Jump to content

Okuma Longbow Lb 90


Recommended Posts

Interesuje me šta vi mislite i znate o toj mašini.

 

Do sada sam koristio Shimano Ultegra 12000/10000

i sa njih preskočio na TICA Scepter GF9000 a sad me interesuje

kako bi ta mašina prošla sa krupnim šaranom ili somom na jezeru bez grana,panjeva,... i kako bi prošla tamo gde je krš u vodi.

 

 

 

Hvala na vašim odgovorima.

Link to comment
Share on other sites

Longbow je najprodavanija artikal iz Okuma programa. Niti jedna reklamacija na ogroman broj prodatih masinica,stavljaju je u Best buy model do 50e.

Model LB 90 je robusna sa jako debelom osovinom,alu spulnom,prenosom 4.5:1,sest lagera....Misljenja sam da sigurno neces imati problem sa njom.

 

Jedino sto moze da joj se stavi kao mana je tezina od 850gr ,mada sta i ocekivati od velicine 90.

Link to comment
Share on other sites

I po veličini tela se razlikuju ja imam 4 kom 65, 3 kom80 i pecao do skoro na tri 90 nikad me nisu izneverile a imam ih od dana kada su se pojavile na našem tržištu, bogami napecao sam se slatko i to krupne ribe. kočnoca im je izuzetno precizna, za te pare bolje nećeš da nađeš potpisujem.

Uz njih treba da dobiješ i rezervni dihtung gumeni za poklopac ali ne brini ako je održavaš neće ti skoro trebati, inače predviđene su i za pecanje na moru tako da je preporuka proizvođača da je opereš običnom vodom posle dužeg pecanja kod nas li upotrebe na moru

Link to comment
Share on other sites

Pecao sam na longbow 65 tri godine na divljoj vodi punoj panjeva i granja i bio sam vise nego zadovoljan.Razvlacili smo na 200+ metara i dobijali sarane prosecna tezine oko 10 kg, sto za ovu masinicu ne predstavlja nikakav problem.Na nju sam izvukao i soma od 56 kg.Zamaranje je trajalo 45 min, dril je radio odlicno sve vrema i masinica ni jednom nije pokazala nikakve znake slabosti. Sto se tice nedostataka, nemaju super stoper, nemaju long cast spulnu, i posle nekog vremena (2 godine) dugme za regulaciju baitrunnera je pocelo da gubi na preciznosti na dve masinice. Sve u svemu mislim da je vise nego isplativa investicija.
Link to comment
Share on other sites

Lovim na jezerima koja su u proseku široka 350m cca. a i više,zapravo lovim na prosečnoj daljini od 100 - 200m. Na tu rolu bi stavio silk 0,45-0,55 i u drugom slučaju upredenicu od 0,55 do 0,60.

 

Koju veličinu Longbowice bi mi vi preporučili .

Link to comment
Share on other sites

Neću to da ti kažem ali ču ti reči,da mi je som na hranilištu pojeo živce... !! Probat ču ove godine,da namolim drugara,da mi napravi boilije od 35-45mm na mesnoj bazi (smrdeče) pa neka lupi som ili čak šaran (bolje da ne,neču da mu budem mesar).

 

Inače lovim šarana sa silkom 0,28 (long cast špula) i 0,32 obična špula. Sad zavisi na kojoj daljini lovim.

 

Za soma (striktno) na blizu upotreblavam TICA GG 100 i TICA Scrambler 10 000. Nešto me vuče da bi probao rolu sa bajtranerom. Za te male pare nisam našao ništa drugo nego Okumu. A i ima velik kapacitet špule tako da se nisam odlučio za SHIMANO 6500 US B,koji mi je takođe bio na umu.

Link to comment
Share on other sites

biće ti dovoljna i 80-ica ali....

kod 90-ice je dosta deblja osovina. ali ima jednu manu treba ti godišnja proizvodnja jedne omanje kompanije da namotaš najlon na njih :-)

ipak ti uzmi 90-ice jer mala je razlika u ceni da bi razmišljao a jača je dosta (hebi ga i teža zato)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Uzeo bih Okuma Longbow Lb 50 koju bi stavio na Cormoran AKX 3.60m 3.5 lb ili 4.5 lb (još nisam odlučio koji štap uzeti) za marker štap samo me zanima dali se sa njom može bacit cca 90m. Gore bi išlo olovo 100 ili 110 g olovo, power pro 10lb upredenica + šok.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...