Carp Yo Yo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Cek, podebljao si ovdje ovo vezano za mrijest amura i smijesno nesto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
revilo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Koga ne mrzi neka procitahttp://www.ribolovci.rs/vesti/330-najezda-na-pomolu.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Koga ne mrzi neka procitahttp://www.ribolovci.rs/vesti/330-najezda-na-pomolu.html Ovo brate ne vazi na komercijalnim jezerima. Mozda moze na rijeci jer mu je bitan protok vode ali na komercijalnim jezerima nema mrijesta amura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
revilo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Samo konstatacija na podebljano ,a za komercijale se slazem sa tobom, vreme ce pokazati da li ce se i to promeniti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Samo konstatacija na podebljano ,a za komercijale se slazem sa tobom, vreme ce pokazati da li ce se i to promenitiKoliko sam skuzio i bilo je rijeci o komercijali pa zbog toga sam i upitao sta je smijesno, kad se amur tamo ne mrijesti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
revilo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Koliko sam skuzio i bilo je rijeci o komercijali pa zbog toga sam i upitao sta je smijesno, kad se amur tamo ne mrijesti!Nisam ja postavio link zbog tvog komentara, mnogi misle da se kod nas amur uopste ne mrestPrilagodio se na nase podneblje(mreti se u rekama) pitanje je samo kada ce se prilagoditi i u stajacim vodama. Priroda je cudo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Nisam ja postavio link zbog tvog komentara, mnogi misle da se kod nas amur uopste ne mrestPrilagodio se na nase podneblje(mreti se u rekama) pitanje je samo kada ce se prilagoditi i u stajacim vodama.Priroda je cudoKo zna, doqrcilo mu da prca dzaba morao se prilagodit, mada mislim da nije to toliko uspjesno koliko se misli. Jer bilo bi ga puno vise, invazivna je vrsta, ima primjer u Americi gdje mu godi i gdje ga udaraju i dinamitom koliko ga ima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlax88 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Itekako se mresti u tekucim vodama. Pogotovo u manjim rukavcima gde je brzi protok vode i gde je voda plica, pa se pre ugreje. Ovde kod nas u okolini postoji nekoliko lokacija gde ga ima dosta i to svih velicina. Specificno je to sto su te lokacije gotovo identicne jedna drugoj iako su na razlicitim tokovima kanala-reka. Tu mu verovatno svi uslovi pogoduju, pa mrest uspeva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Itekako se mresti u tekucim vodama. Pogotovo u manjim rukavcima gde je brzi protok vode i gde je voda plica, pa se pre ugreje. Ovde kod nas u okolini postoji nekoliko lokacija gde ga ima dosta i to svih velicina. Specificno je to sto su te lokacije gotovo identicne jedna drugoj iako su na razlicitim tokovima kanala-reka. Tu mu verovatno svi uslovi pogoduju, pa mrest uspeva.U Bosni i Hercegovini ga nema ni za lijeka nigdje osim na komercijalnim jezerima jer se tamo i poribljava sa njim. I negdje na nekim jezerima gdje je opet poribljen.Ocito da mu kod vas gode te vode u kojima ga ima i da se dobro prilagodio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Ja sam pre par godina licno prisustvorao mresru amura na jezeru Ada Ciganlija kod rampe za ulaz automobila. Tu je tada bila trava u priobalju i bio je visok vodostaj. U pitanju je jul mesec. Tacno se moglo videti cela riba posto je bukvalno do pola bila na suvom. Prelep prizor i dosta ljudi je to posmatralo. Na zalost bilo je i "pecarosa" koji su cekali da padne mrak i da "upecaju" neke od lepih riba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan zarkov Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 (edited) Literatura kaze da se amur mresti na +37 stepeni (vode) i zato su retki slucajevi da se ta temperatura konstantno odrzi i obavi mrest. Verujem da je pravo zadovoljstvo videti mrest ovog gorostasa Edited May 5, 2016 by dejan zarkov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 U Bosni i Hercegovini ga nema ni za lijeka nigdje osim na komercijalnim jezerima jer se tamo i poribljava sa njim. I negdje na nekim jezerima gdje je opet poribljen.Ocito da mu kod vas gode te vode u kojima ga ima i da se dobro prilagodio.Zato kod vas ima medjeda,hahahahahhahaahha........leptejebo,ne mozes ko covek pecati od njih,hahahhahaahha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Zato kod vas ima medjeda,hahahahahhahaahha........leptejebo,ne mozes ko covek pecati od njih,hahahhahaahha :rofl: Pripitomis ih pa se igras sa njima dok cekas griz, tako mi ovamo to radimo hahahahahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Kod mene na Savi ima amura, i to ogromnih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Amura ima svugde,top mamac beli kukuruz Stodanac...