medak 3 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 u apoteci je sigurno jeftinije,imam jos jednu preporuku a to su aminokiseline koje se koriste kao dodatak ishrani aktivnim sportistima,prijatelj ih je koristio u izradi boilia i pokazalo se totalno ok,pre svega zbog cene 500ml 15 eura ili 1 litar nesto vise od 20 eurahttp://www.pansport.rs/Aminokiseline/Te%C4%8Dne-aminokiseline/TL117-Amino-Fuel-Liquid.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 u apoteci je sigurno jeftinije,imam jos jednu preporuku a to su aminokiseline koje se koriste kao dodatak ishrani aktivnim sportistima,prijatelj ih je koristio u izradi boilia i pokazalo se totalno ok,pre svega zbog cene 500ml 15 eura ili 1 litar nesto vise od 20 eurahttp://www.pansport....uel-Liquid.html u apoteci se whey protein teze nalazi a cena mu nije jeftinija... izolat je sam po sebi skuplji od koncentrata a pitanje je da li je srazmerno bolji...sto se aminokiselina tice mozda treba pomenuti da izvor aminokiselina u ovim preparatima nije isti, kao ni aminokiselinski profil tj odnos pojedinih aminokiselina... mozda ce nekome ta informacija znaciti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Pa to me i mene zanima,vidio sam na prvi miks za duze kampanje da ima 10% surutku i mene zanima dali to je surutku izolat ili je neki protein koi zadrzi neki procent surutku,opet napominjem da ovaj miks planiram za divoj vodi,zato se boim da ne preteram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 surutka u prahu je jedno, izolovani i koncentrovani proteini surutke su nesto sasvim drugo... surutka u prahu sadrzi priblizno 12% proteina i preko 60% laktoze, dok koncentrati i izolati idu od 70-90% proteina i prakticno ne sadrze laktozu ili su to zanemarljive kolicine... ovo drugo je svakako kvalitetnije ali i daleko skuplje, posebno ako se radi o dovljoj vodi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
medak 3 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 e jbg. sad bio sam ubedjen da je u apoteci jeftinije,uzimao sam pre 2 god ,mozda je poskupelo od tada ,a mozda sam se ja nesto preracunao Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 ja nisam pominjao boile, samo sam izneo par stvari o ovim komponentama, mozda ce nekom znaciti...ako mene pitas, ja se ne bih trudio da hranljivu vrednost balansiram surutkom u prahu, pre bih njome popravljao druge elemente boile kao sto su topivost i vezivanje... pored toga nesto ne volim laktozu u svom mamcu... sto opet ne znaci da sam u pravu i da tako treba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 ja nisam pominjao boile, samo sam izneo par stvari o ovim komponentama, mozda ce nekom znaciti...ako mene pitas, ja se ne bih trudio da hranljivu vrednost balansiram surutkom u prahu, pre bih njome popravljao druge elemente boile kao sto su topivost i vezivanje... pored toga nesto ne volim laktozu u svom mamcu... sto opet ne znaci da sam u pravu i da tako treba... :good: :good: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 surutka u prahu je jedno, izolovani i koncentrovani proteini surutke su nesto sasvim drugo... surutka u prahu sadrzi priblizno 12% proteina i preko 60% laktoze, dok koncentrati i izolati idu od 70-90% proteina i prakticno ne sadrze laktozu ili su to zanemarljive kolicine... ovo drugo je svakako kvalitetnije ali i daleko skuplje, posebno ako se radi o dovljoj vodi... To je to sta me zanimalo,sada sam razumeo sta je sta.Hvala puno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 surutka u prahu je jedno, izolovani i koncentrovani proteini surutke su nesto sasvim drugo... surutka u prahu sadrzi priblizno 12% proteina i preko 60% laktoze, dok koncentrati i izolati idu od 70-90% proteina i prakticno ne sadrze laktozu ili su to zanemarljive kolicine... ovo drugo je svakako kvalitetnije ali i daleko skuplje, posebno ako se radi o dovljoj vodi... Bravo MIlanko oci moje,ti si stub ekipe CT Papiguz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 N butric nije dobar za divlju vodu pogotovo nashe vode Jane zasto mislis da nije dobar za divlju vodu??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 probano puno puta kod nas i nikada nisam imo rezultate.Menjao kolicinu u mixu i opet nishta.Kod nas voli blage mixeve ne dozirani suvishe sa hemijom,ako su kupovni onda cisti mix bez icega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 probano puno puta kod nas i nikada nisam imo rezultate.Menjao kolicinu u mixu i opet nishta.Kod nas voli blage mixeve ne dozirani suvishe sa hemijom,ako su kupovni onda cisti mix bez icega. Predpostavio sam da na to mislis,i kod mene se pokazalo tako ne preterano hemije i aroma na donoj granici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Aca Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 ima li neki recept za dzabe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 ima pishi.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 daj olovku batke 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Aca Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 hahaahahahaha jeli vrane vas dvojica mene ste nasli mladog i neiskusnog da mi uzmete lovu a ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 7kg starog kukuruza2kg konoplje2kg mesanih graskova0,5kg lana0,5kg proso samo pomesaj i skuvaj nemam ja vremena zurim na voz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 12000 'iljada dinara za tebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukas Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 7kg starog kukuruza2kg konoplje2kg mesanih graskova0,5kg lana0,5kg proso samo pomesaj i skuvaj nemam ja vremena zurim na vozVladoooo dao si spod,daj ti neki mix gotov.Ne skrtari za sve novce!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 sve to pomesaj sa 15 kila kukuruznog brasna i 10 kila belog brasna i kilo mleka u prahu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Cini mi se da bi ovo bilo malo prejak miks za divlje vode,cime ga razblaziti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Ovo za pocetak,pa kad savladas javi se idemo dalje...i da naravno besplatno je macane 1. Razbijanje jajaKokošija jaja se prema gramaži dele u klase, a da bi smo izbegli svaku zabunu kada u daljem tekstu budem rekao 10 jaja onda mislim na jaja S klase. To su jaja težine 65-70 grama. Nije na odmet znati i ostale klase jaja:SU - 70 g i prekoS - 65-70 gA - 60-65 gB - 55-60 gC - 50-55 gD - 45-50 gE - 45 g i manjeU procentima jaje je sastavljeno od:ljuske - 14%žumanceta - 28%belanceta - 58%Znam da je ove procente teško pamtiti, a dobro je znati bar neke približne relacije, zato sam ja sebi napravio jednu grubu računicu. U jednom jajetu od 70 grama ima:10 g ljuske20 g žumanaca40 g belanaca 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Krle svaka cast na ovim informacijama. A jel kad se stavljaju jaja u boile jel ide u belance i zumance ili samo zumance? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Cini mi se da bi ovo bilo malo prejak miks za divlje vode,cime ga razblaziti?sa BI vodom polu gaziranom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts