Jump to content

Kako Plstificirati Olova ?


Recommended Posts

Za to je dobro da u kucnoj radinosti koristis hladno plastificiranje.Postoji masa koja sluzi za plastificiranje kupacih kada.Dvokomponentna je i jedina zackoljica je sto je skuplja.Pa bi bilo dobro da u jednoj turi napravis dosta olova,kacis ih na kukice umacec,da bi ti se isplatilo.Malo je vise i razredis.A naravno ubacis i malo zelene boje pa ih ofarbas.
Link to comment
Share on other sites

Odes kod nekog ko radi plastifikaciju,kupis malo tog praha koji je kao puder,kupis ind.fen za 10ak evra u prodavnici alata,okacis olovo na zicu,ugrejes malo fenom (da se ne rastopi pazis),umocis u taj prah i ponovo malo zagrejes fenom i taj prah se pretvori u plastiku,razlije se kao ogledalo :D
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nekako mi se ne dopada rad sa Olovom pa makar to bilo i samo plastificiranje. S obzirom na vec nisku cenu gotovih olova ,osim ako neko ne misli za proizvodnju vecih kolicina licno Ja ovo ne bih radio.

Nebojsa mogu ti poslati Gardnerovu boju , ima kafena i zelena, kutijica kosta 8 EU !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ljudi pa valjda imate nekog komsiju koji se bavi plastificiranjem to vam je najbolje resenje , sem naravno prodavnice neke ako se moze . Inace gore je vec objasnjeno kako se to radi u domacoj radinosti . Pozdrav i srecno u plastificiranju .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 10 months later...

da ozivimo malo temu.

ja ovako plastificiram.Imam  cev koju sam naparvio na poslu, i u njoj je puder koji sam kupio preko interneta,ugradio sam u cev malo crevo od akvarijuma i na nju prikopcao pumpu za vazduh od akvarijuma.Tako se bolje i brze plastificira.Nema debelog sloja sve je jednako.A olovo zagrevam sa fenom bas kao i na ovaj na slici i u ovom videu. I to kratko nekih 15-20 sekundi.Posle se ostavi na kratko da se osusi i neide u nikakvu rernu ili bilo sta.

 

evo ovako ja radim isto!!

Edited by Kobaja
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 9 months later...

Nije plastificirano, ali se možda nekomu sviđa.

 

Prije nekog vremena, radio sam inventuru u torbici s olovima. Našao sam 15-ak neplastificiranih olova, pa sam mozgao, što bih s njima. Znam da većina forumaša niti ne plastificira olova, jer to zbilja nije niti bitno. Ali nekima koji su picajzla u duši kao i ja pa evo jeftinog riješenja i za to.
Tada sam radio novu fasadu na kući pa mi je ostalo 0,5 L impregnacije.
Olovo sam umočio u tekuću impregnaciju i ostavio tako sat vremena. Prije prosijani obični pijesak sam stavio u obično malo cijedilo za čaj. Sa cijedilom sam ravnomjerno posuo pijesak po impregniranom olovu. Ostavio sam olovo da tako odstoji preko noći. U jutro sam ponovno olovo s pjeskom umočio u tekuću impregnaciju.
Nakon sušenja olovo izgleda ovako!

http://i50.tinypic.com/2466h3s.jpg

Probao sam ga oguliti ili ogrebati, čak sam ga bacao na beton i nisam ga uspio oguliti.
Olovo je bez ikakvog mirisa!

Umjesto impregnacije, možete probati i sa drvofixom.

Ako sam nekomu pomogao sa idejom, bit će mi drago! http://www.cro-carp.com/forum/images/smilies/069.gif

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...