Jump to content

Mika Alas -Sok Predvez


Kule

Recommended Posts

Dobro veče, želio bih da postavim jedno pitanje što se tiče šok predveza. Koliki je vremenski period da istruli konac pod vodom, koliki je vremenski period da istruli najlon debljine npr. 0,40, koliko vremena treba ribi da bi se oslobodila udice, i koje su namene safety i in-line sistema? Niti podržavam jednu niti drugu teoriju, ali iskrenog sam mišljenja da ćemo preći, što bi naš narod rekao "sa konja na magarca". Mislim da bi samosvest ribolovaca: (da se više vodi računa o ribi dok se izvlači i dok je na suvom, da se koriste antiseptik sredstva, i sl.), bila daleko produktivnija od zamene korišćenja šok predveza. Veliki pozdrav za sve ljubitelje ŠARANSKOG RIBOLOVA.

MILITARY CARP

Link to comment
Share on other sites

Evo jos jedan dodatak od mene. Leo pitanja koja si postavio, sumnjam da bas neko precizan odgovor na to ima. Pre jedno 3-4 dana sam bio na miki i isprobavao masinice, na kojim je namotan najlon FOX SOFT STEEL 0.33, prvo sam bacao sa 92gr zatim sa 106gr pa 120gr olovom, na mestu 8 i 9 sve do sajle, i nije mi ni jedan put od skoro 50-60 izbacaja najlon pukao. Naravucenije singl, bez problema ide na zeljenu daljinu. PVA ?????? sigurno problem, bez soka. Ali opet jel mora na sajlu???. A ajmo jos malo da sagledamo stvar, nije svaki ribolovac na Miki takmicar sa iskustvom bacanja, i financijski potkovan da kupi dobar , svez i u tom slucaju skup najlon. Iz mog iskustva, nepuca struna, nego na cvoru izmedju strune i najlona, pa cak i najlon, koji ostane sa sokom kasnije u vodi.

Naravucenije, zasto nam u stvari treba sok? Pa samo da bi PVA stigao do odredista, a to je opet sajla 8) .

Ja licno mislim da su i te sajle sranje.

A dali je mozda i resenje da vlasnici jezera ili Kule urade nesto drugo po tom pianju, recimo uloze 100eura pa sajle presvuku, plasticnim cevima, fi100, gde ce se 90% smanjiti mrsenje oko sajle, a mi necemo morati svake pete nedelje od nekoga biti sa necim ukoreni.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

da se komsije ne svadjju i da se saran sakrije od kise :crazy:

 

Posto si tako duhovit,da ti pojasnim zasto sam to pitao.Kada je jezero pocelo sa radom pecalo se sa sve cetiri strane.Dolazili su ribolovci sa kojekakvim stapovima i tankim ili trulim najlonima i pecali sarana bez problema jer se pecalo na nekih 60-65 m.Mnogo je bilo kidanja i vukli su jadnici najlone na sve strane po jezeru.Pokojni Sale je tada odlucio da ukine pecanje sa svih strana i postavio sajle na sadasnjim daljinama upravo da bi eliminisao pecanje na blizu i na tanke i trule naljone,poceo da ga hrani izmedju dve sajle i doveo sve na nivo da moze da se peca samo kvalitetnim priborom.Bio je u pravu sto posto i zato Kule ne treba da odustaje od hranjenja izmedju sajli nego treba da ukine bilo kakav sok i eliminise tanke najlone iz upotrebe.Ko moze da se prilagodi-moze,ko nemoze ima i manjih komercijala pa neka se tamo preorijentisu.Riba je dostigla zavidan prosek u tezini i greh je da gine od razno raznih idiota koje sam imao prilike da gledam kako se slikaju stojeci sa saranom od 17-18 kg i kada im ispadne i tresne od platformu on ga besan jos nabode nogom na putu do vode, dva jarana koji pecaju na neke matrakuke od stapova sa onim koturovima kao indikatorima i oko podne vise nemaju najlona na masinicama jer im je sve iskidano.

