Jump to content

2010


Recommended Posts

Nisi Vlado jedini pecao ... Ako bi poceo da detaljnije pisem gdje sam bio vjerovatno ce da lici na "kukanje" ... mozda je dovoljno reci da u zadnje tri godine sam imao mali broj izlazaka na vodu. Posto su to bili iznenadni izlasci, sve nesto na brzaka, takve su bile stihijske pripreme. Sto se tice ulova pa i nisam nezadovoljan kad se uzme u obzir od iznenadne odluke i brzog pakovanja.

Posto volim da pecam na Dunavu, a Dunav je takav kakav je i "ludovao" skoro citave sezone, pa se nismo uklopili ... to mi je jedino zao, nekako mi prazna sezona bez pecanja po Dunavu. Klasicne komercijale sam izbjegavao do ove godine, sa izgovorom nije to za mene. Bio sam dva ili tri puta na nocnom pecanju na " Miki Alas-u" i dobro sam prolazio sto se tice ulova. Kad naviknete na samocu po Dunavskim obalama pa dodjete na takvu komercijalu ... ostalo znate. Moram da priznam da me "komercijala" prijatno iznenadila ima i to svojih drazi.

Ne zamjerite sto sam malo prosirio temu.

Ono sto cu pamtiti kao predivan dogadjaj je druzenje na Conoplji u organizaciji ***-a ...

Link to comment
Share on other sites

Ja bio dosta ali slabo prema proshlim godinama Pelagic tri puta po 4 dana,na divljoj vodi bio 5 puta po 4 dana i josh par vikenda(veoma slabo ako neracunamo babushke ;) ,komercijala slabo par puta na jednu noc i tu nema shta da se hvalim komercijala ko komercijala.Prvi izlazak 25 februara zadnji 20 novembra
Link to comment
Share on other sites

Evo i mojih ovogodisnjih izleta:

Kraj Marta Mika Alas mnogo rakije i piva malo pecanja :rolleyes:

Kraj Maja Conoplja, 4 dana neverovatne kise (potop) ali i najbolje pecanje u zivotu 16 riba preko 10kg jedna 23,020 :D

Tri dana pauze(susenja) pa nazad na Conoplju 4 dana jedna riba od 2-3kg i to na pakovanju 80

Sredina Juna Mika Alas,klasicno komercijalno pecanje sa dosta riba.

Jul Conoplja 5 dana nekoliko sitnih ali zato zezanje za 10-ku

Pocetak Oktobra 6 danaConoplja par sitnih jedan 15,5 jedno kidanje (mojom krivicom) i 21,400

Sredina Novembra Mika Alas BUNAR

Sve u svemu malo izlazaka ali sam zadovoljan.

Link to comment
Share on other sites

Bogami ni ja se nisam napecao ove godine...

Pocetak sezone Mart jezero Basiana prvi izlazak na vodu cisto da istegnem nove najlone lepo 8 riba za par sati.

April prvo kolo lige Revira biks 7 peti zamalo i cetvrti medju onim vukovima :clapping:

Maj nisam pecao(smrtni slucaj)i otada nikako

Juni/Juli sto pre zaboraviti jos imam babuske 15kg u zamrzivacu :mellow:

Avgust Borkovac(divlja voda)Amur 16.5 kg Saran 6kg

Jedan vikend na Basiani pomogo drugaru(raspala se ekipa)u ligi lepo pecanje zavrsili kao drugi.

Oktobar na Borkovcu dva vikenda dva Sarana 4.5 i jedan lep oko 10 kg

Ocekivanja bila veca a rezultati skromni,ali Iskusniji smo za godinu dana,nadam se dogodine mnogo bolje. :drinks:

Link to comment
Share on other sites

nije valjda da sam ja jedini pecaqo ove godine??? :blink: :blink:

:pardon:

.........Nemogu ni da se setim koliko sam noci i dana proveo na vodi ove sezone koja se pokazala kao naj bolja do sada,pecao Jarkovce,Borkovac,Pavlovce,Zabare RS,Vladislavce HR,jednom Crni Vir i 2 puta Basijanu kod Pedjonijaaaaaaaaa.....

Mnogo ulovljenih riba i 2 puta obarao rekord,prvo 16kg u Zabarima a onda 20,84kg na Pavlovcima

Link to comment
Share on other sites

:pardon:

.........Nemogu ni da se setim koliko sam noci i dana proveo na vodi ove sezone koja se pokazala kao naj bolja do sada,pecao Jarkovce,Borkovac,Pavlovce,Zabare RS,Vladislavce HR,jednom Crni Vir i 2 puta Basijanu kod Pedjonijaaaaaaaaa.....

Mnogo ulovljenih riba i 2 puta obarao rekord,prvo 16kg u Zabarima a onda 20,84kg na Pavlovcima

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Link to comment
Share on other sites

Ni vecih planova , ni manje pecanja. Posle sedmodnevne pripreme mesta u aprilu izasao jednog petka da otvorim sezonu , priprema , zabacivanje , klopa a onda duboko spavanje , i to tako da nisam cuo da mi je saran izvukao skoro sav najlon sa spulne (mada mi je signalizator na pola metra od glave na platformi) i zapetljao se u najlone i udice nekih mangupa koji su pecali na drugoj obali. Mada su pecali na kukuruz nije im bilo cudno sto mu iz usta viri boila. Merili ga , kazu bio 12 kila. To je sav moj prolecni ucinak. Skoro pa jedan.

Leti na copljanskom jez. pecam amura , prolazio uglavnom solidno , na oko desetak izlazaka.

Jesen je bila mnogo bolja sto se tice ulova , mada ni tu nisam cesto izlazio , svega nekoliko puta , u oktobru sa Goranom , i novembru sa Bacidom. Nisam obarao nikakve rekorde , najveci saran sto sam ga upecao ove godine je bio 13kg ,niti sam vodio evidenciju , dnevnik , nista. Ono po cemu cu pamtiti ovu godinu su nekoliko lepih pecanj a sa dobrim ljudima i sarandzijama , spomenuh Gorana i Bacida , a bili su tu i Milos , Shiki , Danijel , Ilija ...i drugi , ja sam tu malo pecao pored , malo im krao znanje i super proveo vreme. Ocekivanje za iducu godinu je da ovaj mali broj izlazaka ( 20-25 ) barem udvostrucim.

Link to comment
Share on other sites

Guest kristijansombor

Uff da vidimo, u principu vrlo losa sezona, kao i kod vecine koji se bave ribolovom na divljim vodama, zbog enormno visokih vodostaja i poplava tokom veceg dela sezone.

Prva riba negde pocetkom aprila na somborskom kanalu, na popularnoj "Tromedji" amur 12kg

Posle toga, druga polovina aprila i pocetak maja devet amura izmedju 10-15,5kg iz 7-8 izlazaka(sve su bili samo prepodnevni izlasci, ni jedna kampanja), lokacija Monostorski rit.

Zatim pocetak juna, Sarulesti, da ne ponavljam, Vlajko je sve vec napisao, pecanje iz snova, ali takodje i vrlo naporno, puno riba ali i puno rada!!!

Kraj juna, takodje je Vlajko napisao :drinks:

Jul, avgust, mnogo sportskih obaveza i mnogo gostiju, tako da za licno pecanje skoro da i nisam imao vremena, par izlazaka na Conoplju i par u rit, nekoliko sarana, uglavnom sitnijih do 7kg(takodje se sve radilo o ribolovima od par sati)

Pocetak septembra, dva divna ribolova u najzabacenijem delu M. rita sa prijateljima, svima vama dobro znanim ;) , jedan vikend oni 3 komada sarana 5,6,7kg drugi vikend ja 6kg i 13,5kg.pecanje koje mi je probudilo neke prelepe uspomene!!!

Posle toga jos jedan saran od 7kg sa istog tog mesta, negde pocetkom oktobra.

Oktobar, novembar, pocetak decembra, takodje malo vremena za samostalno pecanje, puno gostiju, puno odlazaka sa njima na stuku i smudja, malo sam na sarana, par puta u Conoplju, par malih sarancica, zadnji odlazak pretprosli vikend, dve ribe 3,5kg i 5kg.

Nije bog zna sta, ali kad bolje razmislim, nije tako ni lose, imao sam lepa pecanja, druzenja sa divnim ljudima, a za ozbiljnije ribe uvek ima sledeca godina!!! B) B)

Link to comment
Share on other sites

Nov sam u modernom saranskom ribolovu,i dugo sam se opirao ali...

Covek bi pomislio da momci tipa Jane,Kiza,Bacid i drugi""spavaju""na vodi,a ustvari nije tako.

Uvek sam mislio da samo ja nemam dovoljno vremena za pecanje,sad mi je lakse,nisam jedini!

Posto na divljim vodama sve vise imaju maha mreze,struja,plin pa cak i dinamit tako sam i ja krenuo na komercijale.

Za 1.maj je pao jedan oko 10kg na Adi Safari,kez od uva do uva,i jos jedan izmedju 3-4.

Krajem maja sva riba se nabila u zicu,ko je bio zna,opet Safari,ni trzaj.

Tokom leta pecanje jednodnevno na Tamisu(Sakule,Kurvine jame,Neuzino,nista vredno pomena.

