Jump to content

Xx Carp Fishing World Championship 1-7 10.2018


Recommended Posts

Mislim da ovaj vikend ima na najmanje tri vode takmičenje 30+ ekipa,a liga jedva nakupila 14ekipa

Mislim da treba prvo odatle poći,da je to glavni problem pa onda sve ostalo.....

Hrvati nastavili kontinuitet medalja,učvrstili se još više na prvom mestu baj uspesnijih,Ukrajina odlična iako samo dve ribe.... treba izanalizirati dobro litvaniju i kako su uhvatili više komada nego svi ostali zajedno,i to ne za dva sata pa da je ušlo jato nego konstantno su pecali....

Naši sigurno dali sve od sebe i više od toga ali jbg.... branku i kolegi svaka cast

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ljude vec godinama u nazad ne zanima ova raspala liga.

Od goreg se stiglo na samo dno.

 

Zao mi je samo sto kao zemlja imamo potencijal i znanje da uvek budemo pri vrhu.

A jos vise mi je zao kako sada sa nama kao zemljom svi zivi ispiraju usta i pljuju nas bez pardona.

Tako nam i treba!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Nazalost i pecanje je povezano politikom. Nazalost ,ovo ocigledno nije bilo na "naprednom" spisku jer da je bilo ubacili bi oni 20 tona sigurno i promovisali kao ličnu zaslugu velikog vođe koji ,gle čuda, uživa u šaranskom ribolovu. No , priča o Boskovicu je ovde dugi niz godina i sve se to vrlo lako resava, posle ovakvog organizacionog fijaska jednostavno sledi bojkot svih ekipa sledece godine ili formiranje paralelnog saveza. Sve je bilo pod velom tajne od treninga do samog takmičenja. Gospodo vreme je da se znajnje izdigne iznad ,drugarskih i lopovskih postavljenja i manipulacija. Na kraju čestitke plasiranima i nasim momcima na trudu.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Očigledno nije bilo ni na spisku demokratskog vodje Dzordza Klunija 2007 god pa ni tada nije ubaceno 20tona,ni tada nije bilo zabranjeno da se voze kajaci,da se pliva,da se roni,da se gole babe sunčaju pored boxa.....

Ako neko može da nađje listu sa tog takmicenja pa da okači da uporedimo ulove,ni tada prvi nije imao 700kila nego par riba isto

A ako se ne varam,možda grešim isti taj bošković je i tada bio goavni

Link to comment
Share on other sites

A za sve ostalo se potpuno slažem sa tobom, promene iz korena i sto bi nas narod tekao zmija se bije u glavu a ne opet okolo naokolo kad svi znaju o čemu se radi i ko je problem u svemu....

Ako treba ukinuti ligu 5godina pa krenuti iz početka ako neko bude imao snage i volje

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Uh. Evo došao sam malo k sebi pa mogu i ja da napišem par reči. Prvo što se tiče pecanja. Svi su znali da će da bude teško i da to što se peca u Bg nama apsolutno ništa ne znači i da će faktor sreće biti ogroman. Znali smo koji mamac riba uzima i da ukoliko je bude u boxu da će se upecati. Pozicija na kojoj smo mi konkretno pecali jednostavno nije imala ni jednu ribu, kilometar obale levo i desno od nas se niko nije upisao, ni deverika ni cverglan... ništa. Signalizatori se nisu oglasili 4 dana. Imali smo jednu štuku samo koja je napala mamac u provlačenju kroz travu :) probali smo apsolutno sve što može da se zamisli, pecanje u travi( chod rigovi, pva kese...) iza trave, na padini, na prelazu, na dubini, na sajli, na zig rig od 50cm-5m na bukvalno svakih 20cm, da hranimo, da ne hranimo, da pecamo van hrane... bukvalno sve što je moguće da se proba, ribe jednostavno nije bilo. Sve tri ekipe su dale sve od sebe. Miške je imao dobru poziciju za koju smo odmah znali da će da da ribu i taktički su sve odradili besprekorno što je dalo i ulove, istu tu taktiku( i milion drugih) smo radili i u druga dva boxa ali jednostavno nije bilo šta da se upeca. Obojica smo se nudili da izađemo, da se napravi izmena ako neko slučajno ima neku ideju koju mi nismo probali ili misli da postoji neki način da se uhvati ta jedna hebena riba koja je bila potrebna. Ali svi su znali i videli da smo pokušali bukvalno sve.

Što se tiče one druge strane, organizacije, mogu da kažem da potpuno razumem revolt svih i da ih podržavam jer meni je bilo naporno da to gledam sve koji sam pecao 80km od kuće a mogu da zamislim one koji su prešli hiljade kilometara kako su se osećali. Jedna stvar je jako bitna i to smo zaključili iz razgovora sa svima. Da je bilo ribe, tj da se hvatala riba, jedna, pet ili deset po ekipi, nebitno, nikome ne bi smetala ni muzika, ni vatromet, ni plivači ni ništa. Ovako na očajno stanje što se tiče ulova dođu još i ovakve stvari kao šlag na tortu i onda dođe do kulminacije. To je sramota onoga ko je to sve organizovao i doveo ljude svesno da pecaju negde gde ribe nema dovoljno za takav skup. I to malo što su poribili je dobrim delom odnešeno pa sr tako došlo u situaciju da ni jedna ekipa nema upis u sva tri sektora kao i do toga da imamo prvaka sveta sa ulovljene dve ribe.

Svaka čast ekipama koje su u plasmanu, niko ne može da tvrdi da je slučajno. Ukrajina i Hrvatska su provele dane i nedelje na jezeru, uložile maksimalne napore i rezultat je morao da dođe. Ukrajinci su imali čoveka kojem je bilo plaćeno da sedi celo leto na Adi i prati i zapisuje treninge svih reprezentacija. Toliko o tome.

Ostaje gorak ukus u ustima jer smo uložili mnogo novca, vremena i truda u sve ovo da bi na kraju završilo tako.

Srbija u JAR neće ići, bar je za sada tako zvanična informacija. Ostaje da se organizuje kvalitetna liga za 2020 za Ukrajinu jer, tužno ali istinito, tamo će biti uslovi pecanja koji nama mnogo više odgovaraju od ovih na Adi.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Ovako se nekad domacinski PLANIRALO SVETSKO PRVENSTVO 2007 Savsko jezero juče je poribljeno sa više od 11 tona šarana u sklopu priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u lovu šarana koje će biti održano na Adi Ciganliji od 26. do 30. septembra u organizaciji Saveza sportskih ribolovaca Srbije. Poribljavanje su organizovali pokrovitelji takmičenja Skupština grada – Sekretarijat za zaštitu životne sredine i JP "Ada ciganlija" koje će biti domaćin svetske smotre ribolovaca. Ovom do sada najvećem poribljavanju Savskog jezera prisustvovali su Bojan Stanojević, gradski menadžer, Branislav Božović, gradski sekretar za zaštitu životne sredine, Predrag Petrović, direktor JP "Ada Ciganlija", kao i predstavnici Saveza sportskih ribolovaca Srbije i Kluba sportskih ribolovaca "Ada Safari" koji će biti zaduženi za tehničku organizaciju takmičenja.

Branislav Božović je rekao da je Savsko jezero u proteklih pet godina poribljeno više puta sa nekoliko tona ribe, prvenstveno grabljivica, što je doprinelo pravilnoj selekciji flore i faune, optimalnom odnosu vrsta, a direktno je uticalo na čistoću vode.

Na Svetskom takmičenju u lovu šarana učešće su najavili ribolovci iz dvadeset zemalja, a očekuje se i dolazak više od 500 gostiju koji će pratiti četvorodnevno nadmetanje šarandžija.

Do tada na jezeru će biti održana tri izborna takmičenja za reprezentaciju Srbije u periodu od 12. do 14. aprila, od 17. do 19. maja i od 31. maja do 2. juna, a očekuje se i dolazak predstavnika Svetskog udruženja lovaca na šarane (FIPSA) koji će prisustvovati probnom takmičenju, najavio je Ljuba Miljković, predsednik šaranske asocijacije Srbije i vođa projekta "Ada Safari".

– On je podsetio da su naše šarandžije dva puta bili prvaci sveta u ovoj disciplini. Srpski ribolovci  trijumfovali su na najvećim skupovima ribolovaca na svetu, u Portugalu 2004. i 2006. godine zauzevši prvo mesto na ekipnom i pojedinačnom takmičenju – objasnio je Miljković.                                                                              REZULTATI                                                                                                                                                                                                                                               

U pojedinačnoj konkurenciji ubedljivo su trijumfovali hrvastski reprezentativci Zoran Petrović i Željko Mokri. Oni su za 72 sata neprekidnog pecanja ulovili 245,40 kilograma šarana i za čitavih 50 kilograma nadmašili drugoplasirane Rumune Sorina Rudeanua i Bogdana Guguijanua. Treće mesto, sa ulovljenih 115,30 kilograma ribe, zauzeo je bugarski dvojac Plamen Petrov i Boijan Simonov.

U nadmetanju 51 dvočlane ekipe iz 17 država, na jezeru Ade Ciganlije ukupno je upecano 3.198 kilograma ribe, što je apsolutni rekord svih dosadašnjih svetskih prvenstava u lovu na šarana. Najveću ribu tešku 10,40 kilograma upecala je reprezentacija Francuske.

Takmičenje je počelo 27. septembra u 13 sati, a završilo se tri dana kasnije, takođe sat posle podneva. Na samom startu teški oblaci su zamračili nebo nad Beogradom, a onda je grunula kiša. Iako je lilo kao iz kabla, svetske šarandžije su neumorno zabacivale svoje sisteme, a ubrzo su zaređali i prvi ulovi. Već u prva dva sata više od pola ekipa imalo je u sakovima upecane šarane.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Očigledno nije bilo ni na spisku demokratskog vodje Dzordza Klunija 2007 god pa ni tada nije ubaceno 20tona,ni tada nije bilo zabranjeno da se voze kajaci,da se pliva,da se roni,da se gole babe sunčaju pored boxa.....

Ako neko može da nađje listu sa tog takmicenja pa da okači da uporedimo ulove,ni tada prvi nije imao 700kila nego par riba isto

A ako se ne varam,možda grešim isti taj bošković je i tada bio goavni

Link to comment
Share on other sites

Uh. Evo došao sam malo k sebi pa mogu i ja da napišem par reči. Prvo što se tiče pecanja. Svi su znali da će da bude teško i da to što se peca u Bg nama apsolutno ništa ne znači i da će faktor sreće biti ogroman. Znali smo koji mamac riba uzima i da ukoliko je bude u boxu da će se upecati. Pozicija na kojoj smo mi konkretno pecali jednostavno nije imala ni jednu ribu, kilometar obale levo i desno od nas se niko nije upisao, ni deverika ni cverglan... ništa. Signalizatori se nisu oglasili 4 dana. Imali smo jednu štuku samo koja je napala mamac u provlačenju kroz travu :) probali smo apsolutno sve što može da se zamisli, pecanje u travi( chod rigovi, pva kese...) iza trave, na padini, na prelazu, na dubini, na sajli, na zig rig od 50cm-5m na bukvalno svakih 20cm, da hranimo, da ne hranimo, da pecamo van hrane... bukvalno sve što je moguće da se proba, ribe jednostavno nije bilo. Sve tri ekipe su dale sve od sebe. Miške je imao dobru poziciju za koju smo odmah znali da će da da ribu i taktički su sve odradili besprekorno što je dalo i ulove, istu tu taktiku( i milion drugih) smo radili i u druga dva boxa ali jednostavno nije bilo šta da se upeca. Obojica smo se nudili da izađemo, da se napravi izmena ako neko slučajno ima neku ideju koju mi nismo probali ili misli da postoji neki način da se uhvati ta jedna hebena riba koja je bila potrebna. Ali svi su znali i videli da smo pokušali bukvalno sve.

Što se tiče one druge strane, organizacije, mogu da kažem da potpuno razumem revolt svih i da ih podržavam jer meni je bilo naporno da to gledam sve koji sam pecao 80km od kuće a mogu da zamislim one koji su prešli hiljade kilometara kako su se osećali. Jedna stvar je jako bitna i to smo zaključili iz razgovora sa svima. Da je bilo ribe, tj da se hvatala riba, jedna, pet ili deset po ekipi, nebitno, nikome ne bi smetala ni muzika, ni vatromet, ni plivači ni ništa. Ovako na očajno stanje što se tiče ulova dođu još i ovakve stvari kao šlag na tortu i onda dođe do kulminacije. To je sramota onoga ko je to sve organizovao i doveo ljude svesno da pecaju negde gde ribe nema dovoljno za takav skup. I to malo što su poribili je dobrim delom odnešeno pa sr tako došlo u situaciju da ni jedna ekipa nema upis u sva tri sektora kao i do toga da imamo prvaka sveta sa ulovljene dve ribe.

Svaka čast ekipama koje su u plasmanu, niko ne može da tvrdi da je slučajno. Ukrajina i Hrvatska su provele dane i nedelje na jezeru, uložile maksimalne napore i rezultat je morao da dođe. Ukrajinci su imali čoveka kojem je bilo plaćeno da sedi celo leto na Adi i prati i zapisuje treninge svih reprezentacija. Toliko o tome.

Ostaje gorak ukus u ustima jer smo uložili mnogo novca, vremena i truda u sve ovo da bi na kraju završilo tako.

Srbija u JAR neće ići, bar je za sada tako zvanična informacija. Ostaje da se organizuje kvalitetna liga za 2020 za Ukrajinu jer, tužno ali istinito, tamo će biti uslovi pecanja koji nama mnogo više odgovaraju od ovih na Adi.

Iskreno napisano :good:  .Mislim ali nisam siguran da ni Hrvati ne idu u Jar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nazalost Vlado ja i dalje stojim iza reči da u ovoj naprednoj Srbiji nista nije moguće dok to ne aminuju akademici i doktori nauka iz vladajuce diktatorske grupe. Politika i politicka podobnost je usla u sve pore drustva.JBG poslednji neka ugasi svetlo.
Link to comment
Share on other sites

Pa zar je nekad ovde bilo drugačije,zar je ikada ista moglo bez politike

Pa evo vidi iz ovog teksta sto je kolega stavio,proslo SP poribljavanje su podržali janko i Marko iz skupstine grada iz sekretarijata.... isto iz vladajuće tada koalicije ili stranke na vlasti

Stranke i imena se menjaju a šablon je uvek isti,da tada bije bilo tih uz politike dva kedera nebi bilo ubaceno

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...