenih zaprežnih vozila, ciganskih čergi, itd. Stoga ja ne putujem noću, nego rano ujutru!

Ponesite hleb za prva dva dana, ne znam ima li ga vikendom u prodavnicama oko jezera. Hleb se kaže "pine" na rumunskom. Uostalom, niste deca - znate sta vam treba za 7 dana kampovanja.

Da ne bi stvarali nepotrebni gužvu, neka "kapiteni" timova, ekipa, parova, uzmu kod sebe fotokopije pasoša svojih članova, da znamo ko je ko i gde peca. Fotokopije će lično meni predati i platiti pecanje, na terasi hotela ili negde u restoranu uz put, dok pijemo kafu, da bude brže. Tako ćemo ubrzati sve oko formalnosti i posvetiti se odabiru mesta. Daću svakoj ekipi mapu jezera i upisati da li iznajmljuju šator, da li uzimaju čamac, itd.

Izvlačenje mesta počećemo tačno u 14 časova, tako da do večeri imate vremena da podignete sator, pronadjete spot, nahranite...

Niko ne sme započeti pecanje pre nego što počnemo zvaničnu raspodelu mesta, bilo kada da je stigao na jezero!

Ja ću prvi biti na carini, pa ću obavestiti carinike da vas ne pregledaju i slično. Vi spremite listu (jednu za sve vas u kolima) sa stvarima koje iznosite iz zemlje.

Odmah na rumunskoj carini, čim vam udare pečat, kupite obaveznu vinjetu za onoliko dana koliko ste u Rumniji (za drumarinu) i obavezno je nalepite na šofer-šajbnu!

NEMOJTE DA ZABORAVITE NOVI PASOŠ!

 

Moj tel: 063 102 88 65

Moj telefon (rumunski broj, dok sam tamo) je +40 733 594-755

 

http://www.trofej.info/forum/e107_plugi ... 14291.last

Link to comment
Share on other sites

Stojanovic Gordan

Pavlicek Kosta

Olcan Danijel

Za ove ribolovce nemam kontakt telefone, niti znam ko s kim peca, pa ih molim da mi se jave na telefon: 063 102 88 65 ili na e-mail: jovanovdr@gmail.com

Takodje molim nekoga od ostallih putnika za Sarulesti, da mi posalje brojeve telefona ovih ribolovaca ako nekoga poznaje.

Prijavili su se, a sad ne znam ni da li idu, ili da li neko ide umesto njih.

Link to comment
Share on other sites

Ukoliko bi neki vas drugar isao, ali se nije na vreme prijavio, neka mi se hitno javi - ostalo je par mesta slobodno, jer su neki, nazalost, spreceni da idu. Uslov je da imaju novi pasos.

Ovo prvenstveno vazi za dvoclane ekipe, idealno je trojica.

 

Inace, saran dobro radi, ulovljeno je nedavno nekoliko preko 20 kila, a prekjuce se vratila jedna grupa nasih, imali su mnogo sarana, dosta preko 10 kila, nekoliko od 12 do 15, i jednog od 18,7 kg. Kao i tri velika koja nisu savladali. Inace, oni nisu zagrizeni profesionalci, pecali su i smudja i deveriku. Imali su lepo vreme, cak su se i kupali.

 

Vremenska prognoza za taj deo Rumunije najavljuje toplo vreme svih 7 dana, jedino u cetvrtak malo oblacno. Ovde kisa, tamo toplo - ocigledan uticaj blizine Crnog Mora.

Link to comment
Share on other sites

Prognoza za Bukurest:

5. juni 07h bez padavina 21 stepen, severozapad 1,1 m/s

13h bez padavina 27 stepeni, plagi povetarac severoistocni 2,1 m/s

19h bez padavina 21, povetarac sever-severoistok 1,7 m/s

6. juni 07h bez padavina, 21 stepen, sever-severozapad 2,7 m/s

13h bez padavina 26 stepeni, sever 3 m/s

19h bet padavina 22 stepena, istok-severoistok 0,8 m/s

7. juni 07 bez padavina 21 stepen, istok-severoistok 1,7 m/s

13h bez padavina 27 stepeni, bez vetra

19h bez padavina, 23 stepeni, jugoistok 1,5 m/s

8. juni 07h bez padavina 20 stepeni, istok-severoistok 1,7 m/s

13h bez padavina 26 stepeni, severoistok 1,7 m/s

19h bez padavina 21 stepen, istok 1.8 m/s

 

Detaljne informacije o putovanju ovde:

http://www.trofej.info/forum/e107_plugi ... post_14303

Link to comment
Share on other sites

- Vozite od Beograda autoputem jedno 40-ak km pa skrenete prema Pozarevcu. Pazite da ne promasite skretanje! Zatim zaobilaznicom oko Pozarevca za Veliko Gradiste.

- Potom za Golubac i ulazite u Djerdap! (Kroz Djerdap vozite oprezno, narocito pazite na odronjeno kamenje!)

- Vozite preko Donjeg Milanovca. Pazite kada prelazite most preko Porečkog zaliva - skrenite levo za Kladovo (nemojte desno za Negotin.) Vozite klisurom prema Kladovu, preko Tekije.