Na kraju krajeva moze da se peca i bez velikog pva(popularne pomorandze),jedino je problem sto mozda nece biti 50 sarana za dan sto i nije tako lose,manje se bode riba a i pomalo je bolesno.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Posto si tako duhovit,da ti pojasnim zasto sam to pitao.Kada je jezero pocelo sa radom pecalo se sa sve cetiri strane.Dpolazili su ribolovci sa kojekakvim stapovima i tankim ili trulim najlonima i pecali sarana bez problema jer se pecalo na nekih 60-65 m.Mnogo je bilo kidanja i vukli su jadnici najlone na sve strane po jezeru.Pokojni Sale je tada odlucio da ukine pecanje sa svih strana i postavio sajle na sadasnjim daljinama upravo da bi eliminisao pecanje na blizu i na tanke i trule naljone,poceo da ga hrani izmedju dve sajle i doveo sve na nivo da moze da se peca samo kvalitetnim priborom.Bio je u pravu sto posto i zato Kule ne treba da odustaje od hranjenja izmedju sajli nego treba da ukine bilo kakav sok i eliminise tanke najlone iz upotrebe.Ko moze da se prilagodi-moze,ko nemoze ima i manjih komercijala pa neka se tamo preorijentisu.Riba je dostigla zavidan prosek u tezini i greh je da gine od razno raznih idiota koje sam imao prilike da gledam kako se slikaju stojeci sa saranom od 17-18 kg i kada im ispadne i tresne od platformu on ga besan jos nabode nogom na putu do vode, dva jarana koji pecaju na neke matrakuke od stapova sa onim koturovima kao indikatorima i oko podne vise nemaju najlona na masinicama jer im je sve iskidano.

Na kraju krajeva moze da se peca i bez velikog pva(popularne pomorandze),jedino je problem sto mozda nece biti 50 sarana za dan sto i nije tako lose,manje se bode riba a i pomalo je bolesno.

pa posle dva ozbiljna komentara mora jedan duhovit .

slazem se da treba riba da ima gde da pobegne od olova koje fijucu pored skrga i to je taj medju prostor . slazem se da treba ukinuti tu strunu ali ukinuti i bilo kakav sok . nikada nisam pecao na saeli na MIki iz prostog razloga sto sam dobio sarana na 15m od pontona i nisam mogao da ga zaustavim do granja i sta ja onda da pecam pod saelom .

 

 

znaci zabraniti bilo kakav sok i cao ko moze neka baca ko nemoze neka se sunca .

moje misljenje je takvo ako ima kakvu tezinu , ako ne dzaba smo krecili .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nebih da komentarišem dali je šok predvez dobar ili loš, to treba da odluči onaj koji vodi jezero (menađer), a naše je da se pridržavamo pravila koja su važeća za to jezero. Ovde izgleda da su najveći problem sajle, ko je pecao od nastanka jezera (mislim da je počelo sa radom 2008g) zna se da je bilo 19 pozicioja sa kojih se pecalo i u sredini je postojala jedna velika kocka koja je bila ograđena sajlama. Tada pecajući takmičenja na Miki kod Lidera pecalo se vrlo malo riba pobednici su imali 150kg-200kg ribe, a jezero puno riba koja se upravo krila u toj ograđenoj kocki. Ovaj sajt tada nije postojao pa nema izveštaja sa tih takmičenja. Razgovarajući tada sa pokojnim Saletom kako da poveća količinu ulovljene ribe, jer to privlači ribolovce da posete neku vodu i naravno da ima zaradu od toga, on 2009g menja pozicije i trenutno su ostale do današnjeg dana, stom razlikom što je po sredini bila samo jedna sajla pa stavljene dve sa malim razmakom i na kraju proširen taj razmak između sajli koje prate i konfiguraciju obale, a između sajli ubačeno je granje gde bi navodno se riba krila. Stom promenom pozicija već na prvom kupu koji je organizovao Ribolovac i to zadnje nedelje Marta prvoplasirani imaju preko 250kg ribe i tada počinje večita borba ko će više upecati pa se cifre penju i preko tone po ekipi ili ti 8t na 12-13 ekipa. E sad se postavlja pitanje dali je bolje pecati kao nekada na 19 pozicija i imati malo upecane ribe ili ostaviti ovako i napecati se nekada i nenormalno puno da ti presedne. Naravno o ovom će verovatno poslednju reč doneti upravitelji jezera. Hteo bih još da podsetim da na još jednoj našoj vodi poznatoj po veličini i količini ribe (Debeljači) takođe postoje sajle koje se sigurno neće uklanjati ali tamo je isto tako šok predvez zabranjen. Kidanja najlona i samih sistema biće dok bude i nas koji ćemo pecati dali sa šokom ili bez to je neminovno, koliko se samo sistema otkine prilikom zabacivanja ja bih rekao čak i više od onih kojih se zamrse oko sajle. Potrudimo se sami da ribu maximalno zaštitimo, a ne da nam neko na to ukazuje ili još gore donosi pravila, mada sumnjam u našu dobrotu pa bez ovih pravila i zabrana nećemo moći.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Potrudimo se sami da ribu maximalno zaštitimo, a ne da nam neko na to ukazuje ili još gore donosi pravila, mada sumnjam u našu dobrotu pa bez ovih pravila i zabrana nećemo moći.

