Jump to content

The Bagless Wonder


Recommended Posts

Nije neka novost na trzistu, ali vidim da niko nije pisao o tome.

Proizvod se dakle zove The Bagless Wonder, dolazi iz inovatorske kuce po imenu Carp Tart iz Engleske i sluzi za kompresovanje praskaste hrane u stik i kao takav bacate ga bez pva mrezice ili vrecice.
Smanjujete potrosnju pva materijala, a samim tim i potrosnju novca. Svi znamo koliko pva materijala potrosimo na ribolovu.

Kod ovakvog izradjvanja pva stikova, ne narusava se mogucnost da se stik baci na odredjenu udaljenost. Sve zavisi od vas koliko dobro izbalansirate suhe tvari i likvide sa kojim cete umjesiti praskastu hranu, kako bi stik imao postojanost.




http://i.imgur.com/enqn7eK.jpg

http://i.imgur.com/5eXD0YW.jpg

Ovo se da i izraditi u kucnoj varijanti. Nije uopste tesko, a zanimljivo itekako jeste.

Bistrooo :pivopija1:

 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Po meni bolji izbor je Maver Competition groundbait pracka. Isti sistem za pravljenje stikova ima u drsci ( pravi i manje i vece stikove ) a u isto vreme je i pracka

Pricamo o dva totalno razlicita proizvoda. Ako bolje pogledas video, vidjet ces da kod Maverove pracke je sistem napravljen za jednacito pravljene stikove koji nemaju rupu kroz sebe i tako da ih je nemoguce montirati na predvez.

 

https://www.youtube.com/watch?v=V07hGfjUjPA

 

Bolja verzija od Maverove je The Nash Ball maker. Pravi kugle koje su aerodinamicnije od stikova ali se ni one ne mogu montirati na predvez. 

 

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/UuGN2i4.jpg

http://i.imgur.com/mojNTfH.jpg?1

http://i.imgur.com/s4GwcyA.jpg

ništa to nije novo,imam to napravljeno par godina ,hranu za zabac malo dalji 100+ treba malo znati doraditi da izdrži i ne sleti sa predveza,jako dobra stvar  :good:,samo kod kolege tokara i đabalesku 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mislim da mozes predvez da ubacis unutra i da sabijes stik ili kuglu zajedno sa predvezom

Nemoj me pogresno shvatit al vidi se da nisi nikad radio sa ovim. Odmah cu ti reci da to ne ide tako kako si ti zamislio. Uostalom probaj pa javi jesi uspio ikako zabacit bez da ti se raspao stik.

Link to comment
Share on other sites

Nemoj me pogresno shvatit al vidi se da nisi nikad radio sa ovim. Odmah cu ti reci da to ne ide tako kako si ti zamislio. Uostalom probaj pa javi jesi uspio ikako zabacit bez da ti se raspao stik.

Ovakve stikove bez pva nisam pravio, nije sporno. Na vecini voda ovde nije ni dozvoljeno.

Link to comment
Share on other sites

a reci mi koliko daleko to moze se baciti da ostane na podvezu 

Sremac, sve zavisi od toga kako ces napraviti smjesu, koliko ces je obogatiti nekim od likvida, da li ce ona da bude i koliko kompaktna kada je presujes u ovoj spravici.

Ja sam radio sa melasom i bacao sam bez problema do 100m. Moze to i dalje sigurno. Testirao sam u plicaku, i vrijeme raspadanja ti bukvalno zavisi od jacine presovanja, kao i od toga koliko dodas likvida. Moze da se radi i sa likvidima i sa vodom, od ribolovca zavisi sta ce i kako raditi ove pva stikove.

Najbolji nacin je da se praskasta primama kvasi pomalo, nekom fajtalicom odnosno spravom za prskanje, kako bi ravnomjerno nanio likvid na praskastu pa tek onda da se ide sa presanjem.

 

Ovo je toliko jednostavno, da svako palamudjenje i pokusaj da se napravi od ovoga filozofiranje je jednostavno presmijesna prica.

Link to comment
Share on other sites

Ne razumem bas najbolje kakve veze ima pominjanje prodavaca boila pa i sanse za zaradu? onda pecaj na leskov stap i kacamak

ti carp yo yo svaku temu i koju zapocnes unistis. svaki tvoj odgovor je pun neke mrznje i izvrtanja cinjenica.

ova sprava koliko vidim nije losa stvar i po meni nije presudno samo za takmicenje dobro je za pecanje i van takmicenja. kako se moze nabaviti ovo i posto je?

Link to comment
Share on other sites

Ukraden patent i palamudjenje o tome kako su poboljasli vec savrsen proizvod nije isto sto i gotov proizvod bez mane.

 

Za razliku od njih, naprimjer Lee Jacksonu ne treba 20 minutni video da bi objasnio kako se radi i pravi stik sa Bagless Wonderom nego cirka 2 minutice.

Carp Yo Yo kakav ukradeni patent kad ovakvi alati postoje godinama ?

Onda se moze reci da je i Carp Tart ukrao patent?

To je isto kao kad bi neko napravio stap za pecanje, a ti rekao evo ga ukrao je patent.

Komentar ti uopste nije na mestu-ukraden patent???

Na kraju krajeva otkud znas da Masterbih mozda ne saradjuje sa Carp Tart-om ili ima dozvolu kao fox od spomb-a?

Takodje, ovaj Bagless Wonder kosta 24€ + postarina, a Masterbih Bait Compressor samo 10€ i duplo je bolje uradjen.

Toliko.

Link to comment
Share on other sites

Celu proslu sezonu sam koristio Masterbih Bait Compressor i imam samo reci hvale za njega. Nabijanje vazduha i tecnosti je bio glavni problem kod ovakvih proizvoda sto je Masterbih odlicno resio, plus imas i aditiv da ocvrsnes stik do 10 puta. Upravo sve navedeno za smesu i probleme je objasnjeno na snimku Simic Dejana, koji toliko traje jer covek zeli sve lepo da objasni i pomogne , a ne samo da proda robu pa ti posle lupaj glavu ,a i razlika izmedju 10 evra i 24 nije zanemarljiva,a da ne pricamo kako englezi deru za postarinu

https://www.youtube.com/watch?v=O6Hyd2mR6cI

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

da li kod nas ima da se kupi bilo koja od ovih spravica sto nabija praskastu hranu u kugle , ne to masterbih-ovo, vec da se hrani kuglama praskaste ? 

Ugo je imao kliješta u prodaji za kugle,nisu funkcionirala baš savršeno,lijepila se kugla pa pucala popola,onda smo smislili vrečicu i navuče se na polutke obićna najlonska vrećica i radi savršeno,ne lijepi se,malo malo promjeniš vrečicu i šljaka.Ako imaš nekoga da ti napravi kuglu (to je največi problem),pa nju popola , ostalo je jednostavno,kliješta nisu ništa specijalno .Da li postoji još netko da pravi nisam vidio.,sa uginim sam radio. :good:

Link to comment
Share on other sites

Davno je hutchinson izbacio gotove pakovane stickove od  istog matetijala kao I boile.brzo topive.kako su bili do hoga skupi resili smo sa tafasnjim partnerom da uradimo slicnu stvar.veliki spric u stedini sa zicom.miks za boilu samo sa vodom.kompresujes I ostavis da se osusi.ide na predvez jer ima rupe I bacaj gde oces I ima super atrakciju.to smo radili josh 2005 godine

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...