- Stizete na Djerdap I gde je granicni prelaz. (Od Beograda do granice je oko 250 km.)

- Poslednja benzinska pumpa je u Donjem Milanovcu na ulazu u grad, s leve strane.

- Kroz Rumuniju su bolji putevi i jeftinije gorivo, vozite preko Turn Severina za Krajovu. (Obavezna upaljena svetla, 50km kroz naseljena mesta.)

- Oko Krajove zaobilaznicom pravac Pitesti (preko Slatine na reci Olt). Ne mozete zalutati - svuda postoje putokazi.

- Kod Pitestija (ne ulazite u Pitesti!) se ukljucujete na autoput za Bukurest (oko 120 km imate autoputem do glavnog grada Rumunije).

- Bukurest je HAOS! Srecom, subotom nije prevelika guzva. Mozete kroz Bukurest - GPS ili taxi ispred vas. Taksisti ne placati pre već posle voznje - da ne pobegne. Plafon mu platite 10 evra, a moze i za 5... Iz Bukuresta, preko dela (kvarta) grada koji se zove Pantelimon, treba da izadjete na put za Calarasi!

- Bolje je par kilometara pre Bukuresta da skrenete na zaobilaznicu i takodje da izadjete na put za Calarasi. Kroz Bukurest je krace ali komplikovanije. Stize se iz pravca Pitesti autoputem E-81, zatim se obilazi Bukurest juznom stranom (polukruzna obilaznica Centura Bucuresti), prolazi ispod autoputa A-2 i izlazi na Oras Pantelimon. Zatim se vozi putem 3 (za Calarasi), Kada izadjete na put za Calarasi, prolazite kroz mesto Fundulea. Potom nailazite na sela Tamadau Mare i Tamadau Mic.

- Sve dotle je odlican put, losiji pocinje kad skrenete za Sarulesti. U selu Tamadau Mic, pre mosta, stoji putokaz s desne strane, na kome pise Sarulesti. Tu skrenite!

- Vozite prema Sarulesti Gara (zelj. stanica). Cim predjete prugu skrenite levo, pa desno i vozite za selo Sandulita.

- Kroz Sandulitu (tu pocinje Radutino jezero), vozite za Sarulesti Sat (Sarulesti selo).

- Prodjete celo selo Sarulesti, iza sela na jedno 50-600m, sa desne strana, postoji znak koji ce vas zbuniti - zabranjen saobracaj. Vi bas tu skrenite! Tu, gde je zabranjeno! Jer je Raduta to valjda postavio da ga ne gnjave turisti, nenamernici... da ne svracaju u hotel.

- I tako ste stigli u hotel! Parkirajte se, pa pravac terasa - na ledenu kriglu Tuborga!

(Kroz Rumuniju od granice da hotela Raduta imate oko 400 km.)

 

Maršruta: Beograd - Požarevac - Veliko Gradište - Golubac - Donji Milanovac - HE Đerdap - Turnu Severin - Fliasi - Craiova - Bals - Slatina - Pitesti - Bucuresti - Pantelimon - Fundulea - Tamadau Mare - Tamadau Mic - Sarulesti Gara - Sandulita - Sarulesti.

 

Da ne bi stvarali nepotrebni gužvu, neka "kapiteni" timova, ekipa, parova, uzmu kod sebe fotokopije pasoša svojih članova, da znamo ko je ko i gde peca. Fotokopije će lično meni predati i platiti pecanje, na terasi hotela ili negde u restoranu uz put, dok pijemo kafu, da bude brže. Tako ćemo ubrzati sve oko formalnosti i posvetiti se odabiru mesta. Daću svakoj ekipi mapu jezera i upisati da li iznajmljuju šator, da li uzimaju čamac, itd.

 

Moj tel: 063 102 88 65

Moj telefon (rumunski broj, dok sam tamo) je +40 733 594-755

 

ZABRANJENO JE VARALICARITI, LOVITI SMUDJA! Oprezno vozite, narocito kroz Djerdap. Na jezeru neka neplivaci ne ulaze u camac, ako imate pente vozite oprezno jer je puno sprudova, skrivenih grana pod površinom vode!

Link to comment
Share on other sites

Znam da vas trese pecaroska groznica, ali pazite da zbog nervoze nesto ne zaboravite! :D

NEMOJTE DA ZABORAVITE NOVI PASOS!

Ukoliko ga neko zaboravi, ili iz nekih razloga ne moze da otputuje sutra, neka krene prekosutra, ili u ponedeljak - nema problema - mesta na jezeru ima dovoljno!

OBAVEZNO NA RUMUNSKOJ GRANICI (posle carinskih formalnosti) KUPITE VINJETU ZA DRUMARINU I OBAVEZNO JE ZALEPITE NA SOFERSAJBNU!

DRZITE I DANJU UPALJENA SVETLA!

 

Moji telefoni:

srpski: 063 102 88 65

rumunski: +40 733 594 755

 

http://www.trofej.info/forum/e107_plugi ... post_14315

http://www.trofej.info/forum/e107_plugi ... post_14313

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...