Dve noci na kanalu Kisvara,pecanje na plovak sarancici do kilo ali u neogranicenim kolicinama,taj deo je i poribljen.

Bilo je i kidanja.Tanji pribor,secerac,milina...

Oktobar mesec,tri pecanja na glavnom jezeru u B.Crkvi,bez neke narocite pripreme ali tri ribe.Drug i ja 2,2 i 4kg.

Odlucujem da kupim kamp prikolicu i da iduce godine ozbiljnije prionem na posao.

Zavrsetak sezone na Miki,sa Billyjem,sta sve nije probao ali riba nije htela.Da kuriozitet bude jos veci tog dana je po drugi put uhvacen onaj najveci saran.Nadam se da se Goran nece ljutiti sta ga ofiram,pozdravljam ga ovom prilikom!!!

Malo sam Vas ugusio,ne zamerite.

Link to comment
Share on other sites

Prvo pecanje ove godine u martu na Adi Safari.Posle toga Tresetise u aprilu 5 dana,pa 4kola revira u debeljackoj grupi.A izmedju toga 2 puta Pelagicevo,Conoplja,Peskara i Banatski Karlovac po jedan put,i neznam koliko puta na Miki jednodnevno peckanje.Upoznao divne ljude sa foruma,sa nekima i pecao... Upecao PB amura na Conoplji,i sarana na Miki.Na kraju sezone pazario nove motke i masine.Sve u svemu,sezona vr.dobar 4
Link to comment
Share on other sites

Ove godine u mart, april maj u više navrata Beljanski raj sa dosta ulova, sitniji do 8kg, od maja pa do oktobra Tresetište, Čonoplja 3 dana , B.jarak, Kać i tu okolina moje Sente Martonoš, Adorjan sa manje više sreće. Što se tiče sezone zadovoljan, sledeće godine nadam se još boljoj sezoni sa još više provedenih dana na vodi.
Link to comment
Share on other sites

ja svake godine prva 3 pecanja idem na komercijale dok pripremam svoje mesto na divljoj vodi u ovom slucaju Jarkovcima .

svaki put na komercijali po par komada i onda se spremao za * pushangliju * na divljoj vodi bar u 2-3 izlaska po 2 dana da necu imati nista , jer jezero bash i nije "obogaceno" ribom . bio sam u kontaktu sa limarom koji je tamo vec uveliko lovio , i koji je imao vishe nego dobre rezultate za to doba godine i to jezero , sto sam naravno misio da me "lozi" . sve dok nisam otishao sam i uverio se da je stvarno tako , prva noc 11 komada ,7 kg najveci izvadjen a imao sam nesto malo vece koje mi je otishlo u granje , drugi dan dolazi i Prda sa svojim priborom i naravno zabacuje , imao je mesto udaljeno od mog nekih 30 m ali je mesto svo obraslo travom , trskom i plus zaba je bilo na milione (mislim da su sve zabe jezera doshle na to mesto ), morali smo da se deremo da bi culi jedni drugi , skoro . sreca pa je imao bazu . ja dobijam 2 komada , prosek 2-2.5 kg , Prda dobija takav udarac da mu se rod pod prevrnuo i stapovi se rastrkali po zemlji , dok smo mi doshli i skontali koji je stap u pitanju , ribica je vec u drugoj obali ( 260 m ) malo je vukao i riba se otkaci . sad kolika je bila , jbm li ga . mislimo da je bio amur .ja sam izdrazo do ponoci da pecam , jer sam bio iscrpljen sa predhodnom noci . sve sam cuo dak sam spavao ali nisam imao snage da ustanem a kamoli da mu pomognem . do jutra je bilo izvadjeno sve ukupno 9 komada . naravno sve ribe su vracene nazad u najmanjem mogucem ostecenju . Ovako mi je pocela sezona a posle da ne odugovlacim , pecao sam svake , ali bukvalno svaki petak - subota i nedelja , bilo nevreme , kisa , sunce ishao sam . bilo je svaki put kad sam izashao na vodu , ali nista za pohvaliti se , sve je to bilo prosek 2.5 kg - 3.5 kg , najveci 7 kg , bilo je dosta onih od 4 kg . To je sto se tiche Jarkovaca . Bio sam pred kraj sezone na Basiani , bilo je isto super ulova . Na Adi Safari sam bio jednom i nisam se proslavio , ne znam da li postoji manjih sarana nego sto sam ja tad lovio tamo . Ali dobro , sobzirom koliko su drugi imali ja sam extra proshao :D . Na Backom Jarku sam bio jednom i tamo je bilo ludilo , mnogo sharana za 24 h . ali nista nisam imao preko 14 kg . imao sam mnogo i sitnog ali i dosta onog od 4-8 kg . sve u svemu mnogo dana na vodi ove godine :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...