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted May 6, 2016 Share Posted May 6, 2016 Ima li u vodi gde se peca amura velika kolicina prihrane sigurno ce privuci jato na hraniliste.Onda nastaje show, u jednom danu dva slomljena drzaca za meredov ,tri pocepane mreze i jedan dobar nokaut 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazar012 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Na jednom jezeru na kojem pecam ima amura ali ga nikad nisam upecao, a sarana jesam, uglavnom uvek imam sarana kad idem(divlja voda).E sad, amura vidjam na povrsini ali nikad na udici. Kako da ga pecam, gde, da li da ga trazim u plicoj/dubljoj vodi.Teren gde pecam ima trave,trske i granja, voda je plitka ali ima i jedan kanal na sredini koji je dublji. Ima cverglana i bele ribeSvaki savet je dobrodosao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Gomila kuvanog kukuruza i tajgera i 10ak zrna na udicu ali podignuto da bude,nema promasaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan zarkov Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Kad god sam dobijao amura na divljoj vodi,dobijao sam nocu,uz trsku,do trave,tik uz obalu.uz precizno hranjenje,par saka krupnih partikala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazar012 Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Ja ovamo ne mogu tik uz obalu jer ima dosta trave, ali na nekih 2-3-4m od obale je nema i tu pecam, a udaljenost na koju bacam je mozda svega 15m.Najvece ribe sa proslog pecanje koje sam dobijao ovamo su bile u podne, po najvecoj vrucini, naravno nisam uspeo da ih izvadim jer se ne nadam i odem od stapova i one su vec uveliko u travi, jednu sam uspeo da vidim jer je izasla na povrsinu i cinila mi se dosta veliko(u porednjenju sa drugim koje pecamo 2-7kg) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted June 23, 2017 Share Posted June 23, 2017 Obično najveći konji udaraju u sted bela dana po najvećem suncu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Gomila gomila kukuruza na jednom mestu i tajgera a predvez duzi po mogucstu sto duzi a ako imas one cukk kokice na i to 2-3 i Nema promasaja i udica 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javor Porobic Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Gomila gomila kukuruza na jednom mestu i tajgera a predvez duzi po mogucstu sto duzi a ako imas one cukk kokice na i to 2-3 i Nema promasaja i udica 1Zašto duži predvez? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazar012 Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Juce sam otisao na jezero i pecao do danas.Prica se da su strujarosi dan pre nego sto sam dosao prosli kroz jezero, a u pribalju dosta mrtve ribe tako da su price mozda i tacne.Nisam video amura uopste, dok sam prosle nedelje video 10ak komada na povrsini(gledao sam ih sa brda).Jezero je uglavom aktivno nocu,riba se izbacuje,nocas nista,kao da nema ribe.Sve u svemu veliko razocaranje.Na tom jezeru sam pocinjao sa saranskim ribolovom, a izgleda mi da mu je to kraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Juce sam otisao na jezero i pecao do danas.Prica se da su strujarosi dan pre nego sto sam dosao prosli kroz jezero, a u pribalju dosta mrtve ribe tako da su price mozda i tacne.Nisam video amura uopste, dok sam prosle nedelje video 10ak komada na povrsini(gledao sam ih sa brda).Jezero je uglavom aktivno nocu,riba se izbacuje,nocas nista,kao da nema ribe.Sve u svemu veliko razocaranje.Na tom jezeru sam pocinjao sa saranskim ribolovom, a izgleda mi da mu je to kraj.surova realnost svake divlje vode , nazalost tako je na vecini voda...struja i mreze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts