Jump to content

Monoštorski rit


Guest kristijansombor

Recommended Posts

  • 4 months later...

proveo sam 5 dana u Ritu, prepodne pecao a popodne završavao neke stvari na vikendici, prvobitni plan mi je bio da svo vreme provedem na vodi ali kad sam shvatio da riba radi samo u jutarnjim časovima onda sam odlučio da smanjim količinu stvari i lovim samo prepodnevne ribolove, ta varijanta mi je zbog obaveza mnogo više odgovarala. Ogromna voda je u mnogome smanjila izbor mesta i ja sam bio ubeđen da neće biti nekog bog zna kakvog ulova ali ispostavilo se da sam bio u krivu :) odlučio sam se da lovim na mom starom mestu ali na malo drugačijim spotovima jer je dubina na uobičajenim po mom mišljenju prevelika za ovo doba godine. Mesto sam danima pripremao mešanim partiklima i sa po malo boila arome Red bull a dubina na kojoj sam lovio je bila od 1m do 2,5m. Već prvo jutro pola sata nakon zabacivanja dobijam prvu ribu, šarana oko 5kg i nakon toga se ređaju udarci na svaka 2 sata otprilike, iznad svih mojih očekivanja. Sve lepe ribe. Svaki dan pecanja sam imao od 3-5 udaraca, od toga nekoliko riba preko 10kg a većina od 3-5kg. Sve ribe su uhvaćene na boilu kojojm sam i hranio i na Cukk školjka. Probao sam amura ali nisam imao sreće, na kukuruz namenjen njemu su mi dolazili sitni šarani i ogromne babuške. Sve u svemu prelep odmor i uživanje u prirodi koja me, i ako je poznajem kao svoj džep, svaki put ponovo iznenadi! Evo par sličica da vam prenesem samo delić atmosfere, a slike onih najvećih riba će biti objavljene naknadno. :)

http://img254.imageshack.us/img254/9770/dscf7362.jpg
http://img585.imageshack.us/img585/2634/dscf7354o.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/9749/p4230541.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/5329/p4240551.jpg
 

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 month later...

Protekle zime čitajući forum mogao se steći utisak da u Srbiji više nije moguće uhvatiti ribu ako nemaš Bad Boy ili HI S 200 ili bar običan HI S. Prošla zima, došlo proleće, kažem ja sam sebi: "šta ćeš sad bedo, počela sezona a ti nisi štapove kupio, opet nećeš ništa da uhvatiš!!!". Ništa, odlučih da napravim jedno 40kg boila pa da hranim neko vreme pa možda prevarim nekog koji ne prati englesku modu. I taman završio pravljenje boila kad se setim: "jaoj, hebo te konju pa napravio si boile samo od jednog mixa!!! pa u Srbiji nema šanse da uhvatiš šarana ako imaš boilu od jednog mixa, mora biti bar tri od kojih jedan obavezno mora biti Red Hering!!!" I počeh ja tako hraniti par nedelja, sav skenjan, bacam te boile ko debil a neću ništa uhvatiti... Otišao pre desetak dana prvi put na par sati i odmah dobijem jednog oko 3kg, gledam ima oba oka, brkovi mu nisu odsečeni. Sreća. Možda je neki iz ledenog doba. Otišao jutros na par sati, išao hraniti pa rekoh da malo zabacim. u 7 dobijem jednog od 6kg i u 9 jednog od 10kg, oba vraćena redovno. u 11 se spakovao i otišao, radim popodne :( Ali se zato sutra vraćam da probam još kojeg ovog neinformisanog da prevarim.

E sad, stvarno mi nije jasno kako sam uspeo da ih uhvatim tako skrnavo opremljen ali neka, ja se ne bunim. Biće slika ovih dana, valjda će biti i koji malo deblj

  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...