 

Dok je bilo jednopartijsko nije NAM valjalo...

Sad kad je demokratija, ne valja NIKOME!!!

 

Elem...

Mislim da je pok. Sale promenio sa 19 na 13 platformi jer je izselektirao ljude koji su dolazili na Miku, pecali, vodili racuna o ribi, ponasali se domacinski... Nije mogao Kurta i Murta da dodje, da se ponasa divljacki prema ribi i jezeru, da peca na trule najlone, da galami i pravi haos na jezeru... U koga je pok. Sale imao poverenja, mogao je da dodje kad je hteo, i da bude siguran da nece napraciti nikakvu stetu, naprotiv, znao je da ce voditi racuna o svakom detalju, kao da je jezero njegovo!

A lepo se pecalo i na takvom rasporedu mesta... Mozda i lepse (bolje) nego sada?!

Nije organizovao takmicenja svaki drugi vikend, vec 3-4 godisnje, pa samim tim i nije bilo previse ostecenja ribe! I opet je bilo pobednika na takmicenja, bez obzira da li sa 200 kg ukupno upecanih riba, ili, kao danas 1.000 kg... Pobednik je pobednik, bez obzira na kolicinu!

 

E, onda je dosla "demokratija"...

Moze svako, moze sa svacim, moze koliko hoce, moze kako hoce... Sto vise takmicenja, sto vise hemije, sto vise prihrane, sto vece PVA, sto dalje zabaciti...

Sto vise alkohola, sto vise buke, sto vise dokazivanja...

A riba?

A okruzenje?

A odnos prema vodi?

Ma ko te pita za to, bitno je da je "veselo", i da se o jezeru prica!

 

A onda se uvede ogranicenje kolicine hrane, zabrana zig-riga, zabrana shock predveza... I odma` nista ne valja! I odma` je to samovolja Kuleta, i odma` je Kule postao sve i svasta, i odma` negativni komentari...

 

Da li mislite da sve sto je zabranjeno je neciji hir, ili je to prosto zakljucak, sta treba uraditi da bi se zastitio riblji fond? Da li mislite da Kule provodi malo vremena na jezeru da bi mogao vrlo dobro i precizno da shvati sta i kako treba uciniti da bi se stanje na jezeru popravilo? Da li mislite da Kule ne zna sta smeta i sta steti ribi?

 

Mozda... Mozda je Kule neznalica po tom pitanju, ali cak i da je tako, on upravlja jezerom, i ima puno pravo da radi onako kako misli! A na nama je da to postujemo, pa ako nam se svidja, nastavimo da idemo tamo, a ako nam se ne svidja, odemo na neku drugu vodu...

Mada, ja ipak mislim da Kule zna sta i zasto radi! I bez obzira na to, sto ja licno imam jos nekih zamerki na celokupnu organizaciju na jezeru Mika Alas, Kule za sada ima moju punu podrsku!

 

Ostalo je jos samo par sitnica da uradi, i da to jezero s` punim pravom ponese primat najbolje komercijale u okolini! Jedna od tih "sitnica" je pecanje udicama bez kontra kuke, druga-godisnja clanarina, treca-ogranicenje kolicine prihrane i na slobodnom pecanju, cetvrta-smanjenje broja takmicenja, peta-za mnoge ce biti sokantna, smanjenje kolicine ribe...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nebih da komentarišem dali je šok predvez dobar ili loš, to treba da odluči onaj koji vodi jezero (menađer), a naše je da se pridržavamo pravila koja su važeća za to jezero. Ovde izgleda da su najveći problem sajle, ko je pecao od nastanka jezera (mislim da je počelo sa radom 2008g) zna se da je bilo 19 pozicioja sa kojih se pecalo i u sredini je postojala jedna velika kocka koja je bila ograđena sajlama. Tada pecajući takmičenja na Miki kod Lidera pecalo se vrlo malo riba pobednici su imali 150kg-200kg ribe, a jezero puno riba koja se upravo krila u toj ograđenoj kocki. Ovaj sajt tada nije postojao pa nema izveštaja sa tih takmičenja. Razgovarajući tada sa pokojnim Saletom kako da poveća količinu ulovljene ribe, jer to privlači ribolovce da posete neku vodu i naravno da ima zaradu od toga, on 2009g menja pozicije i trenutno su ostale do današnjeg dana, stom razlikom što je po sredini bila samo jedna sajla pa stavljene dve sa malim razmakom i na kraju proširen taj razmak između sajli koje prate i konfiguraciju obale, a između sajli ubačeno je granje gde bi navodno se riba krila. Stom promenom pozicija već na prvom kupu koji je organizovao Ribolovac i to zadnje nedelje Marta prvoplasirani imaju preko 250kg ribe i tada počinje večita borba ko će više upecati pa se cifre penju i preko tone po ekipi ili ti 8t na 12-13 ekipa. E sad se postavlja pitanje dali je bolje pecati kao nekada na 19 pozicija i imati malo upecane ribe ili ostaviti ovako i napecati se nekada i nenormalno puno da ti presedne. Naravno o ovom će verovatno poslednju reč doneti upravitelji jezera. Hteo bih još da podsetim da na još jednoj našoj vodi poznatoj po veličini i količini ribe (Debeljači) takođe postoje sajle koje se sigurno neće uklanjati ali tamo je isto tako šok predvez zabranjen. Kidanja najlona i samih sistema biće dok bude i nas koji ćemo pecati dali sa šokom ili bez to je neminovno, koliko se samo sistema otkine prilikom zabacivanja ja bih rekao čak i više od onih kojih se zamrse oko sajle. Potrudimo se sami da ribu maximalno zaštitimo, a ne da nam neko na to ukazuje ili još gore donosi pravila, mada sumnjam u našu dobrotu pa bez ovih pravila i zabrana nećemo moći.

 

Licno sam vise puta sa Saletom pricao o jezeru i jedini razlog ukidanja pecanja sa svih strana je bio eliminacija mogucnosti pecanja sa losim priborom.Pecalo se tada (prve godine) odlicno ali razlog je bio sto je taj saran bio neoprezan i naviknut da ga hrane.Kolicina ribe je bila dosta manja u jezeru pa su i rezultati bil na takmicenjima takvi kakvi su bili(normalniji).Generalno problem Saleta ,a sada i Kuleta je sto mora da ekonomski opravda namenu jezera, to nije njegovo on samo upravlja i zavisi od gazde koji moze,ako zakljuci da tu nema zarade,da zatvori jezero za pecanje i promeni mu namenu.To je razlog zasto je Kule primoran da pusta svaku protuvu da peca i da organizuje sto vise takmicenja da bi tim novcem obezbedio da jezero uopste postoji za ribolov.U takvoj situaciji je jako tesko donositi pravila koja mogu da odbiju pojedince kojima su jako bitne tone riba na 48 satnom takmicenju i nekoliko desetina dnevno na slobodnom ribolovu.Da je jezero Kuletovo znao bi on vrlo dobro sta da radi ali .....

Sajle na Debeljaci su puka granica izmedju pozicija,na Adi Safari su sajle iskoriscene kao zakloni za ribu(truglovi)pa mi vise lice na ovo sa Mike Alasa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da mnogo grešite,ja lično idem na svako takmičenje da pobedim i da upecam što više, Sa druge strane može mnogo toga da se uradi da se zaštiti riba u jezeru. Prvo što bi trebalo uraditi jeste vratiti sajle i tako obezbediti ribi prostor gde će ona biti sigurna. Samim tim ti ne treba ni šok niti bilo šta. Ne treba udovoljavati pojedincima kao što se sada radi nego treba postaviti kako jezeru odgovara. Ne krivim kuleta ali može mnogo toga da se uradi za ovo jezero a od toga ništa. Lepo je kada se neko brine za jezero i ribu ali mislim da je ipak nama koji smo domaćini na jezeru to najvažnije. Žao mi je kada vidim na jezeru neke lokalce koji ubiše onu barandu sa krađom. Za one koji ne znaju Sale je pomerio sajle(nadao se da će se pecati kvalifikacije za svetsko za reprezentaciju),bar mi je to lično rekao jer sam zahvaljujući njemu i počeo da pecam. Ovim putem nudim pomoć mene i moje ekipe ako je potrebna bilo kakva pomoć oko uređenja mike,pomeranja sajli ili bilo čega drugog. Nism pecao pola leta na omiljenom jezeru baš zbog mnogih stvari koje su se dešavale,na moju žalost. Pozdrav svima i nadam se da će kule doneti najbolju odluku.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Licno sam vise puta sa Saletom pricao o jezeru i jedini razlog ukidanja pecanja sa svih strana je bio eliminacija mogucnosti pecanja sa losim priborom.Pecalo se tada (prve godine) odlicno ali razlog je bio sto je taj saran bio neoprezan i naviknut da ga hrane.Kolicina ribe je bila dosta manja u jezeru pa su i rezultati bil na takmicenjima takvi kakvi su bili(normalniji).Generalno problem Saleta ,a sada i Kuleta je sto mora da ekonomski opravda namenu jezera, to nije njegovo on samo upravlja i zavisi od gazde koji moze,ako zakljuci da tu nema zarade,da zatvori jezero za pecanje i promeni mu namenu.To je razlog zasto je Kule primoran da pusta svaku protuvu da peca i da organizuje sto vise takmicenja da bi tim novcem obezbedio da jezero uopste postoji za ribolov.U takvoj situaciji je jako tesko donositi pravila koja mogu da odbiju pojedince kojima su jako bitne tone riba na 48 satnom takmicenju i nekoliko desetina dnevno na slobodnom ribolovu.Da je jezero Kuletovo znao bi on vrlo dobro sta da radi ali .....

Sajle na Debeljaci su puka granica izmedju pozicija,na Adi Safari su sajle iskoriscene kao zakloni za ribu(truglovi)pa mi vise lice na ovo sa Mike Alasa.

tako je neso ,ocigledno da ljudi nisu upuceni u svrhu ovog komleksa i da je ovo jezero za pecanje vlasnicima sasvim sporedna stvar koje kao sto si rekao cas posla moze da se vrati u obicno mrestiliste ,uzgajaliste ili vec sta drugo,ljudi nisu u svetu nas pecarosa tako da samim tim tu nema mnogo ljubavi vec podvlacenje crte na kraju sezone ,pa ako se isplati onda idemo dalje a ako ne pretvaraj u nesto sto bi donosilo dobit .
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

tako je neso ,ocigledno da ljudi nisu upuceni u svrhu ovog komleksa i da je ovo jezero za pecanje vlasnicima sasvim sporedna stvar koje kao sto si rekao cas posla moze da se vrati u obicno mrestiliste ,uzgajaliste ili vec sta drugo,ljudi nisu u svetu nas pecarosa tako da samim tim tu nema mnogo ljubavi vec podvlacenje crte na kraju sezone ,pa ako se isplati onda idemo dalje a ako ne pretvaraj u nesto sto bi donosilo dobit .

sa obzirom da znamo ko je vlasnica i da na pastrmci koju takodje uzgaj ima dobru

zaradu mislim da tih 5 hektara bas nece mnogo oduzeti od zarade da bi ona to

pretvorila u nesto drugo.da je do zarade povecalibi ulog po ekipama i takmicenja

svake nedelje,kao i zakup jezera za takmicenje.

ukinuti sok slazem se.

slobodno pecanje na dva stapa.

takmicenja jedamput mesecno.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam kako izgleda Mika i nisam pecao nikada tamo,posto jako slabo pecam komercijale ali ne verujem da je vlasnik jezera tek tako uveo zabranu sok predveza.Mislim da je za to ipak bilo konsultovano mnogo ljudi i doslo do takvog resenja sto ne mora da je i konacno.Mozda mi kroz ovu temu otvorimo jos nesto sto bude vlasniku interesantno i primeni na jezeru.

Moze se primetiti da smo mi buntovni narod i cim ima nekih noviteta,urlamo i kritikujemo na sve strane!

Evo primer Backi Jarak moze da se peca samo sa jedne strane ali takva je konfiguracija jezera,a gde ne moze tako mora se nekako razdvojiti mesto od mesta.E sad tu moze da bude raznih predloga,najbolji je ako ima prostora da se na sredini napravi ostrvo(skupo jeste) ali dugotrajno resenje.

Sto se tice komentara dolaze batinasi sa trulim najlonima,evo ja sam bio u ponedeljak na Kasapskoj i izvadio najlon(a moj drug dva kopletna sistema) gde je sok predvez bila struna a najlon 0,28(to nisu neki obicni ribolovci) i sad je to kao ispravno da idete da pecate krupnu ribu sa 0,28??/Po meni cisto ludilo pa ne znam koji da je proizvodjac najlona i koliko da je svez!

Vreme ce pokazati sta je najbolje za ribu i ribolovce i podrzavam da svako pomogne koliko moze da ta komercijala postane ono zasta je i napravljena.

 

Cestitka za CT Borca za nesebicnu pomoc.Svaka cast momci! :good: :good: :good:

Link to comment
Share on other sites

Sad se mesaju babe i zabe... Ako sam dobro procitao nije ukinut shock predvez... Ukinut je shock predvez od upredene strune a ostavljena je mogucnost koriscenja najlonskog shock predveza, pa me interesuje koja je razlika? ...ako se ukida onda ga treba ukinuti skroz, ja drugacije ne vidim poentu... neka me neko ispravi ako gresim...

 

Dukas, ja koristim najlon 0.28mm i nikada mi nije pukao na ribi.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sad se mesaju babe i zabe... Ako sam dobro procitao nije ukinut shock predvez... Ukinut je shock predvez od upredene strune a ostavljena je mogucnost koriscenja najlonskog shock predveza, pa me interesuje koja je razlika? ...ako se ukida onda ga treba ukinuti skroz, ja drugacije ne vidim poentu... neka me neko ispravi ako gresim...

 

Dukas, ja koristim najlon 0.28mm i nikada mi nije pukao na ribi.

 

Nema razloga da ti ne verujem ali za mene licno jako tanko za ribe 10 i vise kg!

Sve je to zarad toga da sistem ide do sajle,sok i tanak najlon bez nekog bacackog napora!

Slazem se sa sokom da ako se ukida neka se ukine sve,pa neka neko onda baca 80 gr sa 0,28 pod sajlu!

Link to comment
Share on other sites

sa obzirom da znamo ko je vlasnica i da na pastrmci koju takodje uzgaj ima dobru

zaradu mislim da tih 5 hektara bas nece mnogo oduzeti od zarade da bi ona to

pretvorila u nesto drugo.da je do zarade povecalibi ulog po ekipama i takmicenja

svake nedelje,kao i zakup jezera za takmicenje.

ukinuti sok slazem se.

slobodno pecanje na dva stapa.

takmicenja jedamput mesecno.

pa najbolje bi bilo da ti lepo odes kod gazde i gazdarice pa izneses im svoj plan kolko cega mesecno treba da bude ,I KAKO BI TREBALO DA SE RADI druze ja kolko znam tebe ti dodjes jednom ili nijednom mesecno tako da nije tvoje da raspravljas kolko takmicenja i dal neko ima ribnjak sa pastrmkama i sta vec jos ,.NECU VISE KOMENTARISATI NA OVU TEMU
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Drugari ribolovci, mislim da smo odlutali, daleko. Nije na nama da vodimo polemiku o pastrmkama iblabla. Ti Kule netreba da se ljutis, forum jeste za diskusiju iraspravu, naravno onu, koja ima smisla. Kule nije vlasnik jezera, kule upravlja, jezerom, kako ume i zna , i nije nekad lako uskladiti nase zelje i prohteve,sa njegovim problemima izmedju uprave i njega. Upravu i vlasnika jezera interesuju pare, a ne nas hobi.Tako da Kule kako ume i zna balansira izmedju nas i vlasnika-ce koji hoce EURE.

E sad normalno kad ti neko uzima pare za tvoj hobi ocekujes i da vredi davati pare na to mesto, Pa bi recimo Kule trebao da se pobrine i za malo hladovine, bolji jastuci za prihvatanje ribe itd. A ne po srpskom ako ti se ovde nesvidja ti idi na drugo mesto, jer to je bezobrazluk.

A sto se tice soka , pa ja mislim da za to vlasnica nedaje ni peni , kako ce biti. O tome razmislja i mora da razmislja Kule, da bi sprecavao uginuce i ostecenje ribe.Jer i to je opet financijska igrica.

Link to comment
Share on other sites

Drugari ne znam zasto toliko polemike oko nicega,Kule resio da ukine sok njegovo pravo on covek vodi taj revir samim tim i odradjuje pravila.Ja licno podrzavam Kuletovu odluku. Kule ja bi zabranio i unosenje pica na jezero ko hoce da se osvezi moze isto kupiti u restoranu. Zasto da steti preduzece
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...